Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród prawie romantyczny 23:10, 26 lut 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, pisałaś u Agani, że chcesz zastawić jakimś drzewem drzwi sąsiadów. Tzn widok. A może rajska jabłoń. Obejrzałam właśnie rajskie jabłonie w " Rok w ogrodzie" odcinek majowy i żałuję, że nie mam większej działki bo bym chyba wszystkie posadził.

Ewa, zastanawiałam się też nad jabłonią, ale może nie pasować do pozostałych nasadzeń. To rabata ze szmaragdami, limelightami i bodziszkami. Są tam też posadzone dwie kolumnowe wiśnie Amanogawy, bo trzecia niestety przemarzła. Zastanawiam się nad posadzeniem po obu stronach kolumnowych wiśni japońskich ( jedną będę musiała przesadzić) a w środku coś niewielkiego, ale nieco bardziej rozłożystego. Ale na razie myślę i co chwilę zmieniam decyzje, mając nadzieje, że coś w końcu przyjdzie mi do głowy. W ostateczności dosadzę trzecią Amanogawę dokładnie na wprost okna.

To zdjęcie wąskiego paska pomiędzy domem a płotem, które sprawa wrażenie, że za chwilę widok na działkę sąsiadów zostanie zasłonięty. Ale to jednak nie do końca tak jest.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:06, 26 lut 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Ja z wiśni japońskich mam tylko Amanogawę, ona za jmuje mało miejsca, ale wygląda ładnie na tle zieleni, jest piękna jak kwiatnie, ale to ulotny moment

Bardzo mi się spodobała grusza drobnoowocowa Chanticleer, mam ja drugi rok, moja jeszcze malutka, ale już kwitła wiosną, możesz sobie o niej poczytać, ma stożkowy pokrój i lepiej zasłoni śąsiada
http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Pyrus%20calleryana%20%27Chanticleer%27&lang=1

ta gruszka mnie zainteresowała ale tam jest kiepskie zdjecia, masz swoje ?

Twoje zdjęcia super!

pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 23:05, 26 lut 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Czasu nie mam zaglądam na szybko.. to i są efekty.. że zapomniałam wstawić.. przyleciałam wykasować I sie zdiwiłam, że foty nie ma

W tym miejscu, to ja mam dwa razy szersze okno i taras U Ciebie aż się prosi o rabatę, bo pusto. Ja bym zrobiła tylko po niebieskiej linii, za to do końca ściany domu, po lewej stronie. Ciut szerzej i ten chodnik trzeba by wyautować. Róże rabatowe myślę, inne raczej nie, na okrywowe trochę za wąsko, chyba że jakieś małe. I piwonie - dobry wybór, a pomiędzy jakieś niewysokie wypełniacze - jarzmianki na ten przykład. Widzisz tam pastelowo, czy mocne kolory? Nie pamiętam, co jest na przeciwko?
Pod oknem nie może być nic wysokiego, bo Ci storczyki nie urosną. Magnolie za duże i za wysokie pod ścianę domu - w końcu urosną duże i szerokie, więc nie będzie proporcji.
Ogród - Azyl Amatora 23:03, 26 lut 2015

Do góry
Najczęstszy środek transportu:

Ogrodowe przygody 23:02, 26 lut 2015

Do góry
Ogród - Azyl Amatora 23:02, 26 lut 2015

Do góry
Nocne tańce:

Ogród - Azyl Amatora 23:00, 26 lut 2015

Do góry
trafiliśmy na zaćmienie księżyca. Powód do świętowania dobry jak każdy inny. Co drugi dzień było jakieś święto

Le Jardin Plume 23:00, 26 lut 2015

Do góry
Ciekawe jak oni tną ten żywopłot wielkości małego boiska?

Ogród - Azyl Amatora 22:57, 26 lut 2015

Do góry
można było odpocząć na sofie:

Na tarasie odwiedzała nas codziennie wiewiórka:
Ogród - Azyl Amatora 22:54, 26 lut 2015

Do góry
Zimne piwo smakowało na plaży wybornie:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:54, 26 lut 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Danusia, jak na te porę porządek, ale brak jeszcze schludnosci, ciagle cos nawiewa, igieł pełno, grabienie na okragło, no i klon Flamingo śmieci az miło
Jak masz krokusy, to reszta pikuś, zatem mnóstwo zdrówka, po kawałku codziennie i będzie ok, podobnie robię, choc ostatnio z rzędu po 8godz non stop robiłam, nawet nic mnie nie bolało
wrzośce non stop kwitna, ciąc je czy nie, nie wiem

zabrałam się za te piekną trzmieline, bo jasnota ja dołem zarosła, a wolę aby była widoczna, więc cięcie, wyciaganie itd, jak to w kalejdoskopie ogrodnika

wyciagniete spod jasnoty sa takiego koloru, ciekawie to wyglada

No nie poznałam Cię po avatarku - ja uwielbiam ten z kapeluszem od razu się smieję
wiosna u Ciebie ciut dalej, u mnie mokro ale w niedzielę ma być super
te wrzośce to bym nie cięła, teraz rosną i kwitną, ja mam zapamiętane że tnie się w maju to pewnie u Ciebie końcem kwietnia

pozdrawiam
Ogród - Azyl Amatora 22:52, 26 lut 2015

Do góry
i trochę plażowo (plaża miejska):

Ogrodowe przygody 22:52, 26 lut 2015

Do góry
majestic
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:51, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czyli nie bać się cięcia, nawet jak wygląda sucha. Dzięki

Ja sie nie boję, Moje pierwsze lawendy zamęczyłam podlewając je wiecznie. Potem dowiedziałam się u ogrodnika, że lawenda ma dostac tyle wody ile z nieba zleci i nie może być zasilana. i tak robię.

Sierpień,

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:51, 26 lut 2015

Do góry
Danusiu a namalowała byś coś dla mnie uśmiecham się ładnie
Kratownicą zaznaczyłam przyszłą nową nawierzchnię. Ta drewniana skrzynia z kratownicą służy jako zasłona (szambo, drewutnia).

Kolorowy ogród na piasku 22:50, 26 lut 2015

Do góry
Dziękuję za wszystkie odwiedziny i pozdrowienia

Przedwiośnie i do mnie zawitało, może nawet wiosna się zbliża a choróbska nie chcą nas opuścić. Liczę, że z nastaniem prawdziwej wiosny będzie lepiej.

A to dowody przedwiośnia

przebiśniegi zabieliły się ale jeszcze niziutkie i zamknięte

kwitnie leszczyna, z daleka widać złocące się sopelki

kwitnie oczar ale większych korzyści (estetycznych) z niego nie ma, bo prawie wszystkie liście jeszcze się utrzymują, a tak mocno, że trzeba by było je sekatorem wycinać

-

Ogród - Azyl Amatora 22:49, 26 lut 2015

Do góry
Świątynia na wodzie, w czasie odpływu

Ogród - Azyl Amatora 22:47, 26 lut 2015

Do góry

Prawie każdy dom miał przedogródek:
Le Jardin Plume 22:47, 26 lut 2015

Do góry
No to na pewno nam pokażesz inne rośliny. Już jestem ciekawa bo wydaje mi się, że to jest ogród na każda porę roku.
Chociaż chyba jesienią jak zakwitną te wszystkie trawy to ten ma swój szczyt.
Jeszcze jest kilka części ogrodu do pokazania, tylko zdjęcia coś strasznie słabo wchodzą dzisiaj a przynajmniej u mnie.

Ja tez oglądałam ten sam program co Ty a potem co i rusz trafiałam na ten ogród przy różnych okazjach. On jest razem z naszą Danusią w 100 Contemporary Gardens. Jakie światowe towarzystwo.

Dalej Well garden, ogród jesieni - brakowało mi w nim kwiatów astrów i pióropuszy miskantów. Przypuszczam, że ta części 1-2 miesiace później wygląda zjawiskowo.

Ogród - Azyl Amatora 22:42, 26 lut 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies