Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Życie w wiejskim ogrodzie 13:55, 23 kwi 2015

Do góry
Nie tylko w Japonii takie widoki Właściciele wiśni wczesną wiosną maja takie doznania bez ruszania się z domu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:54, 23 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Irenko oczopląsu od kolorów dostaje, piękne tulipki botaniczne ale rzeczywiście połączenie zonkili z hiacyntami najpiękniejsze. Pochwale sie ze u mnie hakone przetrzymały pierwszą zimę, może bedą mocniejsze zanim przyjdzie jakas ostrzejsza.

Ogromnie się cieszę z tej hakone u ciebie, bo to naprawdę mocne trawy, widać więcej czasu potrzebowała do aklimatyzacji
u mnie wszędzie idą, jak szalone, tylko te największe ciut opędzlowane z korzeni, albo ślimaki, albo nie wiem co..coś z boku puszczają, odbiją, bo one szybko rosną, mam je na kilku rabatach w tym na tej rodkowej teżmam ich dziesiąt i żadna nie zawiodła
All Gold całą zimę w liściach, polecam ci ją też
u mnie od jesieni, konkretnie od września 2014

w kamieniach z sasankami, inna odmiana

z żonkilami i hiacyntami, a zaraz tu tez orliki
Pan Maluśkiewicz 13:43, 23 kwi 2015

Do góry
Przekazałam Wasz cenne uwagi mężowi I usłyszałam" a przecież mówiłem, że będziemy siedzieć jak na świeczniku" ot takie odkrycie I taka decyzja. Płotków nie będzie. Taras będzie niżej o poziom 3 stopni i będzie się łączył z tarasem z kostki. Rysunek nieudolny. Architekt dostanie szału, a ja rachunek taki, że padnę za te wszystkie poprawki
Zamiast balustrady planuję donice. Przytwierdzone do tarasu na rośliny jednoroczne. Narazie posadzę Smaragdy od strony uliczki i sąsadów. Chciałabym rozjaśnić dodając w rogu i co 4 Smaragda Thuja Aurescens ale nie wiem czy da radę w tym stanowsku. Gdy zakończy się kariera malin dla dziewczynek to zrobię rabtę i połączę te dwa stanowiska żywotnikami. Pod płotkami posadzę cisy. Powoli podrosną, a w międzyczasie płotki pewnie padną Przed nimi widziałabym Hortensję Vannila fraise, obok mam Rhododendron fioletowy, który powinnam wymienić na inny kolor bo się gryzie. Przed hortensją chcę posadzić żurawki Sweet tea. a dalej żurawki na obwódce. Czy tam w zaciszu krzewów da radę Klon palmowy? A u jego "stóp" Hakonechloa macra "Aureola" A po prawej stronie Pinus mugo pumilio? Jakieś hosty z białoobrzeżonymi liśćmi.
Czy jest jakiś Clematis który mógłby rosnąć na tych płotkach i cisach? W kwaśnej ziemi i ciemnicy.
Jeśli się tam to wszystko pomieści. Ufff.

Dziękuję za dobre rady i pozdrawiam
Karolina

Ogród Bogusława 13:42, 23 kwi 2015

Do góry
Nieuchwytna sujka, przez szybę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:40, 23 kwi 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Irenko pieknie u Ciebie jak w bajce ...psiaki boskie

Gosiu dziękuję bardzo w końcu po tylu rewolucjach, zbliżam się do tego co chcę, jeszcze 2 lata i chyba to zobaczę

twardziele spod wisterii, podobnie jak u Agani, mam je z hostami
jeszcze nie wszystkie kwitną, ale już zaraz...3 sezon u mnie

Gdzieś na końcu świata... 13:38, 23 kwi 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Obiecane fotki wykonane

Fantastyczne tulipany i śliczna wizytówka zachwyciło mnie w niej ujęcie kota, zaglądającego za wiosną,pozdrawiam serdecznie i jak inni podziwiam trawnik, jest perfeckt
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 13:33, 23 kwi 2015

Do góry
Z Ukrainy? Jak tego dokonałaś? Ale wiadomość...pochwal się

Kolejne kwitnienia

Hortensjada 13:31, 23 kwi 2015

Do góry
Pytanie laika, czy tę ślicznotkę można już wystawić na dwór? Od czasu zakupu wystawiałam na dzień, ale na noc chowałam.
Będę wdzięczna za instrukcję obsługi

Mój mały ogród - to mnie wciąga!! 13:29, 23 kwi 2015

Do góry
U mnie jest to koło tarasu czyli ta sama strona świata co u was wejście
Ogród z łezką II 13:26, 23 kwi 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Moje przywiezione I zdechłe, wykopane, w ostatniej drodze do "kaczoka"

Łezka z dziurami i z dziurami uzupełnionymi

O rany, ale się dzieje!!! nie wywalaj tych starych buksów, daj w cień, podlewaj florovitem i odbiją, u mnie odbijają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:25, 23 kwi 2015

Do góry
W pąkach

Pierwsze exotic w rozkwicie

I czerwone zamiast różowych
Ogród z łezką II 13:23, 23 kwi 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Magnolia zaczyna, będzie na weekend gotowa Natomiast piwonia się pospieszyła i już zaczęła

i jeszcze tulipki na koniec relacji

Cudownie, a ta piwonia boska weekend masz pachnący
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:22, 23 kwi 2015

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:21, 23 kwi 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
I to jest prawidłowe podejście do cebulowych

No ja myślę w ciągu tych 2 lat ponad 2 tys. posadziłam, co dało się, ale wykopywać, o nie
zresztą, jak pisałam, idę w hiacynty i narcyzy, cześć narcyzów zabieram z rodkowej rabaty, tulipany tez i dam na rabatę trawiastą z bukami tricolor, wiosną tam pusto długo, więc będzie lepiej, tylko na jesień jeszcze coś dokupię
teraz sadzę gotowe kwitnące hiacynty, w sumie 50 dosadziłam...oj pachnie na przemian z mahonią
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:20, 23 kwi 2015

Do góry
Trochę koloru

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:11, 23 kwi 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Podobnie jak Sebek nie wiem na czym oko zawiesić. Cudnie, kolorowo. U mnie maki rozlazły się po całej rabatce. A że korzenie mają chyba do samego piekła, to zostawiłem na 1/4 a resztę poczęstowałem Randapem. Tylko ciii bo Krysia o tym nie wie.

Krysi cicho sza, nic nie mówimy, ale żal, jeśli to z tych olbrzymich wschodnich, trzeba było miejsce może znaleźć? ze swoimi będę latać, bo za gęsto mam wszędzie, jedyny plus, nie mam chwastów, nic nie pielę

szaleństwo tu będzie na wisterii, pąków tyle, że jestem w szoku, nawet na drucie, będą girlandy, pierwszy raz aż tyle, choć rok temu tez było super; ona już ma tak z 10 lat, konary potężne i bardzo wysoka, coraz trudniej z cięciem

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:07, 23 kwi 2015

Do góry
To ja dziękuję za możliwość
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:04, 23 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie wiem na czym oko zawiesić, wszystko cudowne! Ale połączenie hiacyntów i żonkili powaliło mnie na kolana - bendem zgapiać, jak nie zapomnę jesienią

Cieszę się, że się podobazgapiaj
mnie olśniło tu i nie tylko, po cięciu trawek, że pusto i mam miejsce na sadzenie, ale jesienią tego nie widać, więc jeżdżę po okolicy i wykupuje resztki hiacyntów i żonkili, fioletowe tu, a na gazonową białe i różowe, ale to wciąż mało, może na giełdę skoczę i coś znajdę, będę mieć na jesień z głowy, a wiosną zakwitnie
na razie tu jest 65 żonkili i 20 hiacyntów
szkoda, że nie kwitną teraz te fioletowe rh- Alfred

a w pobliżu żagwiny, hakone i sasanki, chyba te żagwiny nie na długo, Misia na nich poleguje, znalazła poduszeczki
Kostrzewa sina - Festuca glauca 13:04, 23 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Za wcześnie na wysiew kostrzewy, ona lubi słońce, wschodzi po 2-3 tygodniach a sadzi się ją na miejsce stałe latem. Spokojnie sobie wysiejesz później.

Kupiłam tę trawkę. Jest zielona i soczysta. Czy można już ją wsadzić do ziemi?

Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:55, 23 kwi 2015

Do góry
I ostatnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies