Dzisiaj miałam nic ogrodowo nie robić ale siostra zakładała nową rabatkę więc nie wytrzymałam.
Rabatka na przedpłociu zakwitła. Jeszcze nie wyplewione pod kamykami nie patrzeć na trawsko
Własciciel , jego Mama i Syn poświęcili nam mnóstwo czasu , dostaliśmy katalogi (jeszcze nie przeglądałam. Roślinki zostały zapakowane w papier falisty , pięknie umieszczone na fantastycznym pikapie Krysi która dzis też była cudowna bo cały nasz wielki zakup magnolii przywiozla do Pabianic nawet jeszcze poza nie. Nadrobiła mnóstwo kilometrów.Byłam w raju magnoliowym który nazywa sie szkólki krzewów ozdobnych Zymon
Miejsce fantastycznie pieknych magnolii i fantastycznych ludzi . Własciciel był tak samo szczęśliwy jak ja że mógł mi zrobic tą nieziemska przyjemnośc. Pokazał nam też nowe magnolie które są dopiero w produkcji i napiszę jeszcze że To własnie On dostal w ubiegłym roku nagrode za Genie.Te nowe magnolie będą też piekne . Ja nie znajduję słów by podzielic sie z Wami wrazeniami z tej szkólki. Nawet mój M który z takim poswięceniem znalazł mi miejsce na jedna magnolie nic nie mówi na to że przyjechałam z trzena , każda z nich to nowinka i cudna roślina.Zapomniałam jeszcze dodac że gdy spytałam ile płacę za tą cudowna Laurę to otrzymałam odpowiedz że ona w tej chwili jest bezcenna i w zwiazku z tym jest to prezent dla mnie. Rzeczywiście bezcenny to prezent. Wracam do magnolii które kupiłam i mimo ze są nowinkami juz miały ceną , jedna z nich to dorastajaca do 2,5 m biała o pięknych kwiatach Pirouette Może na pierwszy rzut oka podobana do Stellaty ale bardziej ugrzeczniona z pięknie ułożonymi płatkami.Mam dla Was zdjecie robione juz po ciemku
Na spotkaniu była też Gosia ( Margo - nie ma jeszcze swojego wątku). W centrum nie zrobiłyśmy jej zdjęcia, ale już u mnie w ogrodzie miała całą sesję Gosiu, pozdrawiam
Tu z Gosią omawiamy miejscówkę dla magnolii Leonard Messel
Iwonko, co się stało, to się nie odstanie, musisz sama wyczuć, które drzewa i rośliny czują się u Ciebie dobrze, ja też mam wiele strat za sobą i nawet wiem, że nawet zwykły żagwin u mnie nie urośnie, więc testuj i ubieraj ogród w rośliny, które kochają twoją macierz
Piwonie są uniwersalne, skoro u mnie rosną...mam tylko te bylinowe, może spróbujesz
Marzenko, kolano pomału się goi, to wypadek na snowboardzie, dziękuję za troskę
Ja mam ogród zaklonowany, około 17 sztuk u mnie rośnie, to są klony pospolite, jesionolistne i japońskie, wyjątkowo pasują im u nas warunki bytowo przetrwalnikowe
Czerwienieją na maksa