Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:40, 26 lut 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Hanusia dziś poszalała! Rozpoczęłam sezon ogrodowy 2015! Na dobry początek
1 rabata uporządkowana -zostały tylko róże do przycięcia.
Tak to wyglądało.

O rany..Haniu, alez widok!
zaczelas, ze ho, ho, ale trzeba spokojnie, coby sil na caly sezon starczyło
Pod Laskiem 20:36, 26 lut 2015

Do góry
ten ubiorek coś mi świta ale nie wiem gdzie może go mam w ogrodzie, bodziszek mi pasi ten mikołajek wpadł mi w oko

Le Jardin Plume 20:34, 26 lut 2015

Do góry

Tutaj część niedostępna dla zwiedzających - zapasowe pole bukszpanów. Co dziwne, mimo normandzkiej wilgotnej pogody jakoś nie widziałam tam chorych bukszpanów.

I przejście do kolejnej części - ogrodu lata.
Karagana i sumak octowiec do wycięcia ? 20:31, 26 lut 2015
Do góry
Podrzucam pomysła na wykorzystanie drewna z sumaka

te dolne tzw. nóżki właśnie z sumaka, średnica ok 8 cm
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 20:29, 26 lut 2015

Do góry
No nieźle, ja to bym tam chyba trupem padła.
Ja się boję, dla mnie za wysoko.
Tata koniarz, dziadek koniarz, wujek to nawet hodowca , ale taki przez małe h .
A ja jednak .
Rododendronowy ogród II. 20:26, 26 lut 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Justynko mało w tym roku robiłam zdjec bo dzieki lekkiej zimie nie było ciekawych ptaszków tylko te ,,zwykłe" żyjące blisko domostw.Piwonie koperkowe pełne mam trzy , dwie z nich to prezenty od dziewczyn z okolic Rzeszowa więc teraz chciałam miec pojedyncze i kupiłam własnie takie czerwoną i różowa. Oczywiście na razie ich nie mam. Rok zapowiadał sie dobrze ale czy zdrowie pozwoli na zrealizowanie tych planów?????????????????Pozdrawiam Justynko serdecznie i wstawiam ,,zwykłe " ptaszki.

Piekne zdjecia
A ja wczoraj patrzylam na pogode i pokazywali deszcz u ciebie, byl, wiec masz fajnie podlane, pozdrawiam Boźenko
Jak znajdziesz chwilę, to zajrzyj do mnie str. 2338, pokazalam lisc rodka, nie wiem, co mu jest i co jednego zre, caly w dziurach
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:25, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, jak wygląda teraz twoja stipa?
Moja ma ok. 5 cm i jest podwójna. Chyba jeszcze trzeba poczekać z 2 tygodnie z podziałem. Jak myślisz?
Potem fotkę usunę:

Możesz już ją pikować Iwonko bo spore zagęszczenie się zrobiło.
Jak chcesz mieć większe kępy to przepikuj po 2-3 siewki bo widzę że sporo tego masz.
A co tam powschodziło po lewej?
A zdjęcia nie usuwaj, Twoja stipa jest pokazowa
Tysiąc radości i utrapień 20:25, 26 lut 2015

Do góry
Witaj Danusiu. Dziękuję za Twoje propozycje.
Rabata przy ogrodzeniu zapewne powolutku będzie powstawała.
Problem mam w miejscu zaznaczonym czarną kreską

Jest tam trawnik, który służy jako przejazd do drugiej bramy (działka jest narożna, są dwie bramy - obie wykorzystywane). Tak to wygląda na zdjęciach:

I jeszcze widok z góry:

Plan ogrodu narysowałam po raz pierwszy, a robiąc rabaty nigdy nie brałam pod uwagę całości działki, więc faluje nie tam gdzie trzeba .

Może ktoś będzie miał pomysł, jak to rozwiązać.
Le Jardin Plume 20:22, 26 lut 2015

Do góry
Danuś, dojedziemy tam kiedyś razem, może którąś jesienią?
Stwórz go jak najszybciej żeby nie trzeba było przemierzać tysięcy kilometrów w celu ponapawania się takim pięknem.

Kolejny, zupełnie inny, to ogród wiosenny.

Ja niestety byłam tam lipcu ale wyobrażam sobie to szaleństwo ciemiernikowe we wszystkich możliwych kolorach.

Pod metalowymi łukami przechodzimy dalej, do części ogrodu gdzie królują cięte bukszpanowe kule. Przestrzeń miedzy nimi wypełniają bodziszki, jarzmianki i wilczomlecze. Wczesna wiosną królują tu ciemierniki, które ja kwitnące widziałam tylko na zdjęciu w książce.

