Dla równowagi do Muminka.. dzisiejsza wiosna... i nic jej nie zatrzyma.. 10 dni temperatury na plusie, do słoneczka +26... pierwsza poranna kawa na ławeczce. W cieniu +17. Jak dla mnie za ciepło na wiosnę.. wszystkie cebuli szubko przekwitną ..
Pierwszy dzień, że pszczółek tyle co kwiatków. Jest bosko
Dwie pracowite piszczółki..
Ana, nadal mam dylemat z moją rabatą przy szambie. Jest tam betonowa płyta, na której nic nie posadzę, ale zasypałam korą, jak pan wywozi szambo, to się odgarnia. Płyta ma wymiary 70x70 i jest na rabacie. Za nią posadzone są 4 hortensje Vanilia, szerokość rabaty dla nich to 1 metr za szambem, sadzone co 80 cm. Chciałam tam zostawić sedum, ale potrzebuje miejsca, którego tam na szpaler jest za mało, bo wchodzi płyta betonowa. Wymyśliłam, że zrobię tam zielone kulki bukszpanów i jakieś trawki (tylko nie wiem, czy stipa, czy inną trawkę) albo żurawki. Kulki muszę tak ustawić, aby ten pusty kwadrat betonu przykryty kora się nie rzucał w oczy. Chciałam się zainspirować twoimi kulkami
Tak to wygląda:
A tutaj z sedum, ale nie poszło po całości przez ten beton
No i zimą potrzebuję coś zimozielonego, bo rabata przy wejściu.
Border zamontowany, kora wysypana, szmata już wcześniej zerwana. Zastanawiam się czy czegoś jeszcze między bukszpanami a murem nie posadzić. Napewno zagęszczę pnącza ale myslałam o czymś jeszcze na wysokość tej wylewki. Może jakąś trawę?
Dzisiaj znowu kolejny piękny dzień a ja przy tym moim małym łobuziaku nie jestem w stanie nic zrobić. Może uda nam się później wyjść na spacer to chociaż tą godzinkę dla ogródka ukradnę
Oj, wstydź się! Taki ogród trzymałaś przed nami w sekrecie przez 3 lata?! Nowoczesny dom i ogród - takie lubię A rabata przy podjeździe - the best!
Jesteś bardzo konsekwentna w stylu i doborze roślin - podziwiam i będę zaglądać
wygląd żurawek będzie u każdego inny bo warunki zimowe inne a i różne odmiany zachowują sie różnie...
na pierwszej focie żurawki do czyszczenia (georgia peach)
tutaj poczyszczone i jak widać na jednej rabacie nie najgorsze...
tutaj prawie ich nie ma, ale odbiją