Skala właśnie taka, tylko korony drzew luźniejsze i czerwone, bo to nie mają być wiśnie Umbraculifera tylko śliwy wiśniowe. Wybrałabym szczepione na pniu. Pieniek będzie wyprowadzony, prosty i dopiero od miejsca szczepienia się rozgałęziać będą.
Po lewej żywopłot z choin może być krótszy, bo tam jakieś już inne tło wchodzi, a po prawej jeszcze drzewko się dołoży i będzie ok.
Nie jest łatwo zaprojektować taką długą wąską rabatę. Szybko bałaganu można narobić. Ja mam 3 takie do zagospodarowania, szerokie na 1m.
Chyba jeszcze musze wiele czasu spędzić czytając o projektowaniu ogrodów, by zrozumieć o co Ci i innym osobom dającym mi radę chodzi Oczywiście wszystkim za jakąkolwiek pomoc dziękuję.
A czy moglabyś mi wytłumaczyć dokładnie jak podzielić ten pasek,nie mogę sobie tego wyobrazić. W tej chwili to jakoś tak monotonnie wygląda.
Posadziłam kilka krzaczków poziomek w odmianie Regina . Poziomki są fajne na małych działkach, bo mają wysyp owoców wiosną, a potem owocują przez całe lato, chociaż mniej intensywnie. Dzieci uwielbiają wyszukiwać dojrzewające poziomki.
Oglądałam z niekłamaną przyjemnością, naszą Rosamundę uroczą zwłaszcza. Może też bym sobie została taką "byłą prawniczką".
To właśnie bylinówka Rosamundy w Upton Grey, ta sama co na filmie.
Lubię oglądać w tych programach miejsca, w których byłam.
PRzy okazji nadrobiłam cztery nowe odcinki GW na YT.
Jako układ sens ma, ale sadzenie czegokolwiek pod okazpem sensu nie ma.
Możesz tam gdzie spada śnieg posadzić wysokie byliny a z przodu rabatę miesazaną. A najlepiej odsunąć rabatę spod okapu (nawadnianie?) i umiejscowić ją poza dachem
Mój skalniak przy tarasie... Trochę było z tym roboty, turlała, nosiłam, układałam... ale efekt mi się podoba
Muszę tylko czymś zakryć ten beton :/
i focus na korzeń:
Zwolnił, zwolnił Kasieńko, nie da się ukryć. Ale to dobrze, bo będę się mogła nim dłużej cieszyć. Nie chcę jeszcze zakładać nowego, bo to nie tylko mój ukochany ogródeczek, ale także wątek (wąteczek) .
No i teraz zagadka - co to? Floks, czy jeżówka?
i jeszcze jedna - czy to może być tojeść kropkowana? A może coś innego?