Ogród na górce w zakolu wiślanym 20:22, 26 lut 2015

Do góry
A wiecie dziewczyny, ja to już niezłego hopla mam, w nocy dzisiaj śniły mi się piękne kępy ostróżek.

Cudny sen .

Coraz cieplej, pojeździłam dzisiaj .
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:21, 26 lut 2015

Do góry
Joasiu, jak wygląda teraz twoja stipa?
Moja ma ok. 5 cm i jest podwójna. Chyba jeszcze trzeba poczekać z 2 tygodnie z podziałem. Jak myślisz?
Potem fotkę usunę:

Ranczo Edy 20:19, 26 lut 2015

Do góry
Dla Ciebie moja wiosna u mnie.

Rododendronowy ogród II. 20:15, 26 lut 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A umnie dziś odkryłam tulipanowe cebulki całkiem gołe, bez ziemi. I miejsce wyleżane jak by tam 10 kotów się tarzało.
Za to ranniki dają czadu! Dla Ciebie Bożenko, bo mało ich masz jeszcze.
U mnie też trochę przerzedziło się, bo dzieliłam się z wieloma.

Haniu dzięki . Wesoło się od razu zrobiło. Wiem ze sporo rozdałas i dzieki temu inni też mają radośc w tym i ja. Dziś Karolinie udało się kupic w internecie i trochę dla mnie bedzie wiec sie wzbogacę co mnie niezmiernie cieszy.Buziaki.
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 20:15, 26 lut 2015

Do góry
anitan napisał(a)

zgodnie z sugestią i pomocą Magnolii poczęłam przygotowania do przygotowań rabaty przedogródka
dziś się skusiłam i kupiłam bukszpany, na razie zadołowane w zacisznym miejscu. WYglądają zdrowo (listki, korzenie), mam nadzieję, że się przyjmą.

Mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy kupowałaś te bukszpany?
Rododendronowy ogród II. 20:12, 26 lut 2015

Do góry
A umnie dziś odkryłam tulipanowe cebulki całkiem gołe, bez ziemi. I miejsce wyleżane jak by tam 10 kotów się tarzało.
Za to ranniki dają czadu! Dla Ciebie Bożenko, bo mało ich masz jeszcze.
U mnie też trochę przerzedziło się, bo dzieliłam się z wieloma.

Początki bywają baaardzo trudne 20:10, 26 lut 2015

Do góry
pod koniec marca planuję wyprawę do szkółki drzew i krzewów ozdobnych (u mnie w okolicy nie ma takiej, więc będzie wyprawa ok. 100 km od domu), dlatego chciałabym przygotować się możliwie najlepiej, żeby wiedzieć co kopić i ile). Czy jest coś w rodzaju niezbędnika roślinnego ogrodnika?
i jeszcze jedno małe pytanie: wzdłuż mojej działki mam zostawioną taką rabatkę szerokości 0,5 m - przy siatce odgradzającej sąsiadów. Co ma szansę tam urosnąć. Na początek wsadziłam jakieś podarowane irysy, wiciokrzew i winogrona. Jest więc totalny misz-masz, a "miało być tak pięknie" . Poradźcie co tam urośnie...

między winoroślą posadziłam wiosenne zwiastuny: szafirki, żonkile, narcyze...

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:08, 26 lut 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Znałazłam...coś na deszczową chandrę...Nicola, ale masz już gęściutką stipę
Pycha

Stipka pięknie się prezentuje mam nadzieję, że dotrwa i ładnie będzie potem się prezentować w ogródku.

w ramach rozchmurzeń pokażę krokusiki, które kupiłam w ub tygodniu i prawie przegapiłam ich kwitnienie!
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:04, 26 lut 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Czytam o tych listków obrywaniu, czytam o pryskaniu.... ale czym?
Jakoś nie załapałam tego "środkacośtamcośtam" i nawet skopiowałam do pana google, żeby mi nazwę tajemniczego oprysku wyszukał .
Taka zaaferowana byłam .

Zakrztusilam sie herbata Jak sie za chwile nie odezwie, to znaczy ze zrobilam to na amen
Le Jardin Plume 19:58, 26 lut 2015

Do góry

I przejście, bardziej już formalne do kolejnej części ogrodu

Pod Laskiem 19:57, 26 lut 2015

Do góry
a taką fajną inspirację znalazłam okazało się że przegorzan pospolity rośnie mi koło jeziora ale bardziej podoba mi się mikołajek płaskolistny zamiast żółtego coś białego na moją rabatkę z różami ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies