Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 09:27, 13 lut 2023

Do góry
basia3012 napisał(a)

Mirko, idąc ku stronie, na której rozmnażasz hortensje trafiłam na takie cudo. Przepiękny żywopłot z hortensji. Oj lubią Ciebie te roślinki. Rosną jak malowane.

Mirko, a jak nawozisz te piękności różowe? Hortensje różowe lubię najbardziej. Nawet bardziej niż niebieskie. Dla mnie są radośniejsze.
Pozdrawiam ciepło.

Żeby tak rosły przekopałam całą długość tej rabaty i wyjmowałam grudy wapna i siną glinę, dodawałam kompostu, zakwaszałam siarką. Robiłam to ze dwa lata, nie ma nic za darmo

wstawiam jeszcze zdjęcia tego szpaleru jak trochę bardziej rozkwitł

Ogród prawie wymarzony … 07:07, 13 lut 2023

Do góry
Wczoraj obcięłam platany. Powycinałam chude gałązki , klona polnego Nanum nie cięłam ale dość przerzedzilam. Od razu chłop przystojniejszy
Wyciągam prawie wszystkie trawy i rozchodniki z brzozowej- zostały mi 4 miskanty, i „ uporządkowałam” rabatę z Hakuro . Pustka nastała w moim ogrodzie

Wszystkiego po trochu 22:42, 12 lut 2023

Do góry
mirkaka napisał(a)

Mirko, idąc ku stronie, na której rozmnażasz hortensje trafiłam na takie cudo. Przepiękny żywopłot z hortensji. Oj lubią Ciebie te roślinki. Rosną jak malowane.

Mirko, a jak nawozisz te piękności różowe? Hortensje różowe lubię najbardziej. Nawet bardziej niż niebieskie. Dla mnie są radośniejsze.
Pozdrawiam ciepło.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:07, 12 lut 2023

Do góry
Jeden sprzedawca na All… ma - 3l 17,55 nie tanio
Tak patrzę na to, co jest w składzie, to jakby się dokształcić, to samemu by się coś wymieszało.
Ania na Żuławach 20:43, 12 lut 2023

Do góry
An_na napisał(a)
Tak sobie kombinuję

Jakby dół nie chciał się zagęścić to go może podsadzę małymi ciskami, które mam nadzieję ukorzenić po cięciu.

A jakie to cisy?
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 19:26, 12 lut 2023

Do góry
To przygotowane do drogi ranniki, parę odmian

I miłki amurskie, w doniczkach, po podziale, zaraz zakwitną.

Na rabatach jest zimowo, aż chce się napisać, duu Trzeba czekać.

Ania na Żuławach 19:25, 12 lut 2023

Do góry
Tak sobie kombinuję

Jakby dół nie chciał się zagęścić to go może podsadzę małymi ciskami, które mam nadzieję ukorzenić po cięciu.
Ania na Żuławach 19:23, 12 lut 2023

Do góry
An_na napisał(a)
Widok z okna kuchennego, już lubię te rozczochrańce, nawet jak się nie uda z nich zrobić stożków (ale wolałabym, żeby się udało)

Myślę o tej fotce. Ten który ma się pojawić, a aktualnie jest bambusową konstrukcją przesunęłabym ciut w lewo bliżej tego środkowego. Może być też tak, jak piszesz, że tego na fotografii nie widać
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 19:16, 12 lut 2023

Do góry
Lubię ostrokrzewy, w ogrodzie mam te najbardziej przystosowane ilex meserveae. Męską i żeńską.
No tak rosną, że akurat tu cierpliwości nie starcza. Dziesięć lat, a ciągle po kolana. Nie sprawdzam, może ten gatunek tak ma?

Z inspiracji Danuty, przebiśniegi w trawniku,he he ciągle jest jeszcze za wcześnie.

Tutaj pierwiosnki omszone z przebiśniegami. Trzymam pod dachem, jeszcze kilkadziesiąt dni.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 19:02, 12 lut 2023

Do góry
Widzicie świerki? To te dwa kubiki po prawej Pomiędzy nimi jest ścieżka do placyku i krzesełek, ale zimą stoją zupełnie gdzie indziej.

