Beatko, pytałaś sie u mnie o cisa Mam Taxus baccata 'Hoseri' . On jest rozłożysty i spokojnie można go utrzymać na 50 cm wysokości.
Ale nie sugeruj się moim wyborem Pan szkółkarz to chodząca encyklopedia o cisach.
U mnie już masaże weszły dwa razy w tyg. bo w kręgosłupie strzyka jak u starej babci Niektórym się wydaje, że posadzić kilka roslin to godzinka roboty i po sprawie...
Aniu, do T. jednak nie jade. W M. będę jutro i w piątek. Jak będziesz miała czas w któryś z tych dni to zapraszam Chyba, że prognozy deszczowe się nie sprawdzą to będę jeszcze w któryś dzień w środku tyg.
Też jestem niedowiarkiem pogodowym i czekam na majówkę Myślę, że przez tydzień jeszcze kilka razy mogą się prognozy zmienić. A jak nie to ciepła czapa na głowę i można działać Wiadomo w słoneczku przyjemniej ale jak nie ma wichury to mogę działać w każdej pogodzie
Czytałam wczoraj artykuł o rdzy traw i tak sobie pomyślałam o Twoich trzcinnikach Masz już plan ochrony? W porównaniu do Twoich ilości u mnie jedna setna trzcinników ale będę w tym roku robić eksperyment ze środkami ochorny na rdzę.
Ciekawa jestem Twoich obserwacji po sezonie
Dziewczyny odmian cisa jest od groma Mam namiar na świetną szkółkę, która specjalizuje się w cisach. Pan mi tłumaczył, że są nawet cisy, które tylko 5 cm na rok przyrastają