Witam Aga,
mam półokrągłe schody frontowe, balkony, taras i dlatego myślałam, że takie rabaty będą ok., ale nie tak bardzo pofalowane.
Tak, to jest ognisko, za nim są drzewa iglaste: dwa srebrne świerki, sosna bośniacka, wejmutka, dwie sosny czarne, przy samej siatce brzózki 8 szt., drzewka sa porozrzucane. Dzięki za rady
Do "zobaczenia", mam nadzieję, że mnie jeszcze odwiedzisz?
trawka już wysoka - jutro będziemy kosić...
tak też tęsknię za wiosennym ciepełkiem u nas w tej chwili tylko +4, a w ciągu dnia choć bardzo słonecznie było chłodno, bo wiał dość silny zimny wiatr.
hiacynty i zawilce w rządeczku dla Ciebie:
Kupiłam wymarzone drzewko, buka Purple Fountain. Posadziłam na froncie. Na razie to taki długi patyk, zamocowany dwoma palikami, żeby się ukorzenił. Myślę intensywnie co posadzic mu w najbliższym sąsiedztwie. Myślę o kulkach i coś na nóżce po lewej z tyłu. Czy to pasowałoby?
Na razie, na tej rabacie mam z tyłu tuje Yellow Ribbon, z lewej jodłę Jan Paweł II, oraz z lewej stipy i rozchodniki Matrona.
Jeśli myślisz o carex evergold to fajny pomysł ja je mam u siebie i wyglądają super do tego szybko rosną tu na zdjęciu to jeszcze maluchy, teraz już sie połączyły w jeden pas i bardzo ładnie rozjaśniają rabatę i zwracają uwagę już z daleka