Wymarzony klon strzępiastokory, cenne drzewo, kora i cudowne przebarwienia jesienią. To drugie moje podejście, mam nadzieję że ostatnie.

Na hortensji pnącej wypróbowałam nowy akumulatorowy sekator. Doskonały, oszczędza wysiłku i tnie chirurgicznie wprost.

Pierwszy z moich oczarów ma kilkanaście lat. Musiałam go lekko podwiązać, bo kładł się na ziemię.

Pamiętajcie o ogrodach 19:01, 12 lut 2023

Do góry
Zgubione przebiśniegi
autor nieznany

Myślałam, że wiosenny
przypływ ciepłego prądu
udzieli się moim
nadziejom i uda im się
choćby najdelikatniej
przebić przez warstwy
grubego lodu.

Coś na obraz
zaspanych przebiśniegów,
co muśnięte ledwie
słońcem ujawniają swoje
długo skrywane piękno.

Nie mogę sobie
jednak przypomnieć
kiedy ostatni raz
mijałam ich biel
na swojej drodze.

Pamiętajcie o ogrodach 18:59, 12 lut 2023

Do góry
Cynie wysiewam od lutego i jakoś się udają.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:45, 12 lut 2023

Do góry
Na wschodzie do wiosny jeszcze daleko.
Bardzo dyskretne, choć solidne jak mniemam okrycie hortensji.

Zaczyna się ładnie rysować brzoza 'Doorenbos', kupiłam jedno pędową i ciachnęłam dosyć nisko. Znacie to uczucie? Przywiozło się dwumetrowe drzewko, po posadzeniu ma się 40-cmetrowe. Bardzo boli. Ale czas płynie i robi swoje

Tak zimą wygląda moja Constance Spry. Mam pokusę, aby ją stąd zabrać.

Najbardziej zimozielony fragment mojego ogrodu. Jodła, bukszpany, świerk, kosodrzewiny, ostrokrzew, bluszcz i cisy.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:11, 12 lut 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Prawy górny róg. Testuję jednocześnie podłoże beztorfowe. Mam ochotę reszte papryk posadzić w zwykłym.

Bardzo ładne listki się zrobiły z dzyndzla, będę mu kibicować, żeby był ładną sadzonką i urodził dużo pysznych papryczek
Poproszę o zawiązanie wstążeczk, żeby się nie zgubił wśród innych koleżków i zdawanie relacji na bieżąco jak sobie radzi
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 17:57, 12 lut 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Prawy górny róg. Testuję jednocześnie podłoże beztorfowe. Mam ochotę reszte papryk posadzić w zwykłym.

A co tam jest jako mulcz? Kora?
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 17:38, 12 lut 2023

Do góry
An_na napisał(a)
A jak dzyndzel wygląda aktualnie?

Ania na Żuławach 16:59, 12 lut 2023

Do góry
Widok z okna kuchennego, już lubię te rozczochrańce, nawet jak się nie uda z nich zrobić stożków (ale wolałabym, żeby się udało)
Ania na Żuławach 16:54, 12 lut 2023

Do góry
Tak sobie planowałam, konstrukcja z bambusów to cisy (jak się uda to stożki) kolorowe doniczki to kulki cisowe (do kupienia)
Tu już poszerzone i posadzone, zielony trójkąt to cis, którego jeszcze nie ma ale będzie Czy to dobra miejscówka dla jeszcze nieobecnego? Gdzieś wyczytałam, że dobrze zimozielone sadzić w trójkąty. Zastanawiam się czy nie za mocno rozjechany mi ten trójkąt wyjdzie...

Na bałagan nie patrzymy, za miesiąc będą przęsła
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 16:33, 12 lut 2023

Do góry

Przywrotnik, hosta, bergenia, pęcherznica, floks
Ania na Żuławach 16:31, 12 lut 2023

Do góry
No i przesadziłam
Przy okazji poszerzyłam rabatę, teraz ma 1,7m
Urobiłam się jak dziki osioł ale jestem szczęśliwie zmęczona

Teraz pytanie do mądrzejszych ode mnie.
Jak te drapaki przyciąć? Anda pisała, że mocno ale czy z nich da się zrobić stożki?
Pierwszy

Drugi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies