Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod górkę... 21:52, 04 lut 2015

Do góry
Pozdrawiam

Moje młodsze dziecko na pierwszym planie:
Moja codzienność - ogród Oli 21:47, 04 lut 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Ola będę kopiować Twoją hortensjową z trawami. Tylko powiedz, że się zgadzasz, powiedz, powiedz

beata_m napisał(a)
to ja też o zgodę proszę, powiedz że też się zgadzasz, no powiedz .... no nie daj się błagać choć jak będzie trzeba ... to może małe przekupstwo ... nalewka z pigwy?!?!?!?! hand made

Dziewczynki ja już wielokrotnie pisałam, że będzie mi bardzoooo miło jak coś swojego zobaczę u kogoś innego także kopiujcie do woli

wspomnienie lipca dla Was
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:45, 04 lut 2015

Do góry
Kawałek tylko mam.

Zaczynając od furtki.
Przy siatce tuje smaragd... po całości, do końca.
Duże koło to stożek.
Najlepszy byłby cis.... ale takiego wielkiego pewno nie kupisz bo to kosmiczne pieniądze kosztuje... możesz mniejszy i czekać lub świerk jakiś ciąć. To wcale nie jest trudne.
Mniejsze kółka to kulki i stożki.
Podsadzić jak już pisałam.... czym co Ci się podoba...ale to można na końcu wybrać.

Dalej jest wąsko... więc może same miskanty.

Dalej różaneczniki a przed nimi wypełniacze.

I na końcu myślałam żeby dać te sosny i pod nimi wrzosy i wrzośce....ale nie wiem czy sosny trzy się zmieszczą.
Musisz mi napisać jakie to sosny. Znajdę jak wielkie rosną
Ogród w budowie - nieustającej 21:41, 04 lut 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Miałam tę czerwono kwitnącą jabłonkę o ciemnych liściach (chyba Royalty?). Było to jedno z najbardziej ulubionych drzew ze starego ogrodu.
A ta jabłoń na kolejnym zdjęciu ma czerwone owoce?

Masz rację, czerwone kwiatki i liście ma właśnie Royality, a ta druga to swojska malinówka.

Ogród prawie romantyczny 21:31, 04 lut 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zadaszony taras..... teraz jakbym budowała dom, to koniecznie z takim tarasem.. że i w deszczu można posiedzieć.

A mnie się marzą takie wielkie okna - podobne widziałam chyba u Ciebie i u Bogdzi Mimo tego, że nie mam małych, to jesienią i zimą wolałabym w domu więcej światła. Taras przydaje się podczas niewielkiego deszczu i wtedy rzeczywiście nie trzeba się przejmować, że kawałek dalej leje jak z cebra. Gdy deszczowi towarzyszy zachodni wiatr i deszcz zacina, to na taras i ogród można tylko popatrzeć z zewnątrz a to też miły widok
Do raju daleko - u Ewy 21:28, 04 lut 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Widzę, że czasu nie masz, tylko się cieszysz nowym nabytkiem, czekam na pierwsze fotki i wrażenia.

Nie mam czasu cieszyć się nowym nabytkiem, bo mam gości
Ale mam zdjęcia z mojego starego aparatu. Taka rzeźba powstała wczoraj w moim ogrodzie Dzieło mojej córki

Moja "przyziemna" :) pasja 21:17, 04 lut 2015

Do góry
Po lewej zaraz jest ściana, a w granicy byłyby murowane filary podtrzymujące konstrukcję dachu. Wtedy uniknęłabym prowadzenia wjazdu w poprzek, tak mniej więcej, jak zakręcają te pasy z kostki, i z wielką ulgą bym je wywaliła .

Bali - tropikalny ogród botaniczny 21:11, 04 lut 2015

Do góry
Tak, to wspaniałe doświadczenie, zostawiające wiele wrażeń na całe życie. Przeglądając setki zdjęć ciągle w myślach tam wracam...
O czym dziś opowiedzieć?
Może o drobnokwiatowych storczykach rosnących na rabatach? O tak...

jak widać to storczyki o wzniesionych pędach, dość duże z kwiatostanami w formie gron na delikatnych łodyżkach. Pojedyncze kwiaty są jednokolorowe, w ostrych kolorach. To storczyk Epidendrum, jak mówią specjaliści, dość łatwy do uprawy w mieszkaniu.

Może być amarantowy albo pomarańczowy.

A okolica ogrodu botanicznego, gdzie go zauważyłam wyglądała tak...

Schodki były tak obślizgłe, że prawie nie dało się wejść na górę, do odkrytej oranżerii gdzie najcenniejsze storczyki hodowane są w swego rodzaju zamykanych klatkach. Po bokach drzewiaste paprocie we mgle...
czyli cdn...
Ogród w cieniu brzozy 20:58, 04 lut 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Jolu, ściągłam Cię, wczoraj zaglądałam do Ciebie, choć nie zdążyłam zostawić śladu, ta tawuła to hortensja Silver Dollar. Myślisz coś o kwiatach do donic?

No to dałam plamę na całego z tą tawułą / hortensją . Zmylił mnie żółtawy kolor liści.
O donicach jeszcze myślę, wiosną na pewno będą bratki. A potem się zobaczy co będzie na rynku i w niedalekich ogrodnictwach Lobelie to jedne z moich ulubionych kwiatów, szczególnie te zwisające.
Bardzo podoba mi się zestaw : szara donica + lobelie.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:55, 04 lut 2015

Do góry

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:51, 04 lut 2015

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:47, 04 lut 2015

Do góry
Iwona

Kasia tak wygląda w lecie Youngii (nie szczepiona)z przewodnikiem prostowanym przy paliku
w tym roku zrobię to ostatni raz bo wyżej już nie sięgnę(z 2012r)

z tyłu jest brzoza o powycinanych liściach Laciniata mam jeszcze młodą Long Trunk
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:44, 04 lut 2015

Do góry

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:42, 04 lut 2015

Do góry
Obiecałam więc wstałam wcześniej.. śniegu niewiele..część topniała.. słońca brak ale zdjęcia jakieś są.. :

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:29, 04 lut 2015

Do góry
Chyba przestanę czytać O. zanim nie skończę kopać i sadzić tego co już wymyślone. Dzisiaj dostałam olśnienia u Beaty, że chcę tak jak Ola :
Zdjęcie z ogrodu Moja codzienność-ogród Oli.
Tylko normalnego zdjęcia, gdzie to chcę nie mogę znaleźć bo jako miejsce nijakie totalnie było omijane zupełnie na fotach.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:18, 04 lut 2015

Do góry

Jak wstawiałam wcześniej zrobiłam tak na razie

Co myślicie??
Ogródek w którym klon osłupiał:) 20:15, 04 lut 2015

Do góry
Starałam się dopracować projekt na tyle na ile mogłam. Podobały mi się "porozrzucane" bukszpany jak na projekcie Justyny więc tak zrobiłam.
Przerobiłam przynajmniej na papierze oczko jest teraz obudowane kostką brukową taką samą jaka mamy na tarasie, chciałabym aby to wyglądało podobnie jak tutaj:
https://www.pinterest.com/pin/413346072025191094/

Dodałam kolejną hortensję, żeby były trzy. Powstał szpaler z grabów/buków a pod nimi hortensje.

Co wy na te zmiany?

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:07, 04 lut 2015

Do góry
Kasia bez ostatniej

Mirella spodziewałem się że różyczki wywołają taki uśmiech

Ania mówisz i masz dzisiejsze

cyprysik nutkajski Gloria Polonica

tu wyszedł przypadkowo ciekawy efekt
na pierwszym planie brzoza Youngii(prostowana)
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:51, 04 lut 2015

Do góry

Czy tak wystarczy???????
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:45, 04 lut 2015

Do góry

JUSTYNKO Ty mi tu zadzania dzisiaj dajesz

Znalazłam to samo bez roślintj.te co rosną są zaznaczone

Zrobiłam teraz 1cm=1m.
Większego nie mogę w jednym ujęciu, bo za długi bok i nie widać za bardzo wszystkiego.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies