Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy.

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy.

Kasiek 12:05, 26 kwi 2017

Piekna jest, dziekuje ze i ja dzieki fotkom moge nia nacieszyc oczy Wiosna i zielen? Dzisiaj jestesmy zasypani sniegiem...
Luki 15:24, 26 kwi 2017

Tegoroczną wiosnę zdążyłem już znienawidzić dlatego czekam na lato. Pozdrawiam i dziękuję za dawkę dobrego słowa.
Ja to się już boję czy w domu werbeny nie znajdę
Pozdrawiam ciepło.
admete 06:15, 27 kwi 2017

Luki napisał(a)

Ja to się już boję czy w domu werbeny nie znajdę

hahahahahahahahha

Martusiowa werbena panoszy się tez u mnie
admete 06:21, 27 kwi 2017

Marta ławeczka cudna - mam cichą nadzieję że w tym sezonie uda mi się na niej przysiąść

magnolia bossssssssska - moja jedyna niestety nie żyje

oj jak szkoda narcyzów
nawet nie wiedziałam że jakies owadziska moga ją zjadać

mnie sie ostały takie 30 letnie cebulki które przywiozłam od mamy z działki
a w tym roku mam dostać dostawę narcyzków - też takich wiekowych które rosną sobie na niezagospodarowanej działce obok mojej mamy - tylko znajomy ma je wykopać bo rosną w takich chwastach że trzeba będzie porządnego kopania żeby je zdobyć

buziaki wielkie zostawiam
Borbetka 08:04, 27 kwi 2017

Mnie do cebul cierpliwości brak. Narobi się człowiek, nakopie, w pierwszym roku ok, a potem to nie wiadomo gdzie są.
Margerytka40 07:27, 28 kwi 2017

Jako,że jestem tu pierwszy raz( już wiem,że nie ostatni ),wypada się przywitać. Witam się więc. Znalazłam Twój wątek przypadkiem poszukując wszelkich wiadomości o dereniach bo mam plan na żywopłot z nich. Zamarzył mi się taki energetyczny zimą żywopłot i nie wiem jakie odmiany wybrać. Miotam się w informacjach wszelkich i im więcej wiem tym mniej wiem. Biorę pod uwagę d.sibrica,d.flaviramea i d.midwinter fire. Dobrze by było żeby krzaczki wyglądały ładnie równiez latem. Który z nich Twoim zdaniem najbardziej by się nadawał?

Piękny masz swój ogród,jak marzenie i tyle w nim roślin,które bliskie są memu sercu. Aż humor mi się dziś poprawił po obejrzeniu tego,co udało Ci się stworzyć. Dziś tak na szybko przeleciałam obrazki ale zostaję na dłużej
Zielona 21:17, 28 kwi 2017

Borbee - z takim nastawieniem jest po prostu lepiej I nawet mnie ta pogoda nie męczy jakoś specjalnie... Nie mam na nią wpływu - więc wykorzystam tak, żeby mi było miło. Właśnie siedzę przed kominkiem i zastanawia się, jaką wypić herbatę

Alex - bo i po co nam pesymistyczne nastroje? Są gorsze problemy.
PS Wierzę w Twoją werbenę. Jeśli jednak nie uda Ci się z wysiewu, to myślę, że sadzonki kupisz w tym roku w bardzo przystępnych cenach. Werbena zrobiła się popularna i jest coraz tańsza.

Kasiek - mam nadzieję, że śnieg stopniał. Cóż... są takie rzeczy, które powinniśmy po prostu przyjąć. Prognoz nie śledzę. Jeśli w końcu wyjdzie słońce - będę zadowolona. Jeśli nie - zrobię porządek w szafach

Luki - zajrzałam do Ciebie. Czy pocieszy Cię fakt, że w moich obwódkach wypadły losowo całe krzewy? Pewnie nie... bo Twoich to nie wskrzesi, ale rozumiem, że masz prawo mieć nerwa. Mimo wszystko uśmiecham się do Ciebie i wierzę, że latem - jak zawsze - bylinowa będzie bujać i zachwycać.

Admete - werbenę świadomie przyjmowałaś. Reklamacji nie uwzględniam
Na ławeczce na razie nawet ja nie siedziałam A narcyzy - hmm.. naiwnie wierzę, że za rok zakwitną dwa razy obficiej

Borbee - tulipany, które rok temu miały tylko liście, teraz wypuściły po 5 kwiatów z jednego... Hmm... a więc bywa i tak - i to mnie cieszy. Choć... ogólnie masz rację - tylko w pierwszym roku są dorodne, wysokie i niezawodnie kwitnące.

Margerytko - dziękuję za miłe słowa. Wszystkie derenie, które wymieniłaś są bardzo ładne. Flaviramea u mnie kiepsko rośnie. Subiektywnie najbardziej lubię Midwinter Fire, ale Sibirica jest najpiękniejsza jesienią i zimą. Wybór należy do Ciebie
polinka 21:34, 28 kwi 2017

Może w tym roku dane mi będzie ukraść choć ciut Twojej werbeny...

Buziaki
Margerytka40 07:46, 29 kwi 2017

Myślę,że wybiorę sibricę bo faktycznie piękny jest i jesienią i zimą,poza tym póki co bardziej dostępny w szkółkach. Dzięki za ocenę,trochę mi pomogła . Dodała kolejny mały plusik na Sibrica
Mathildis 22:38, 03 maj 2017

Mam nadzieję, że już miałaś chwilkę by przycupnąć na ławeczce, magnolia Galaxy piękna, a z narcyzami mam ten sam kłopot - dałam nawóz w liście 2x i jak w przyszłym roku nie zakwitną to się pożegnamy.
Pozdrawiam i będę zaglądać z nadzieją na zdjęcia