Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 18:41, 04 mar 2015

Do góry

Patrząc na takie widoki to aż coś za serducho chwyta i zaraz przychodzą pokusy na zakup i sadzenie tych piękności ale jak patrzę na swoją 'nową zemblę' to zaraz odczuwam bóle w szczękach już drugi rok połowę pąków się nie rozwinie bo już widać, że zrobiły się czarne, jedynie 'amerykan' jest w dobrej kondycji, krzaczek jest gęsty i ma mnóstwo zdrowych pączków
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:23, 04 mar 2015

Do góry
Przekaż buziaczka dla Kazia
Dużo, dużo zdrowia i niewyczerpalnych pokładów cierpliwości w kontaktach z takimi pechowcami jak my

Mały ogród, ale duuużo radości 18:22, 04 mar 2015

Do góry
Witam Was, oto w jaki sposób rozmnażam hortensje:
Wygląda to teraz tak:

Stoją na parapecie od pn.- zach, mają światło, ale słońca prawie wcale. Każdy słoiczek opisałam, bo w ubiegłym roku pogubiłam się która jest która. Patyczek musi mieć 3 oczka, przy czym, tniemy skośnie tuż pod dolnym (ok. 0,3 -0,4 mm) oczkiem i tak samo nad górnym oczkiem:

Do słoiczków woda, na czubek noża(odrobinka) ukorzeniacza i czekamy, w międzyczasie planując hortensjowe rabaty.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:17, 04 mar 2015

Do góry
A w międzyczasie pokaże plan prac na wiosnę... 3 rzeczy na tej falance zilustrowałam.
Czyli 2gi Percy wisserman, już nawet w łapce miałam ale nie pamiętałam czy mam wystarczająco miejca. Percy ponoć wolno rośnie, a miejsce jest.
Dodatkowe 5-7 cisów na ekran oraz trawy pod nóżki. Między cisami/ trzmielinami a Percy'ami będą (de facto są) hortki białe/ różowe.
W nóżki wierzb chce wsadzić crystal/white fairy. Tam niby jest kwadracik bukszpanowy, ale strasznie zmarniał

pozatym czekam na telefon od pana od kostki coby się na spotkanie umówić.
wczoraj na szybko rozmawialiśmy, ale nie miał czasu. Jak powie rozsądną cenę to i obżera zrobią przy okazji podjazdu

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:02, 04 mar 2015

Do góry
Hogata napisał(a)
O tą ci chodzi??

tak o tą

coś Ci wezmę w zamian ...jeszcze się umówimy
Duży ogród i brak pomysłów 18:01, 04 mar 2015

Do góry
Belluniu nie bardzo wiem czy z boku jest jeszcze jakiś budynek? Jak byś pokazała w całości ujęcie całego placu to byłoby łatwiej.Czy pod samym ogrodzeniem masz rabatkę czy nie? Nie wiem czy coś pomogę ale takie coś przyszło mi do głowy. Wzdłuż chodnika sosna górska mops ale może być thuja danica - ja mam i to i to i świetnie sobie radzą od południa właśnie i na patelni jak to ładnie ujęłaś
Bali - tropikalny ogród botaniczny 17:57, 04 mar 2015

Do góry
Magda_BO napisał(a)

Ale storczyki rosnące na rabacie pod płotem też robią wielkie wrażenie.

I z bliska

Myślę, że to Catleya.

Wspaniała wycieczka i piękna relacja
Storczyk naziemny to Arundina graminifolia. Przy Coelogyne są dwa zdjęcia przedstawiające Bulbophyllum (pierwsze i trzecie), ale nie znam gatunku, bo to ogrooooomny rodzaj. No, i tak nie do końca moja bajka, wolę inne. Ale popatrzeć bardzo miło. Piekne zdjęcia, fajnie przenoszą w tamte rejony. Dziękuję za wirtualną wycieczkę
Rododendronowy ogród II. 17:55, 04 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Azalie mogą miec za towarzystwo paprocie lub inne niskie rośliny ale jak sie rozrosna to je zasłonią. Ja sadziłam przy nich azalie japońskie i zobacz jak je zasłoniły na pierwszym zdjeciu. Drugie zdjecie sprzed wielu lat , a teraz tez mało je widac.

Poszukaj jeszcze jakiego porównania
Dla białego za oknem fajna równowaga

Fiolet z żółtym i pomarańczem to super zestawienie kolorystyczne
Podwórkowa rehabilitacja 17:53, 04 mar 2015

Do góry
ryska napisał(a)
A te cały czas kwitną
Z pozdrowieniami dla zaglądających

piękny kwiatek, piękne zdjęcie...Wilcza łapa macha
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:33, 04 mar 2015

Do góry
O tą ci chodzi??

Mój ogród pod górkę... 17:29, 04 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Brzoza dla Małgosi - ten biały patyk za dużym kamieniem, słabo ją widać na tle drzew. Nie mam lepszego zdjęcia.

Dzięki za zdjęcie, i za to że ją opisałaś, bo jak pierwszy raz spojrzałam to myślałam, że ten lasek to te brzozy i stwierdziłam, że do mnie się nie zmieszczą Naprawdę ma kredowy pień, bo nie widzę?
Skąpana w słońcu 17:24, 04 mar 2015

Do góry
W ostatnim czasie koleżanka poinformowała mnie, że do naszego centrum ogrodniczego przywieźli ciemierniki w doniczkach. Doniczka po jedyne 78 zł . Pojechałam dzisiaj obejrzeć te cuda. Faktycznie, sprawdzałam trzy razy 78 zł. To ciemiernik o pojedynczych, ciemnych kwiatach. Pochodziłam trochę pooglądałam i zakupiłam preparat na ziemiórki.

Ale żeby nie było tak prozaicznie to coś upolowałam. Przecenili prymulki i takie cuda kupiłam po 6 zł. Chyba warto było Mają pełne kwiaty. Ciekawe jak będą zimowały.
Ten jasny ma mieszane kwiaty i pojedyncze i pełne. Fiolet same pełne.

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:22, 04 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Czekam na sugestie
Dla ułatwienia fotki stare.. charakterystyczna żółta magnolia.. ha, ha, ha, Magnolia I jak nie ma buszu na rabatach bo lepiej widać kształt.

Aniu ale mi się to podoba !!!!!!!! bo nie lubię prostych linii
mam problem z przedpłociem ...planuję zmiany, Ania możesz pomóc ...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1674-moje-ukochane-miejsce-na-ziemi?page=619
Pod Laskiem 17:20, 04 mar 2015

Do góry
to jest chyba czyściec wysiany tak mi się wydaje na drugim zdjęciu jest wysiana na 100% firletka zdjęcie z innej rabaty no nie wiem jak dla mnie to są identyczne małe. Nie wiem czy je zostawić czy popikować w inne miejsce. Pod samą ścianą rosną irysy nie przesadzam na razie kolor jasno żółto kremowy. Ale jak się zrobi ciepło będę musiała mu znaleźć nowe miejsce bo go chłopaki zdepczą jak będą robić nowe tynki.

a to firletka

Ogród w Puszczykowie 17:16, 04 mar 2015

Do góry
Zakupione ciemierniki na razie mieszkają w pudełku, na noc otulane kulkami z gazet, w obawie przed przymrozkami
Ślicznoty

Ogród w Puszczykowie 17:13, 04 mar 2015

Do góry
przezimowana stipa:

młodziutkie rozchodniki:

i krwawniki:

jeszcze ostróżki chciałam pokazac, bo też już się gramolą na świat, ale bateria padła
Żurawka - Heuchera 17:13, 04 mar 2015

Do góry
Dzisiaj przyjrzałam się im z bliska, po odgarnięciu ziemi okazało się że tylko dwie mają uszkodzone serce, reszta wygląda jak ta na zdjęciu, rozładował mi się aparat i zdążyłam zrobić tylko jedno zdjęcie temu pobojowisku. Te chyba odbiją z tymi dwoma poczekam i zobaczę

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:10, 04 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

wg mnie jest ok, tzn bedzie, tylko rabacie naprzeciwko będzie tzreba trochę zmienić kształ brzegu.

Zmykam, pa

Czekam na sugestie
Dla ułatwienia fotki stare.. charakterystyczna żółta magnolia.. ha, ha, ha, Magnolia I jak nie ma buszu na rabatach bo lepiej widać kształt.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:08, 04 mar 2015

Do góry
zawitka napisał(a)

Marzę o wiośnie ha ha

ja też, ależ piękne te czosnki
Ogród w Puszczykowie 17:08, 04 mar 2015

Do góry
Stan aktualny:

hiacynty

tulipanki

na wrzosowisku także krokuski
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies