historia śliwy zaczęła się w lipcu lub sierpniu 2012, to był mały badylek (ona nie jest szczepiona)
w maju 2013 wyglądała tak
wówczas jeszcze nic z nią nie robiłam
3.05.2014 wyglądała tak
w maju 2014 po kwietnieniu pierwszy raz ją przyciełam i po cięciu była szczuplutka
by w sierpniu 2014 wyglądać tak (przyrosty po cięciu mają od 1 do 1,5m)
wrzesień 2014
gałęzie zaczynają się na wysokości około 1,20, ale w planach mam wycięcie dwóch od doły by wydłużyć pień. Trzeba ją ciąć w maj po kwitnieniu. Mam nadzieję że pomogłam
Myśle że miał za sucho bo nie tylko liście ale i pąk jest suchy, Tego brzydszego liścia oberwij i pączek też bo nic juz z nich nie bedzie a jak sie ociepli to trzeba nawozem zasilic dolistnym i granulowanym. Z gałązką rh jak chcesz to próbuj ale z tego co wiem nic z Twoich zabiegów nie bedzie.
Bogdziu ratuj ,czy mój rózanecznik przemarzł. ma 2 takie sponiewierane liście.
I jeszcze dzisiaj odkryłam,że córunia mi połamała jeden z różaneczników,
Normalnie z pączkami,myślałam,że ją uduszę
Sądzisz,że jak włożę te gałązki do wody,lub potraktuję ukorzeniaczem to będzie coś z nich.
Aniu, napisz mi proszę ile lat ma Twoja śliwa wiśniowa ? Czy ją jakoś tniesz ? i mniej więcej na jakiej wysokości zaczyna sie korona ? wygląda na dość nisko a wygląda pieknie. Pytam bo też mam 2 szt, ale góra słabo sie rozrasta. Mam je 3 lata i nie wiem w zasadzie, czy i jak ją ciąć. I też nisko mam koronę, co mnie irytuje, ale teraz patrząc u Ciebie wygląda to fajnie.
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję wygranej i publikacji
Mi te kosmosy wyszły różne raz pełne raz półpełne, ale tak ładnie wyglądały.
Nowe zakupy porobione kupiłam kilka dalii większość białe
DALIE - DALIA STRZĘPIASTA NENEKAZI
DALIE - DALIA CIEMNOLISTNA CLASSIC SWANLAKE
DALIE - DALIA DEKORACYJNA CAFE AU LAIT
DALIE - DALIA KAKTUSOWA MY LOVE
DALIE - DALIA KAKTUSOWA TSUKI YORI NO SHISHA
DALIE - DALIA POMPONOWA WHITE ASTER
Stwierdziłam dzisiaj,że po tych mroźnych wiatrach,róże wielkokwiatowe podmarzły,do samego kopczyka są czarne,a angielki są niemal idealnie zielone,jak na tę porę roku.
Zeżlona na trawę i krety ------skopałam całą rabatę i będę sadzić na całości ----bez trawnika Zobaczę co mi wyjdzie ha ha To ta cześć latem była trawka ładna ale teraz rozpacz Pomogły podjąć decyzję kreciki ;d