...pogoda weekendowa zrobiła nam wspaniała niespodziankę dawno nie byłam tak pozytywnie naładowane słońcem ciepłem i pracą w ogrodzie...mam już sporo zrobione, szczególnie w kwestii porządków...przycięłam juz trawy, hortensje róże, graby...przeczesalam trawnik i obsypałam dolomitem, zamówiłam kulę zrobiłam w O. spore zakupy i mam robotę na kolejne kilka dni...obdarzyła donice przed wejściem...trochę zmieniłam kolorystykę i klimat przed drzwiami i tak zostanie co najmniej do świąt
...kilka zdjęć z weekendu
Krokusy wciąż i wciąż zachwycają kolorami...dzisiaj było wokół nich mnóstwo obudzonych owadów w tym pszczół, które latały trochę jak po mocnym drinku
po powrocie do domu - korzystając z w miarę fajnej pogody popracowałem sobie w ogrodzie i przed domem
jak pisałem wcześniej po pracach na drodze robotnicy wycięli pas chwastów i tym sposobem odsłonili nową partię śmieci - a więc rękawiczki, taczka, worek i znów nazbierałem całą stertę tego co pozostawili Hunowie
znalazłem jeszcze wyrwany podczas kładzenia kabli dosyć duży krzew derenia białego i postanowiłem go uratować od zagłady
posadziłem go, przyciąłem i solidnie podlałem - mam nadzieję że się przyjmie
U mnie wreszcie widoczne oznaki wiosny.
Zaraz po wejściu na działkę dojrzałam cytrynka!. Przysiadł na kamieniu i grzał się w słońcu.
Kępka przebisniegów okazalsza już
W miejscu, w którym kiedyś rosły przebiśniegi odnowiła się spora kępka, widocznie przy przesadzaniu przegapiłam kilka cebulek. Pokazał się nawet jeden kwiatek. Ot, i niespodzianka!
Iwona, trzymaj się mocno , a i reszta zainteresowanych też żeby nie pospadać ze stołków
Iwona nawet nie dzwoniłem i nie pisałem bo uznałem że cena jest zaporowa , szalona, nie uzasadniona i tylko dla wariatów ....
dlatego kupiliśmy tylko 2
jak radziliście ja wybrałem ten ostatni , a moja kochana ....
biały - bez mojej sugestii
aż tu nagle jak nie wrzasnąłem na całe gardło - aż moja kochana powiedziała że mało zawału nie dostała z wrażenia
jest ! wielki bilbord przy ulicy - "Polecamy ciemierniki"
dacie wiarę?
Witam jest to winobluszcz trójklapowy polecam daje piękny efekt prawie cały rok ma około 20 lat i około 40 metrów a mój młody pies pokazuje na co go stać w tym roku mam duże pobojowisko pozdrawiam serdecznie.
My mamy żywopłot tujowy, tniemy go co roku by był gęsty i nie zbyt wysoki.
Pojedyncze tuje też dawno poprzycinałam na drzewka kuliste lub dwukuliste by było jeszcze miejsce dla innych roślin.
Tuje jako żywopłot.
Tuje, które należało poprzycinać by było miejsce dla innych roślin.