Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:50, 14 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
kobieto, zerknij na początek mojego wątku wszystkiego nauczyłam się tu i na własnym błędach niestety
Nie czuj się onieśmielona ja zwykły człek jestem

Twój wątek przeczytałam jako jeden z pierwszych, pewnie gdzieś na przełomie listopada i grudnia. Coś tam nawet naskrobałam w gorączce wywołanej Twoim ogrodem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:45, 14 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Anetko, Ty jesteś Pogotowie Ogrodowiskowe - zawsze masz dobre rady, często okraszone super zdjęciami. Zaglądam często do Ciebie cichcem, chyba ta Twoja wiedza mnie onieśmiela.
kobieto, zerknij na początek mojego wątku wszystkiego nauczyłam się tu oraz na własnym błędach niestety
Nie czuj się onieśmielona ja zwykły człek jestem
Ogródek Iwony 20:26, 14 mar 2015

Do góry
o dżizas Iwona cóż za zmiany!!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:25, 14 mar 2015

Do góry
elaela napisał(a)
begonia, odmiana hmmm taka zwykła z drobnymi kwiatkami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:24, 14 mar 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)

Niestety nie wiem jak. Nie mam w tej chwili watku i nie bardzo wiem jak ten podpis zmienić

aaaaa to ja głupia szukam wątku po podpisie i nic mój Ty żartownisiu i nie wyszukuje,
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 20:22, 14 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Olu-zdarza mi sie czasem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:02, 14 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
październik

Witaj Ana, czy to różowe pod hortensjami to begonie? Pamiętasz jaka to odmiana?
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 19:49, 14 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Moja sugestia jeśli liczysz na ogrodowiskową pomoc nie znikaj na długo

Zgadzam sie z Aną
Jak chcesz latać z nami na miotłach i łopatach to nas nie porzucaj na zbyt długo.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:48, 14 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Dorotka zmień podpis, nie można do Ciebie trafić

Niestety nie wiem jak. Nie mam w tej chwili watku i nie bardzo wiem jak ten podpis zmienić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:42, 14 mar 2015

Do góry
chciałam poszukać footek z cięcia thuj żeby pokazać o co chodzi ale mam na innym komputerze te z 2013
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:41, 14 mar 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)
Ana, melduję wykonanie zadania: prymulki, stokrotki i bratki oraz pierwisonki już są w donicach przed domem.
Zostało mi ich jeszcze 10 sztuk i muszę dokupić donic w takim razie

Dorotka zmień podpis, nie można do Ciebie trafić
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 19:39, 14 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Poszukaj zamienników dla roślin które Ci się nie podobają i ruszaj. Ogólnie projekt jest fajny ciekawi mnie co ma być na froncie

też tak myślę
Moja sugestia jeśli liczysz na ogrodowiskową pomoc nie znikaj na długo
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 18:54, 14 mar 2015

Do góry
no moja droga, przyszłam do Ciebie, przeczytałam wszystko od początku i powiem TRAGEDI NIE MA
zostawiłabym thuje, u mnie sąsiedzi również maja okna na przeciwko mnie, sąsiadka wchodzi na balkon by podlać kwiatki, a nawet jak popatrzy z góry przez chwilę to tragedi nie ma. Zostwiłabym thuje i działała zgodnie z projektem, projekt wcale nie jest zły, ewentualnie można wprowadzić drobniuteńkie zmiany.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:07, 14 mar 2015

Do góry
jalos napisał(a)

Anetko, szczęka mi opadła..... dosłownie.....
Moje tuje sadzone były w październiku 2013, w zeszłym roku widać było, że się ładnie przyjęły z zaczęły rosnąć. Teraz już też widzę, że mają wiosenne przyrosty, ale powiem szczerze, że nie wiem kiedy powinno się je ciąć - już teraz po 1,5 roku od posadzenia czy jeszcze nie? niektóre moje tuje mają po kilka przewodników, a niektóre tak jakby miały tylko jeden główny pęd. Nie umiem sobie wyobrazić co by się stało, gdybym taki stoże wzrostu przycięła.
pierwszy raz ciełam na równi z siatką , takimi nożycami do cięcia żywopłotów, jechałam na równo, drugim razem zrobiliśmy miarę z kija, przykładaliśmy do każdej tuki i ciach ją od góry na wysokości wymierzonej.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:59, 14 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
specjalnie dzisiaj się do nich przymierzyłam, nie mają 2,5m ale 2,3 na pewno. Na pierwszej stronie mojego wątku są zdjęcia z 2011 pokazujące tę stronę ogrodu Nie będę ukrywała, cieszy mnie fakt, że poszły tak ładnie bo dom sąsiadów jest bardzo blisko, tak mamy oderobinę prywatności. Cieliśmy je 2 razy, pierwszy raz w 2013, drugi 2014, tzn przycinaliśmy czubki
jeszcze fotki porównawcze
2011

2014

Anetko, szczęka mi opadła..... dosłownie.....
Moje tuje sadzone były w październiku 2013, w zeszłym roku widać było, że się ładnie przyjęły z zaczęły rosnąć. Teraz już też widzę, że mają wiosenne przyrosty, ale powiem szczerze, że nie wiem kiedy powinno się je ciąć - już teraz po 1,5 roku od posadzenia czy jeszcze nie? niektóre moje tuje mają po kilka przewodników, a niektóre tak jakby miały tylko jeden główny pęd. Nie umiem sobie wyobrazić co by się stało, gdybym taki stoże wzrostu przycięła.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:58, 14 mar 2015

Do góry
przyznam, że zamarłam...
podziwiam!!! i wierzę, że będzie dobrze bo innej opcji nie ma
Ściskam baaardzo mocno <3 <3 <3
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:44, 14 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ana a moje Red Barony takie wielkkie nie sa, ale uwielbiam tę trawę. W tym roku troszkę się rozprzestrzeni
mam wrażenie, że te najstarsze są takie wysokie, te młodszę pędy są niższe, dzięki temu jest ten efekt płonących jęzorów
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:43, 14 mar 2015

Do góry
elaela napisał(a)

Bardzo Ci dziekuję, a możesz mi powiedzieć w którym miejscu w Łomży? Zajadę jak będę jechała do teściów

skąd jesteś?
Prawda jest taka, ze nie ma w Łomzy takiego wyboru jak U Zielonej Marty koło Poznania. Z roślinami trzeba trafić, nie ma tak, że chcesz coś zajeżdżasz i masz niestety... Jednak według mnie największy wybór roślin jest w Konarzycach, w samej Łomży czasami można hortensje znaleźć na ul. Nowogrodzkiej taki mały ogrodniczy na rogu, można też podjechać do szkółki w Rogienicach i to tyle z tego co mogę polecić. Póki co wszystkie ogrodnicze u nas jeszcze drzemią
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:37, 14 mar 2015

Do góry
jalos napisał(a)

Anetko - po 3 latach 2,3-2,5 m ???????
Niesamowite! Rzeczywiście na pierwszym zdjęciu to takie chude maleństwa były.

Moje tuje gdyby rosły w takim tempie to byłaby nadzieja, że zasłonią sąsiednie szeregowce.
A tniesz te tuje czy rosną sobie bez ingerencji nożyc?

Naprawdę jestem pod wrażeniem ich przyrostu w tak krótkim czasie.
specjalnie dzisiaj się do nich przymierzyłam, nie mają 2,5m ale 2,3 na pewno. Na pierwszej stronie mojego wątku są zdjęcia z 2011 pokazujące tę stronę ogrodu Nie będę ukrywała, cieszy mnie fakt, że poszły tak ładnie bo dom sąsiadów jest bardzo blisko, tak mamy oderobinę prywatności. Cieliśmy je 2 razy, pierwszy raz w 2013, drugi 2014, tzn przycinaliśmy czubki
jeszcze fotki porównawcze
2011

2014

2011

2014
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 17:14, 14 mar 2015

Do góry
też bym chętnie taką magnolię przygarnęła, niestety miejsca brak...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies