Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:54, 11 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Sangwinarie maja pąki

czosnek karatawski
[img

Moje karatawskie dopiero kły pokazuja,już myslalam,że je cos zezarło.
Twoje takie dorodne ,już nawet pączek widać
Myślisz,że już czas nawozić powojniki ? dzisiaj mnie sąsiad przeganiał,że za szybko trawnik nawożę,że dopiero w maju się nawozi wszystko,po przymrozkach i takie tam. a ja sypałam dzisiaj wszystko,co miałam w zapasie
Mirkowy ogród (początki) 22:54, 11 kwi 2015

Do góry
Tak urosła moja Stipa i pelaśki
Ogród tworzony z pasją 22:54, 11 kwi 2015

Do góry
To bardzo się cieszę.
Moje na chwilę obecną wyglądahą tak
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:48, 11 kwi 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
I jeszcze troszke wiosennycch widoków......... Kalina lada moment zakwitnie, juz wszystko na najlepszej drodze do białych pomponistych gron pełych kwiatów i zapachu...

Już wygląda ciekawie, czekam na efekt końcowy bo nie widziałam jeszcze tej kaliny. Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 22:48, 11 kwi 2015

Do góry
jola54 -Jolu podaje ci mojego e-mail : - anabuko1@o2.pl
,a tam mój nr telefonu Ci podam i cała resztę jak chcesz.Albo napisz albo podaj mi swoją pocztę
Ja dziś sporo popracowałam razem z mężem.ale jestem zmęczona i usatysfakcjonowana. Kwitnień przybywa, kolorków tez
jona -Asiu Sasanki to bardzo efektowne kwiatowe modelki.Ja mam je niedługo wszystkie z sadzonek.Ale nasionka można pozbierać

Liście i kwiaty potem zanikają i tym sposobem robią miejsce dla innych roślinek na rabacie :
Brunera Jack Frost
Mój własny kawałek klepiska 22:48, 11 kwi 2015

Do góry
Kto mi powie co to za roślina?

obok niej, a właściwie już na niej rośnie jakaś odmiana trawy, czy tę trawę przesadzić teraz czy dopiero jesienią?
Mój 4 arowy azyl... 22:38, 11 kwi 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
moja faworytka piękna

Tak, sasanki wyjatkowe są.

Aniu, śnieżniki od Ciebie Kwitnie ich więcej, ale te trzy tak fajnie się ustawiły, w sam raz do kadru

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:34, 11 kwi 2015

Do góry
Było ciężko z tymi moimi kamluzami ale róże i lawenda posadzone. Nie mam zdjęcia z pozostałymi lawendami wzdłuż długiego boku. Jutro muszę tylko przysypać z powrotem kamukiem i jeden etap prac zakończony.

Moja bajka 22:31, 11 kwi 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
..Kochani podpowiedzcie mi proszę jak nazywa się ta uroca roślinka? Dostałam ją albo od Jagody, albo od Ewci i zapomniałam co to takiego .

Kasia nie jest to przypadkiem któryś z kuklików zwisły lub pospolity, bo szkarłatny ma inne liście
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:31, 11 kwi 2015

Do góry
Ostatnie 3 tygodnie minęły strasznie szybko i pracowicie: każdą wolną chwilę weekendu starałam się wykorzystywać w miarę możliwości na sprawy ogrodowe: cięcie, nawożenie, opryski, odchwaszczanie, dosadzanie, przesadzanie i tym podobne znane każdemu ogrodnikowi przyjemne [i mniej] zajęcia.

Z nadejściem cieplejszej aury ogród codziennie się zmienia: nabiera sił, kolorów i kształtów.

Kwitną różowe szafirki:

Żurawka Marmalade cieszy oko nowymi listkami:

Aromatyczne hiacynty otwierają swoje kwiatki-dzwoneczki:

Gotowe do startu hortensje Anabell:

i czosnki już pokazały swoje główki:

Za chwilę będą też kwitnąć tulipany:
Mój mały zakątek :D 22:31, 11 kwi 2015

Do góry
oto efekty mojej dzisiejszej pracy.

jeszcze troszeczkę pracowałem i zrywałem starą darń, ale było ciemno i już fotki nie zrobiłem. Już widać zarys koła
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:30, 11 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nacieszyłam oczy starującą wiosną , w szczegolności magnoliami

Przy takim słońcu jak dzisiaj wiosna się szybko budzi, zaczynają żonkile, sasanki, szafrki, prumule pięknie się rozkwitają, magnolie wolniej, teraz jest czas dla gwiaździstych

Iwk4 napisał(a)
Agatko, o magnoliach poczytałam. Już kiedyś wyczytałam, że nie lubią przesadzania. Muszę więc jeszcze poczekać. Nie mam jeszcze dla niej rabatki. Podoba mi się Geni. Mam miejsce tylko na jedną w ogrodzie.

Iwonko, magnolie pięknie wyglądają jak mają za sobą zielone tło, Genie może się podobać ma kwiaty jak jabłuszka i ten kolorek czerwonego wina..przechodzący w malinę
Pąk jedyny pąk Aleksandriny

Sebek napisał(a)
Co to będzie za widokowisko, gdy zakwitną te wszystkie magnolie I jeszcze ta obiecana aleja im poświęcona - zapisuję się na zwiedzanie!

Aleja jeszcze młoda, to dopiero alejeczka...dopiero początek

Kindzia napisał(a)
Ja czekam na ten jeden niebieski kwiat u Ciebie najbardziej, bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądał.

Ja też jestem ciekawa, ale nie mam pewności, że to są pąki kwiatowe, są dwa większe od pozostałych, i szczelnie zamknięte
Milka napisał(a)
O rany, ale czad będzie, jak te 11 magnolii zakwitnie piekna relacja z wiosennego ogrodu,na każdym kroku nowe życie, zdrówka życzę i czekam na pokaz Gieni, chyba jakies magnolie jeszcze posadzę w lasku4 straciłam, zostało mi tylko 5

Byliśmy wczoraj u lekarza, jest lekka poprawa, czyli kolano powoli się goi...w Wieliczce, czyli niżej już magnolie w kolorach, ja mieszkam na górce, mamy jednak zimniej, dopiero pękają pąki

szkoda tych magnolek, ja też miałam straty w magnoliach.
kasiek napisał(a)
Buziaki zostawiam - zobacz co u mnie zwierzyna wyprawia!
A na Toje magnolki czekam z zapartym tchem U mnie w końcu gwiazdka rozbłysneła

To czas gwiaździstych, moje już pokazują się w bieli i takie je lubię, tą biel wśród zieleni

Moja działka na Dębowym Lesie 22:29, 11 kwi 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Sasanki u mnie jeszczew kłębowym puszku

Piękne te puchacze . Nie mam ani jednego i chyba sobie kupię sadzonki albo posieję . Obserwuję u siebie dziwne zjawisko, że zaczynam sadzić rośliny, które się dobrze fotografują. Sasanka do nich zdecydowanie należy . Czy one potem zanikają czy liście są do jesieni?
Wilcza Góra 22:29, 11 kwi 2015

Do góry
a w sprawie stokrotek... nie mam ich w donicach... za to mam w trawie ...
same sobie rosną ...od zawsze...

"W kolorze blue" 22:29, 11 kwi 2015

Do góry
Kurcz,ale masz modelowy trawnik,to z rolki był, czy siany ?

Oświeć mnie,coś tam narobiła w koło tych kulek.
Linia kroplująca i co jest rozsiane na tej glebie, trawa ? Bo pod buksami to jakiś niebieski nawóz....

To tu... 22:27, 11 kwi 2015

Do góry
I tym samym melduję, że góra worów, którą zamówiliśmy w zeszłym roku, rozeszła się...

Chyba czas zamówić kolejną... Lato ma być deszczowe? Wał przeciwpowodziowy zawsze może się przydać.
Ogród Mirelli 22:24, 11 kwi 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

To faktycznie dzisiaj był w naszym regionie dzień wertykulacji
Wózek, wózeczek świetny by się przydał i by mi pasował do kosza, kupię innym razem, bo teraz zbieram na trawki i żurawki.
A kosz u mnie też się dzisiaj sprawdził
Dobrej nocy

uff, jak dobrze, że odezwałaś się do mnie, bo już myślałam, że się obraziłaś czy co a koszyk też mam taki tylko żółty
To tu... 22:22, 11 kwi 2015

Do góry
I jeszcze kawałeczek z drugiej strony...

Przepraszam, że tak zarzucam Was zdjęciami ale ja mogłabym się gapić na tę rabatę bez końca... Co to będzie jak wszystko ruszy.
To tu... 22:17, 11 kwi 2015

Do góry
Żółty cisowy żywopłocik posadzony.
Ogród Mirelli 22:15, 11 kwi 2015

Do góry
Warmia napisał(a)

To widzę, że robiłyśmy dokładnie to samo Mój trawnik dzisiaj też przeszedł odnowę i na razie nie wygląda najlepiej, ale to tylko na chwilkę
A i zakupiłam sobie w Lidlu wózek ogrodowy, o którym Ci pisałam przed świętami. Jest rewelacyjny.

To faktycznie dzisiaj był w naszym regionie dzień wertykulacji
Wózek, wózeczek świetny by się przydał i by mi pasował do kosza, kupię innym razem, bo teraz zbieram na trawki i żurawki.
A kosz u mnie też się dzisiaj sprawdził
Dobrej nocy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies