Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 21:26, 26 kwi 2015

anabuko1 napisał(a)
Ewo witaj!!
Aż zazdroszczę wam tych targów, tych roślin, oglądania,podziwiania i nowych zakupów.
I najbardziej waszego spotkania.
Niestety ja nie mogłam.Wcześniejsze plany,zobowiązania....
Może jeszcze kiedyś będzie spotkanie wasze??Może mi się uda was zobaczyć na żywo i porozmawiać na zielone tematy ))
Magnolia Genie cudna , tak szeroka.Inna.Naprawdę piękna)
Pozdrawiam niedzielnie

Aniu, a Ty nie pomyliłaś spotkań? Ty miałaś spotkać się z grupą lubelską Czy może chcesz do nas przyjechać? My mamy najbliższe spotkanie na targach ogrodniczych 16 i 17 maja. Zapraszamy
Genie mnie zachwyca, nawet nie wiedziałam, że tak pięknie otwiera kwiaty
Ewa777 21:30, 26 kwi 2015

Gosiu, GosiuJoanno, Przemku, Agnieszko i Ewo, dziękuję za odwiedziny i pozdrowienia Pozdrawiam Was wieczorowo
Genie nie posadziłam, bo nie mam składników do mikstury. Postaram się jutro je zdobyć
Ewa777 21:35, 26 kwi 2015

Margo napisał(a)
Ewo, pisze dopiero teraz, bo wciąż w ogrodzie dzialiśmy wykorzystując piękną pogodę Dziekuję za przemiłe spotkanie, super spędziłam czas . Fajnie było poznać Elę . No i zachwyciłam sie Twoją Genie, na żywo jeszcze piękniejsza niż na zdjęciach. Dziękuję Krzyśkowi za info o bonsai. Po powrocie do domu obejrzałam moje i wiele mu brakuje do prawdziwego bonsai, a taka byłam z niego dumna . A co tam, nadal troszkę jestem...
Pozdrawiam wieczorową porą

Gosiu, mam nadzieję, że Cię nie zagadałam jak oglądam zdjęcia, to ciągle się śmieję z nich, bo na większości jestem z wystawionym palcem wskazującym Popracujesz nad swoim bonsai i też będzie piękny, a dumna możesz być, bo to przecież Twoje dzieło
Gosiu, a wiesz, że potem mi się przypomniało, że jednak w przedogródku posadziłam żółte tulipany, czyli wszystko się zgadza Ech, ta pamięć
Moje rośliny po wczorajszej pogodzie i wieczornym podlaniu rozwinęły się do rana i widać było dużą różnicę
Ewa777 21:42, 26 kwi 2015

To czas wrzucić jeszcze trochę zdjęć
Migdałek

śliwa wiśniowa Nigra

Ewa777 21:49, 26 kwi 2015

Aby przygotować miejsce dla Leonarda, musieliśmy wykonać przeszeregowanie na rabatkach, czyli ruszyliśmy domino ogrodnicze. Najpierw poszły 2 bukszpany z jednego przechowalnika na drugi. Na ich miejsce przesadziliśmy hortensję ogordową. Wykopaliśmy wierzbę hakuro i z nią pożegnaliśmy się na zawsze. Tak powstało fajne miejsce dla Leonarda Buczek też pójdzie w inne miejsce

Ewa777 22:07, 26 kwi 2015

Takie tam

malgorzata_s... 22:12, 26 kwi 2015

Leonard dostał fajną miejscowkęŁadne takie tam
Ewa777 22:23, 26 kwi 2015

Takie miejsce wybraliśmy dla Genie. Jeszcze nie wkopana z wiadomych względów - dołek wykopany

Kolejne takie tam

Wychodzą już konwalie z niedawno sadzonych kłączy
Zuzula 09:09, 27 kwi 2015

Piękna wiosna u Ciebie. Kamienie zjawiskowe. Uwielbiam takie klimaty. A dlaczego rozstaliście się z hakuro jeśli mogę spytać? Zastanawiam się nad clematisami i chyba dzięki twoim zakupom się skuszę jednak. Będę wdzięczna za namiary. Pozdrawiam.
Agatek 11:02, 27 kwi 2015

Kocham konwalie ach ten ich zapach