Wiesz..teraz jeste ciężki czas na fotografowanie ogrodu u mnie i tak jest sporo zimozielonych ale i tak w wielu miejscach jest permanentnie łyso
Mozga naprawdę urocza , polecam goraco , tylko trzeba pamietać ,że ekspansywna bardzo i najlepiej ją wysadzić w doniczce zaraz jaką focię znajdę z ubiegłego roku ,żeby Cię jeszcze mozgą pokusić a za komplementy w imieniu Loli dziękuję
Moja śliwa wiśniowa ma teraz 4 lata. kiedy została posadzona za niedługi czas przyszedł duży przymrozek. Drzewko choć miało ciężko przeżyło i teraz rośnie i kwitnie ślicznie ale ma zmarznieta korę. Powoli się zasklepia nową, ale zauważyłem że stara na samym dole odpadła. Jak za parę lat dookoła obrośnie nowa kora będzie wszystko okej? Czy mogą być jakieś zle skutki tego?
Tak oby się nacieszyć, oby deszcz nie zniszczył
a tu moje 3 magnolie parasolowate, , 4 rok czekam na kwiaty, takie badylki z nich, a w sezonie mają ogromne liście no i latem kwitną, tylko za diabła nie mogę rozszyfrować, jak te pąki wypatrywać
Tak, olbrzymy i mam tez pełno siewek, mnóstwo kolejnych idzie, w moim ogrodzie juz miejsca brak
wielkie lilie, a jedna to wręcz big, prezent od miłośnika lilii, zapomniałam nazwę
to wschodzą lilie orientalne pełne, cudowne i pachnące
Blushing Girl
Sweet Rosy
My Weeding
Magic Star
Lilac Cloud
a w innym miejscu, nie sfociłam idą moje martagony
te też już ostro ruszyły
i ta wielka na ponad 2m też