gdybym miała czas też częściej bym się im przyglądała
cały czas powtarzam, że jak na trawnik pod drzewami wygląda ślicznie, ale nie czarujmy się jego stan nie jest taki dobry, jak wydaje się na zdjęciach... troszeczkę się już zestarzał i przydałaby się porządniejsza renowacja
w powijakach powiadasz
wciąż nie mogę się doczekać prymulek no po prostu wciąż o nich myślę
U mnie angelique jeszcze w pąkach -dziś troszkę je wysprzątałam to może jutro cyknę zdjęcie - szafirki, które miały się z nimi pięknie komponować już w pełni kwitnienia i chyba z mojej aranżacji nici będą no chyba,że jakieś niezapominajki kwitnące dokupię
działka ma 0,5ha - dlatego ja w biegu do mety (jeśli chodzi o porządki ogrodowe) daleko na szarym końcu jestem - mam bieg pod górkę... albo z przeszkodami ... jak kto woli
Jestem. Na razie tyle udało nam się zrobić (popsuty samochód, grypa żołądkowa wszystkich po kolei niestety w czasie ładnej pogody wstrzymała nasze zapały do pracy).
Dosadziliśmy brabanty do końca po całej linii, jeszcze musimy kupić korę i podsypać, bo doszliśmy do wniosku że bardziej będzie się wyróżniać niż kamyczki (zleją się z wjazdem i chyba nie będzie to fajnie wyglądać).
Witam Aga,
mam półokrągłe schody frontowe, balkony, taras i dlatego myślałam, że takie rabaty będą ok., ale nie tak bardzo pofalowane.
Tak, to jest ognisko, za nim są drzewa iglaste: dwa srebrne świerki, sosna bośniacka, wejmutka, dwie sosny czarne, przy samej siatce brzózki 8 szt., drzewka sa porozrzucane. Dzięki za rady
Do "zobaczenia", mam nadzieję, że mnie jeszcze odwiedzisz?
trawka już wysoka - jutro będziemy kosić...
tak też tęsknię za wiosennym ciepełkiem u nas w tej chwili tylko +4, a w ciągu dnia choć bardzo słonecznie było chłodno, bo wiał dość silny zimny wiatr.
hiacynty i zawilce w rządeczku dla Ciebie:
Kupiłam wymarzone drzewko, buka Purple Fountain. Posadziłam na froncie. Na razie to taki długi patyk, zamocowany dwoma palikami, żeby się ukorzenił. Myślę intensywnie co posadzic mu w najbliższym sąsiedztwie. Myślę o kulkach i coś na nóżce po lewej z tyłu. Czy to pasowałoby?
Na razie, na tej rabacie mam z tyłu tuje Yellow Ribbon, z lewej jodłę Jan Paweł II, oraz z lewej stipy i rozchodniki Matrona.