Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 10:45, 05 lut 2015

Do góry
Czy z tym różanecznikiem da się coś zrobić aby wyprostować jego pokrój- strasznie rozchodzi się na boki co wynika z tego, że kiedyś w zimie zając pod nim pomieszkiwał. Czy przywiązywanie do jakiegoś przewodnika może coś zmienić?

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 10:29, 05 lut 2015

Do góry
paola1a napisał(a)
..Natomiast zawiodłam się na różowej anabelce - do jej białej koleżanki BARDZO dużo jej brakuje

Paola patrz pozytywnie
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 10:28, 05 lut 2015

Do góry
Wyszło mi coś takiego.
Zobaczcie

Ogród, a może coś więcej..... 10:26, 05 lut 2015

Do góry
Minęła doba od zastawienia pułapek. Trzy zostały sprytnie ominięte i zasypane. Natomiast w jedną kret się złapał . Na zdjęciu z poprzedniego postu to ta niska sprężynowa pułapka.

Dodatkowo w domu znalazłem jeszcze jedną starą pułapkę. Więc jak zajdzie konieczność mogę zastawić pięć pułapek jednocześnie .
Ogród tworzony z pasją 10:23, 05 lut 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

Mam, tylko że on jest jeszcze mały. Posadzony w ubiegłym roku

Moi rodzice mają w ogrodzie tego klona jest piękny daje się przycinać w ładną kulę pomimo swoich bardzo dużych przyrostów.
Ogród tworzony z pasją 10:20, 05 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Karolu, masz fotkę twojego czerwonego klona? Pozdrawiam

Mam, tylko że on jest jeszcze mały. Posadzony w ubiegłym roku
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 10:17, 05 lut 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
moja na pniu 2m sam ją wyprowadziłem na drzewko a za sadzonkę dałem grosze
odm. hortensja vanille fraise

Nie mogę się doczekać kiedy moja będzie taka, w tym sezonie wyglądała tak i mimo że powinnam nie obcięłam jej kwiatu ( to ta bidulka na pierwszym planie ale lepszego zdjęcia nie mam

Piotrze a ile czasu zajęło Ci doprowadzenie do takiej wysokości? I jaka była sadzonka bo moja z patyczka wyhodowana to pewnie trochę dłużej to potrwa
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:14, 05 lut 2015

Do góry
Lilaki staram się sadzić w miejscach nie eksponowanych, bo ładne jak kwitną, a potem to już takie krzaczorki. Oznaczone na żółto

Te są rok wcześniej przesadzane, więc zmaltretowane bardzo... są w głębi rabaty

Tu są w szpalerze z innymi krzewami
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:10, 05 lut 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Jejku, ale mi głupio. Doczytałam się, że kupowałaś u nich, weszłam na ich stronę, znalazłam dzięgiel, cenę, ale z tej radości nie doczytałam, że to tylko info handlowe i nie wysyłają. Przepraszam Agnieszko za zamieszanie.

Nie ma za co przepraszać. Ja też kiedyś myślałam, że wysyłają, bo strona jest i ceny... Spoko
Pozdrawiam. Przeglądam od wczorajszego wieczoru po kawałku Twój wątek. Może wkrótce coś napiszę, jak już się lepiej zorientuję.
Ogród prawie romantyczny 10:10, 05 lut 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Mniam

Oj jak mi już tęskno za takimi smakołykami
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 10:05, 05 lut 2015

Do góry
no to mamy zimę....

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:03, 05 lut 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, masz gdzies w ogrodzie bzy ?

Nie wiem czy to dobry pomysl zostawiac je na rabatce, w sumie nie wiem jak je zagospodarowac a bardzo lubię bez

Kasiu mam bzy, bo też je lubię I też bujam się z nimi tu i tam.. one najlepiej wyglądają razem z innymi krzewami.. szczególnie, że potrafią rozrastać się rozłogami.

Jedynie Krasawica Moskwy nie rozłazi się, ale posadziłam ją idiotycznie i zastanawiam się jakby takie wielkie drzewo zniosło przeprowadzkę. To piękny lilak, a rośnie z cieniu i się meczy.

Nie rozłazi się też lilak Miss Kim, jest kompaktowy i zwarty.. ale kolor ma taki nijaki... i niezbyt podoba mi się..

Mam fioletowe od mamy i pełne białe od szwarierki.. takie nasze zwykłe, ale za to jakie pachnące Rośnie sadzonka od Bogdzi

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:55, 05 lut 2015

Do góry
Laurowiśnia - odpowiedz u Ciebie

Agata - u mnie też prószyło .. ale to zima i tak ma być.

Agania - trening na sankach to za rok.. a ty patrz i się ucz.. bo najpierw wesele, a potem już rychło możesz zostać babcią

Madżen -

Anka diabełek - zobaczymy co mi wyjdzie z tego.. dziś dosiałam nasion werbeny, bo przy sałacie jest pusty przebieg w doniczkach..
A sałata na pampersie jeszcze żyje.. jak mi znów nie dopadnie zaraza nóżek jak w zeszłym roku..to będę jeść sałatę 10 razy dziennie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:46, 05 lut 2015

Do góry
yolka napisał(a)

Sanki kosmiczne, jeszcze takich nie widziałam , fajnie, że można popychać widzi sie wtedy pasażera, a jak sie ciągnie za sobą to mozna niezauważyć jak pasażer spadnie Super

Pasażer ogólnie nie lubi sanek i nie lubi tej ilości ubrań zimą.. zamach na swobody obywatelskie.. jeszcze jest za mały na takie zabawy.
Zdecydowanie bardziej lubi w domu ruszać patyczaki Są w zasięgu ręki, bo parapet 20cm nad podłogą
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:44, 05 lut 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Fajnie Muminkowo się zrobiło Czytam, że zajęta jesteś, to pozdrowienia tylko zoatawiam

Nie ma co pokazywać z ogrodu to moje dzisiejsze patyczakowo..
Na drugim oknie była katastrofa... spadły doniczki i się trochę potłukło

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:43, 05 lut 2015

Do góry
rozark napisał(a)
Aniu,

zajęta jesteś!, czyżbym wywróżyła że ten rok będzie lepszy?
koniunktura idzie ! wreszcie

Szkoda tylko, że kasa dużo mniejsza Ale to nie o tym na forum... wiec mój Sabotek sportretowany.. elegancki bucik na urodziny Tylko eM sięśmieje że co t oza buciki jak jest tylko jeden

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:40, 05 lut 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)

Rzekłaś. Lepiej narzekać na nadmiar pracy niż na jej brak, ot co.
U mnie dzisiaj mniej biurka, więcej samochodu i latania, ale to też praca.

Ja wczoraj po południu latałam.. ale nie służbowo..też czasami trzeba.. i kupiłam w imieniu eMusia sobie na urodziny prezent Urodziny za kilka dni, co się chłop będzie męczył co mi kupić A okazja jest ku temu nie byle jaka... pół wieku... boziu..... aż się wierzyć nie chce.. Urodzin nie obchodzę, ale pretekst do kupna nowych do kolekcji ....

Piękny i ogromny Pantoflik oraz miniaturka Felka

Upss poprawiam się z nazewnictwem.. Sabotek, pantofelek Wenus (Paphiopedilum) i miniaturowy Falenopsis (Phalaenopsis)

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:32, 05 lut 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
"werbeny przeniosłam już do ciepłego pomieszczenia.. niech zaczną rosnąć, będę robić sadzonki "

Na tę informację czekałam, dzięki
Ewa

Przeniesione do pelasiek
Prawie - jak ogród 09:29, 05 lut 2015

Do góry
I już od dobrego miesiąca wytykające cebulowe. Chyba czosnki Albo narcyzy ?

Byle do wiosny...
Prawie - jak ogród 09:26, 05 lut 2015

Do góry
U mnie znów troche wiosny, trochę śnieg prószy...
Zrobiłam obchód ogrodu i przy rozchodnikach dojrzałam taki "kapuściane" główki. CZy tp normale zimą, czy mam je jakoś specjalnie przykrywać, coby nie zmarzły? Jednak śniegu u mnie jak na lekarstwo...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies