Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:54, 14 kwi 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

dzisiejsze plany zfinalizowane....

co to tak ładnie powiewa?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:50, 14 kwi 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

Twoje fotki lubię. Zawsze oddają Twój nastrój. Życzę Ci takiej wiosny, takiego lata i takich ogrodowych sezonów jak początek obecnego.
Moje wyniki - zrobione dzięki Tobie

I chciałam napisać, że rozbawił mnie widok rabatki z żonkilowymi żołnierzykami spacerującymi wśród... jeżyków

PS Twój "Biały Dom" z taką łobuzicą na pokładzie? Białe dywany z niesforną psiną? Uuuuuu.... współczuję.

Dziękuję za takie piękne życzenia
mnóstwo siałam, ale wichura i nie wiem czy nie wywieje nasion, najwyżej będzie wszystko, gdzie indziej niż zaplanowane
...tak, żołnieżyki śmiszne, ale jak trawka ruszy będzie lepiej
no ufff...ale wysprzątam, a dywany firma wypierze

hiacnyty z Holandii, nowość 2012, u nas nadal ich nie spotkałam
są takie buraczane, trudno kolor określić, ale wyjątkowy
w Biedronce rano zobaczyłam w tym kolorze, pachnące, wieloletnie goździki, nie wzięłam, bo nie wiedziałam gdzie je dać, ale warte grzechu

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:46, 14 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
No nie wytrzymam- Twój grujecznik już taki? rozpoczynam poszukiwania nowego dla mnie
co dzisiaj w planach- drink na plaży?

dzisiejsze plany zfinalizowane....
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:44, 14 kwi 2015

Do góry
eda napisał(a)
Ale się napatrzałam Aniu słoneczne fotki tulipki zaraz będą a i miodunkę widziałam masz inny liść ja mam bardziej okrągły ciekawa buziaki i miłego dnia na dziś

Mam jeszcze to mieszaną różowo niebieską ta już kwitnie dawnopozdrówka
Makowo na Kociewiu 10:43, 14 kwi 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Kasiu- troszkę późno piszę, ale nasionka wykiełkowały. Dałam je pod opiekę mojej mamy, bo ja się jeszcze nie odważyłam.

Teraz poczekam na małe sadzoneczki i zagoszczą w moim i mamy ogrodzie. Dziękuję jeszcze raz.

Napisz proszę czy można je posadzić jako ozdoby donic?

Miałam ja w w donicy i w gruncie. Tutaj w z daliami. Bardzo sobie dobrze radziła

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:41, 14 kwi 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Irenko, zaglądam bo u Ciebie cudowna wiosna a u nas ledwo jej początki widać zaskoczona jestem tylko Twoimi słowami że u Ciebie coś wypada, przecież masz tak bardzo dobrą i żyzną ziemię

Owszem mam, ale jak przyszły 3 lata temu mrozy końcem kwietnia to mi załatwiły np. 3 magnolie, w tym jedna to już drzewo było, albo bukszpany te jasne dostały coś razem z deszczem, potem te zielone i tak stale coś
przenoszenie, kopanie wokół tulipanów też swoje zrobiło, że zamiast kwiatów są liście tylko, zatem zwykłe przypadki, ale na wszystko ziemia nie pomoże

twoja hortensja pnąca, co niechcący ułamałam... żyje, puściła listki
koniki jakoś odżyły, zatem nie wywalam, byłoby żal a tulipany tu jakoś coraz lepiej, choć 2 lata tylko liście miałam

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:38, 14 kwi 2015

Do góry
W ogródku pobuszowałam i stwierdzam, że to niesprawiedliwe! ....taka wiosna w pełni, a u mnie dopiero z ziemi tulipy wylazły...ech...życie
Gratki na 200

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:33, 14 kwi 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Kwitnąca magnolia pięknieeeee się prezentuje.

Dorotko, gwiażdziste wyglądają jak białe wulkany

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:32, 14 kwi 2015

Do góry
Rench napisał(a)

Już myślałam,że to niezapominajki zakwitły,ale doczytałam,że brunera. Chociaż moja brunera,tak jak i niezapominajki dopiero z ziemi wylazły.
Bardzo kwitnąco już u ciebie. Moje pachnące narcyze sa jakieś późniejsze.
W tamtym sezonie zakwitły jako ostatnie.

Mam tez niezapominajki, ale wolę brunerę ze względu na liście, pokrój, żywotność; rok temu z 6 sadzonek zrobiłam około 25, kolejne wielkie kępy mam, pewnie wypadałoby znowu podzielić, ale te cholery mają niesamowite korzenie, ciężko je wykopać, może się skuszę, a może nie
tu jest olbrzymia, na razie startuje to tak nie widać, a obok kolejne wielkie, tam gdzie łysa trawa, tam one dojdą jak ruszą całkowicie, więc nie wiem czy kant warto robić

na narcyzy nastawiam się już na jesień, chyba że teraz z kwitnących coś trafię, to kupię, one są mniej wymagające, jak tulipany

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:26, 14 kwi 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
I tak będziemy wymyślać i wymyślać ...i ciągle będzie coś do wymyślenia
Buziaczki Irenko

To prawda u mnie jest miejsce, gdzie totalny sajgon, gruz, porozwalane klamoty, a będzie jeszcze gorzej...nie martwię się tym, bo potem tam stworzę coś fajnego, jako już dojrzała ogrodniczka, nauka nie poszła w las

lilie idą szybciutko, choć jest zimno, wieje non stop, ale słoneczko świeci
muszę tu cisy przyciąć aby im więcej miejsca zrobić, buziaki
Skromny balkonik 10:18, 14 kwi 2015

Do góry
Zobaczcie jakiego bidulka kupiłam
Hortka ogrodowa
tak mi się jej zrobiło szkoda, że musiałam ją wziąść.
Skromny balkonik 10:13, 14 kwi 2015

Do góry
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:09, 14 kwi 2015

Do góry
A teraz pergola- na tło proszę nie zwracać uwagi- czeka na tegoroczną realizację.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:04, 14 kwi 2015

Do góry

I Black Tulip- jego pierwsze kwiaty

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:59, 14 kwi 2015

Do góry
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:56, 14 kwi 2015

Do góry
I wiosny

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:52, 14 kwi 2015

Do góry
A teraz kilka kwiotków:

Ogród pewnej ogrodniczki 09:52, 14 kwi 2015

Do góry
iwoncia napisał(a)
witaj
czytałam twój wpis u any art tyczący się białego żwirku z bukszpanami powiem szczerze że miałam ten sam problem z wodą stojącą przed samym domem więc wymyśliłam to sobie tak

zdjęcia robione z domu więc troszkę to inaczej wygląda na zewnątrz. Na razie jest oki dałam pod spód agrowłókninę i pod ciężarem kamieni woda rozeszła się tylko ja nie mam obrzeży z kostki.

Hmmmm moim zdaniem to biedne te bukszpany, agroszmata i jeszcze przywalona kamyczkiem, biedne te korzenie. Szkoda ich, bo wyglądają bardzo ładnie. Chyba, że to chwilowe rozwiązanie.
Nadzieja na piękny ogród 09:40, 14 kwi 2015

Do góry
Sprzatanie było widze solidne , czysciutko i tak juz kolorowo

Tez Cie zapytam czy juz zimowały Twoje trzmielinki? Fajne juz sa kupiłam w niedziele i ciekawa jestem jak sie beda sprawowały , dziewczyny juz u Ciebie pisza ze nie okrywaja to dobra wiadomosc

Do raju daleko - u Ewy 09:38, 14 kwi 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Na rabatkach kwitną tulipany

No proszę...i znowu nad morzem wcześniej wszystko! U mnie tulipki w pączkach....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies