Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 15:21, 27 lut 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dla Ciebie moja wiosna u mnie.

Super Hanusia piękna To u mnie jest namiastka tego kolorku
Kosolkowa Pasja 15:21, 27 lut 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

A te co tak popędziły? Przykryte były? U mnie są mniejsze przyrosty.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:12, 27 lut 2015

Do góry
marta_d napisał(a)
Witam!
Dziś miałam okazję zakupić marcowy nr Działkowca Rzeczywiście tekst może okrojony, ale sam fakt zajęcia wysokiego miejsca w konkursie jest chyba najpiękniejszym i najbardziej satysfakcjonującym ukoronowaniem lat pracy w ogrodzie taka wisienka na torcie
Ogród zimą wygląda bardzo dobrze i to na pewno zasługa mnogości zimozielonych z niecierpliwością czekam na wiosenną eksplozję cebulowych
Pozdrawiam

Jasne że cieszy nawet bardzo
ktoś w komentarzach na profilu działkowca na FB napisał:

"Ogrod jest cudowny. Jeden z moich ulubionych na Ogrodowisku. Proszę jednak dodać, że jest projektu Gardenarium
A ja choć miejsca nie zajęłam, to popłakałam się gdy otrzymałam dyplom za udział i książkę o trawach. Dla mnie to i tak było ogromne wyróżnienie!"

Dla mnie również to mega wyróżnienie bo jeszcze w 2011 nie miałam ani pojęcia o roślinach ani ogrodu. O wygranej dowiedziałam się z GAZETY!!!! aż usiadłam z wrażenia na podłodze,serce mi kołatało jak młotem, potem skakałam z radości i obdzwoniłam tych którzy są w różnych sytuacjach ze mną... z radosną nowiną!

lub

'ja tam wolę ogrody które są od zera do końca pomysłem, wykończeniem i pielęgnacją właściciela ogrodu, to nie sztuka zlecic komuś projekt ogrodu...."

pomyślałam że jasne że nie sztuka, sztuką jest zrobić tak by wszyscy mówili że jest wykonany i pielęgnowany przez profesjonaliste, a robi to amator

ktoś również zauważył , że obecny wygląd ogrodu różni się od projektu i to też prawda...
np patrząc na tę fotę to tylko mariken z bukszpanami przy tarasie są zgodne z projektem, cała reszta jest inna...

a tutaj zgodna z projektem jest śliwa wiśniowa i świerk za hortkami

A TAK NA MARGINESIE MAM DO SPRZEDANIA MEBLE, KTÓRE WYGRAŁAM
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:08, 27 lut 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Za to ja wiem

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1264-kamienne-plyty-lamane

Dziękuję
A jak to wychodzi cenowo, orientujesz się może?
Najbardziej podoba mi się to:
... ale jak znam życie pewnie to co mi się najbardziej podoba jest nieziemsko drogie
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:47, 27 lut 2015

Do góry
na działce nic ciekawego tu za płotem również tylko kosmetyka przy leszczynach.

Kolorowy ogród na piasku 14:42, 27 lut 2015

Do góry
viva napisał(a)

Mariolu na ten dość ponury jeszcze czas słoneczne tulipaniki

Bardzo dziekuję za ciepełko ale ja drapłam te tulipanki. Kompozycja z trawami cudniasta, ja z traw cienka jestem to proszę o nazwę. Jak wytrzymujesz zasychanie liści, czy to jednoroczne tulipany : ?
Ja poganiam wiosnę bo w ogrodzie nie będzie mnie od 23 marca do 15 kwitenia - wyobrażasz to sobie ? a dzis dla odmiany slonce

pozdrawiam
Skąpana w słońcu 14:41, 27 lut 2015

Do góry
Ewo ja również się bardzo cieszę, potrzebne takie wieści. Ja mam już dość takiej szaro-burej pogody.
CHCĘ WIOSNY i SŁONECZKA.
Kosolkowa Pasja 14:21, 27 lut 2015

Do góry
No przecież ostatnio zwolniłam tempo
Niee, w sumie to poważna jestem. To taka zmyłka.

Dzisiejsze:

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:06, 27 lut 2015

Do góry
Jeszcze jedno zdjecie

i przepraszam za dzwony zlepek słów ale jestem w pociągu i nie zauważyłam że mój telefon sam poprawia słowa. ..
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:02, 27 lut 2015

Do góry
Witajcie latem UB roku dostałam hortensje z likwidowanie go ogrodu duża ale wykonana zupełnie bez ziemi dojechał do mnie w strasznym stanie i posadził am ja bez wielkich nadziei na jej przeżycie. Podzieliła bryle Korzeniowski na 2 części posadził am w kompozycje i kwaśnym podłożu przysięgam to co było kompletnie zwiedzić te i zostały suche patyki i teraz o dziwo wypuszcza z ziemi 2 pędy pytanie co mam zrobić z tymi suchym i ki kulami? ????

System automatycznego nawadniania 14:00, 27 lut 2015

Do góry
Witam. Czy mógłby mi ktoś doradzić? Mam taki o to problem. Pompa wody znajduje się w rzece i chciałbym doprowadzić wodę na działkę o wymiarach 25x90 m. oraz tą całą działkę nawodnić. Na tej działce będą znajdowały się warzywa. Jakie węże kupić i zraszacze aby w miare nie było to drogie? Posiadam dokładnie taką pompę.
http://olx.pl/oferta/wynajem-pompka-zanurzeniowa-sterwins-xks-755pw-CID619-ID72vrt.html
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:57, 27 lut 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

jak podeschną to wyjmij z ziemi i zostaw w garażu, wsadź do gruntu dopiero jesienią
we Wrocławiu też są na miejskich trawnikach łany krokusów

Ale żeniby te podeschnięte patyczaki trzymać w garażu do jesieni i dopiero jesienią wsadzić do ziemi? czy może zrobić nowe sadzonki jesienią?

W przerwie obiadowej znów odwiedziłam ogrodniczy. Były nawet ładne kulki bukszpanowe na patyku, tyle że ten patyk porośnięty mchem był! i się zastanawiam czy taki patyk z mchem powinnam sobie odpuścic?

Byly też ligustrum jonandrum, ale muszę doczytać czy one na gliniastych bagnach też rosną. Doczytałam i odpowiedz brzmi - nie przetrwają.... "Preferuje gleby dość żyzne, przepuszczalne, umiarkowanie wilgotne, choć może też rosnąć na wszelkich innych typach gleb, z wyjątkiem nieprzepuszczalnych, zimnych gleb gliniastych."

Nawet nie sądziłam, że tyle jest odmian fairy! Marzenka ty masz po prostu Fairy, ale czy widziałaś na żywo białe? Taki biały rozjaśniacz bardziej by mi się komponował niż róż. Ale jest i crystal i white. Ehhh który wybrać?!
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 13:56, 27 lut 2015

Do góry
pasjonatkaamatorka napisał(a)
No właśnie!!! Cudownie!!! Kasiunia piękna ta rabatkaW przyszłym tygodniu bedę miala przesyłkę)) 15 doniczek

Do tego dojdą moje rozplenice,może przy przesadzaniu podzielę...ale to wszystko jak już obornik będzie rozłożony,jutro jadę po "złoto"

Ewcia pokażę Ci jedną trawkę u mnie. Nazwy nie pamiętam. Jest ładna, ale dość ekspansywna i zamierzam się jej pozbyć. Mogłabym Ci trochę wysłać (bo cała jest wielka). Wrzucę zdjęcie i daj znać czy chcesz.
Ewciu chodzi o tę biało-zieloną z prawej strony.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:32, 27 lut 2015

Do góry

pąk kwiatowy w bergeni

i ONE, pierwsze najwcześniejsze, dzisiaj wypatrzyłam

Ewulkowy ogród pod lasem początki... 13:27, 27 lut 2015

Do góry
Ewcia jeśli pozwolisz to pokażę Ci coś. Tu ML tuż po posadzeniu (2 sadzonki obok siebie). To był kwiecień lub maj. Na chwaściory nie patrz. Wtedy ta rabatka nie była jeszcze wykończona . Potem wysypałam korę i chwaściory znacznie odpuściły.
A to zdjęcie z lipca lub z początku sierpnia .
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:26, 27 lut 2015

Do góry
Dzisiejsze, widać uciapkowany trawnik

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 13:20, 27 lut 2015

Do góry
Ewunia rameczki specjalnie dla Ciebie
Czarna, plastikowa ramka za całe 3zł

a zdjęcia tych ramek są już "po", bo zdjęć "przed" nie zrobiłam. W każdym razie obie są plastikowe. Ta duża była biała, a ta z lawendą była w kolorze brązowym, taka pseudo drewniana.
Świerk serbski - Picea omorika 13:19, 27 lut 2015

Do góry
Jeszcze nie tnę u siebie, mają być niezłe mrozy minus 5.

Ale jak już będziesz ciąć masz dwa wyjścia, albo zrównać wszystko wg poziomu (zielona linia) albo ciachać przewodniki (czerwone kreski) tak z wyczuciem, żeby pokrak nie narobić).

Czasem słońce czasem deszcz 12:38, 27 lut 2015

Do góry
Witam się ze wszystkimi tytułem filmu którego chyba nawet nigdy nie oglądałam, ale jakoś tak mi się kojarzy z moim ogrodem i to nie tylko w sensie dosłownym, ale i metaforycznym. Związane są z nim moje wzloty i upadki, chwile radości i zwątpienia. Uczy mnie pokory i cierpliwości, ale i dostarcza satysfakcji.

Ogódek jest młody, założony dopiero w 2014 r. na podstawie projektu Danusi. Jednak w trakcie realizacji kilka rzeczy poszło nie tak jak powinno, kilku roślin jeszcze nie udało mi kupić (ach te cisy), no i ciągle jeszcze nie umiem robić dobrych zdjęć- ale postaram się nauczyć.
Na przywitanie kilka fotek z ub. roku, bo na razie ogród wygląda buro

Pozdrawiam gorąco
Ogród tworzony z pasją 12:26, 27 lut 2015

Do góry
Dzisiaj się wzięliśmy do pracy i oczyscilismy trawę przy jarzebinie. Zarosło strasznie. Jak oceniacie efekty?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies