Bo w tym przypadku talenty chyba wiążą się z imieniem
DANKA
Pochodzenia starosłowiańskiego. Oznacza: dana przez Boga. Zdrobnienia: Dancia, Danusia.
Lub
DANUTA
Pochodzenia litewskiego od słowa danutie (będącego połączeniem znaczeń niebo i córka) lub łacińskiego, od słowa donata (darowana przez Boga).
Co na jedno wychodzi
Pozdrawiam
Po tacie mam talent do szycia. Lalkom owszem, ale od 14 roku życia szyłam sobie i mamie wszystko, nawet płaszcze, umiem robić na drutach, żakardy, ażury, warkocze, po prostu wszystko co najtrudniejsze nawet z 3 kolorów naraz, umiem haftować. To się przydało w czasach kiedy nic nie było.
Ale też znam się na sprawach budowlanych, budowałam pierwszy dom mając 19 lat.
Chyba sobie żartujesz?! Umiesz robić na drutach??????????? Kochana! To ja do Ciebie na naukę przychodzę! Chciałam zrobić taką wielką narzutę na łóżko z warkoczem........
Gocha natchnęłaś mnie! Ja co prawda nie umiem robić na drutach, ale moja mama jak dla mnie robi to po mistrzowsku. A ja potrzebuję narzuty
Danusiu fantastyczne zakupy. A mogę zapytać spod jakiego znaku zodiaku jesteś Danusiu? Mam swoją teorię na temat tak wszechstronnie uzdolnionych osób i ciekawa jestem czy i w Twoim przypadku się sprawdzi.