Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

Iwk4 22:35, 31 mar 2015

I teraz jest kolorowo i Asia spać nie będzie mogła
U mnie wstawiłam jeszcze dwie inspiracje z szałwią. Jakby były dalej stipy, to może byś dodała jej trochę?
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/6a/0a/d4/6a0ad42d17244fa2f03ca62704069c77.jpg
Mysza 22:44, 31 mar 2015

Asiu i ta 2 Twoja wersja.

Tylko nie mam hosty w programie, Z lewej to niby stipa, białe to hosta i z prawej tatarak
Tak poglądowo.

Asiuniaa 09:26, 01 kwi 2015

Gosia dziękuję za wizualizacje od razu łatwiej sobie wyobrazić, ale myślę, że wersja biało zielona wygląda lepiej . Fajnie wygląda ta trawa po lewej co ma imitować stipę bo wpada w żółty i fajnie ożywia . Myślę, że wykorzystam Sebka podpowiedź aby wybrać żółty tatarak. W paski biało- zielone będzie wtedy miskant dereń i hosty . Czy to aby jeszcze nie za wiele?A może miskanta dać inną odmianę???
Mysza 09:45, 01 kwi 2015

Asiu cieszę się jeśli choć w ten sposób mogłam pomóc
Sebek na pewno ładnie Ci podpowie co i jak.Ja za mało doświadczona, ale będę zaglądać
MirellaB 12:01, 04 kwi 2015

Asiu dla Ciebie i rodziny Wesołych Świąt.

Asiuniaa 10:36, 04 maj 2015

Długo mnie nie było co nie znaczy, że próżnowałam. Pracowałam zawzięcie cały czas i w ogrodzie i w sadzie i na warzywniaczku. Wrzucam efekty moich zmagań i czekam na ocenę - tylko łaskawym okiem proszę - wszak jestem początkujaca.

Na pierwszej fotce rabata pod domem. Hortensje jak widać przyjęły się i mają się całkiem dobrze. Przed nimi posadziłam żurawki ale nie jestem pewna czy jest "Georgia Peach" czy "Berry Smoothie" Pani która sprzewdała też nie była pewna. Ja stawiam na "georgia".

Dalej kosodrzewinę na pniu podsadziłam Rozplenicą "Hameln" a przed nimi szpaler rozchodnika "Raspberry truffle" .

Za kulkami z bukszpanu też posadziłam rozplenicę "Hameln" .Przed nimi będzie obwódka z konwalnika ale narazie nie dostałam go jeszcze

Iwk4 12:55, 04 maj 2015

Napracowałaś się. Zaczyna wszystko ładnie wyglądać.
Co siałaś w warzywniaku? Mój M stwierdził, że mam sobie w tym roku podarować. Nie mam miejsca chwilowo
Asiuniaa 13:01, 04 maj 2015

Oj warzywniaczek to ja mam spory Iwonka - poza ogrodem - jak zacznie coś na nim kiełkować to wrzucę fotki. A siałam wszystkiego po trochu od marchwi, pietruchy poprzez sałaty, roszponkę, szpinak, rzodkiewkę, groszek cukrowy, fasolke szparagową, sadziłam seler, por,cebulę żółtą, białą i czerwoną a na panu koprze kończąc- no i posadziłam ładny kawałek truskawek . Zostało mi jeszcze miejsce na pomidory i ogórki
Asiuniaa 13:05, 04 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Napracowałaś się. Zaczyna wszystko ładnie wyglądać.

Dziękuję Iwonko za pochwałę. Narazie wszystko takie mikro jest. Rozplenicy nawet nie widać takie maleństwo ale wiem, że z czasem będzie wyglądać lepiej. Jutro porobię fotki rabaty pod świerkiem i wrzucę. No i wzięłąm się za przerabianie rabaty przed frontem gdzie rósł jałowiec płożący - już go tu nie ma
Kuba 13:23, 04 maj 2015

Asiu efekt świetny, a roślinki że małe to normalne, zobaczysz za miesiąc będą większe, a na jesień zrobi się prawdziwy busz ale widać że lubisz ład na rabatach