Moje karatawskie dopiero kły pokazuja,już myslalam,że je cos zezarło.
Twoje takie dorodne ,już nawet pączek widać
Myślisz,że już czas nawozić powojniki ? dzisiaj mnie sąsiad przeganiał,że za szybko trawnik nawożę,że dopiero w maju się nawozi wszystko,po przymrozkach i takie tam. a ja sypałam dzisiaj wszystko,co miałam w zapasie
jola54 -Jolu podaje ci mojego e-mail : - anabuko1@o2.pl
,a tam mój nr telefonu Ci podam i cała resztę jak chcesz.Albo napisz albo podaj mi swoją pocztę
Ja dziś sporo popracowałam razem z mężem.ale jestem zmęczona i usatysfakcjonowana. Kwitnień przybywa, kolorków tez jona -Asiu Sasanki to bardzo efektowne kwiatowe modelki.Ja mam je niedługo wszystkie z sadzonek.Ale nasionka można pozbierać
Liście i kwiaty potem zanikają i tym sposobem robią miejsce dla innych roślinek na rabacie :
Brunera Jack Frost
Było ciężko z tymi moimi kamluzami ale róże i lawenda posadzone. Nie mam zdjęcia z pozostałymi lawendami wzdłuż długiego boku. Jutro muszę tylko przysypać z powrotem kamukiem i jeden etap prac zakończony.
Ostatnie 3 tygodnie minęły strasznie szybko i pracowicie: każdą wolną chwilę weekendu starałam się wykorzystywać w miarę możliwości na sprawy ogrodowe: cięcie, nawożenie, opryski, odchwaszczanie, dosadzanie, przesadzanie i tym podobne znane każdemu ogrodnikowi przyjemne [i mniej] zajęcia.
Z nadejściem cieplejszej aury ogród codziennie się zmienia: nabiera sił, kolorów i kształtów.
Kwitną różowe szafirki:
Żurawka Marmalade cieszy oko nowymi listkami:
Aromatyczne hiacynty otwierają swoje kwiatki-dzwoneczki:
oto efekty mojej dzisiejszej pracy.
jeszcze troszeczkę pracowałem i zrywałem starą darń, ale było ciemno i już fotki nie zrobiłem. Już widać zarys koła
Przy takim słońcu jak dzisiaj wiosna się szybko budzi, zaczynają żonkile, sasanki, szafrki, prumule pięknie się rozkwitają, magnolie wolniej, teraz jest czas dla gwiaździstych
Iwonko, magnolie pięknie wyglądają jak mają za sobą zielone tło, Genie może się podobać ma kwiaty jak jabłuszka i ten kolorek czerwonego wina..przechodzący w malinę
Pąk jedyny pąk Aleksandriny
Aleja jeszcze młoda, to dopiero alejeczka...dopiero początek
Ja też jestem ciekawa, ale nie mam pewności, że to są pąki kwiatowe, są dwa większe od pozostałych, i szczelnie zamknięte
Byliśmy wczoraj u lekarza, jest lekka poprawa, czyli kolano powoli się goi...w Wieliczce, czyli niżej już magnolie w kolorach, ja mieszkam na górce, mamy jednak zimniej, dopiero pękają pąki
szkoda tych magnolek, ja też miałam straty w magnoliach.
To czas gwiaździstych, moje już pokazują się w bieli i takie je lubię, tą biel wśród zieleni
Piękne te puchacze . Nie mam ani jednego i chyba sobie kupię sadzonki albo posieję . Obserwuję u siebie dziwne zjawisko, że zaczynam sadzić rośliny, które się dobrze fotografują. Sasanka do nich zdecydowanie należy . Czy one potem zanikają czy liście są do jesieni?
I tym samym melduję, że góra worów, którą zamówiliśmy w zeszłym roku, rozeszła się...
Chyba czas zamówić kolejną... Lato ma być deszczowe? Wał przeciwpowodziowy zawsze może się przydać.
To faktycznie dzisiaj był w naszym regionie dzień wertykulacji
Wózek, wózeczek świetny by się przydał i by mi pasował do kosza, kupię innym razem, bo teraz zbieram na trawki i żurawki.
A kosz u mnie też się dzisiaj sprawdził
Dobrej nocy