Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:46, 26 mar 2015

Do góry
Iwona zależy jaką i w jakim wieku(stanie), można tylko przycinać młode przyrosty , można wycinać więcej - nadając wymagany kształt,
musisz uważać bo łatwo zrobić łysinę która nie zarośnie zbyt szybko

po lewej silniej rosnąca-skracane przyrosty, w środku mizerota bez cięcia, po prawej prowadzona na płasko wycięta część gałęzi i też skracane przyrosty

Krysia

Karol śmiało on odbija jak wierzba

kloniki wyciągniete z piwnicy

palma wielkanocna czy cóś
Ogródeczek jagody99 14:43, 26 mar 2015

Do góry
Toby gotowy na sloneczne dni moje kochane psisko

Ogród Tosi 14:39, 26 mar 2015

Do góry
w lawendzie stipa
a za zakrętem cisy i trzmielina, może narazie ładnie wyrównam i nic nie będzie

tu ta druga strona

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:39, 26 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Takim to dobrze

A mnie się już nudzi, to leżakowanie....aparatu nie opuszczam, tylko cyk,cyk co tam w ogrodzie...baziulki są

Karol99 napisał(a)
Pozdrawiam wiosennie.

Ja też pozdrawiam jak najbardziej wiosennie Karolu

Typografia ogrodu 14:38, 26 mar 2015

Do góry
A teraz zagadka - co to będzie?

było

jest

a dokończę w weekend
Ogród Tosi 14:34, 26 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Tosia wg mnie lawenda fajnie by się tam wpisłam i da radę.
Rosplenica- jakąs niższą odmianę tez można- może dac ją z inną trawa którą już masz w okolicy żeby nie było pusto długo na wiosnę- np z carexem Brozne form?

tylko co tu? na "jajka" nie patrz są zamiast ciurkadełka

Ogród Tosi 14:32, 26 mar 2015

Do góry
Tak, wiąże

a teraz obciachałam nisko ale nie pokażę bo brzydko wyszło
Mój ogród pod górkę... 14:30, 26 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Nie wiem jeszcze gdzie go posadzić i z czym, bo go nie mam w projekcie i muszę coś dla niego wymyślić. Zastanawiam się, czy nie posadzić go w miejsce cyprysika przy murze - ma tam dużo miejsca i fajnie by kontrastował z jasnym murem. Co myślicie?

Cyprysika szkoda przesadzać, a za nim nie będzie wystarczająco dużo miejsca, tak żeby jeden przy drugim w parze rosły, na tle muru będzie dawałał fajny kontrast
Ogród Małej Mi - sezon 2015 14:26, 26 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wczoraj wieczorkiem wyszarpałam bonzaja z cyprysa znad oczka (za dużo tego dobrego tam było) i dziś od świtu walczyłam gdzie go upchnąć w ogrodzie.. żal wyrzucić. ale już byłam zdecydowana się z nim pożegnać.
Rósł tam gdzie lewa strzałka, w jego miejsce przeniosłam kulkę iglaczka miniaturowego co był po prawej - krzyżyk (zarastał go aster jesienią).

Bonzaj poszedł w miejsce świerka conica, ale jakaś odmiana miniaturowa, po 7 latach ma jakieś 80cm (zapomniałam jaka)

Świerk conica poszedł w miejsce bukszpana-kuli

A kula bukszpanowa (całkiem spora) poszła w wygospodarowany kawałek trawnika i miejsce jarzmianki. Jarzmianka poszła na ścisk i w miejsce wydartego eMusiowi trawnika (zlikwidowałam jedno zakole). Kostkę ułoże jak zakupię piasek na posypkę i znajdę więcej czasu.

Tym sposobem jeden chabaź a demolka w połowie ogrodu..

Pięknie nam to zilustrowałaś i super ta zamiana/y.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:16, 26 mar 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Agata- te stokroty i bratki są uprzywilejowanymi kwiatami. Pierwsze trafiaja do naszych ogrodow i w czasie kiedy jesteśmy ich bardzo spragnieni. Uśmiech wywołują na każdej japie.

Cudniście u Ciebie, choc tych kopców nie zazdroszczę.
I zobacz jak to jest- u mnie wszystko było zielone jak u Ciebie jeszcze śnieg leżał, ateraz magnolie masz pootwierane a u mnie głęboko śpią.
Tylko Black pokazuje, że jest prawie gotowy i pączek ma pęknięty.

Buziaki zostawiam i o obietnicy pamiętam.

Cieszą Kasiu te pierwsze wiosenne kwiaty, szczególnie mnie bardzo radują, bo trochę teraz nie ogrodow jestem, a tarasowa

Zimie i przymrozkom mówimy stop i takich niespodzianek już nie chcem

lecę zobaczyć twoją Black Tulip....za pamięć wielkie dziękiuję
buziak
Ogród Tosi 14:15, 26 mar 2015

Do góry
Marto, tak cały ten zakątek wygląda z góry

a tak z boku

widok na całą donicę:

druga strona donicy

Teraz moja logika:
1. chciałam lawendę bo jak widzisz po drugiej stronie donicy (zdj.3) pod trzmieliną już jest lawenda i mimo podlewania daje rade.
2. chcialam rozplenice bo bardzo mi sie podoba a mam tylko w kaciku (zdj.1) ledwie widac

Acha i jeszcze zapomniałam, że to samo "za żurawki" potrzebne jest z drugiej strony donicy przy ciurkadełku
Mój ogród pod górkę... 14:12, 26 mar 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Wow, jaki wyniosły okaz Centrego.....ja czekałam 10 lat na takiego przystojniaka, jeszcze chwila i będziesz go podziwiać z listeczkami, co będziesz sadzić w jego towarzystwie, pięknie się prezentuje z kolorem kontrastowym czyli żółtym

Obłędne całe zakupy, cisy i brzózki...bierzesz do ogrodu to co lubimy., u Was jak w szkółce...ile tych worków z ziemią dokupiliśćie?....Sezon ogrodowy rozpoczęty, szkółkarze mają dużo do zaoferowania, bardzo dużo

Nie wiem jeszcze gdzie go posadzić i z czym, bo go nie mam w projekcie i muszę coś dla niego wymyślić. Zastanawiam się, czy nie posadzić go w miejsce cyprysika przy murze - ma tam dużo miejsca i fajnie by kontrastował z jasnym murem. Co myślicie?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:09, 26 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Też sobie zajrzałam do wspomnień z zeszłego roku.. i już za chwileczkę znów zakwitną.

Aniu moja gwiaździsta już kwitnie...też będę miała kurkę na Święta, twoja tak mi się spodobała, że wymyśliłam sobie taką....czekam tylko aż obrośnie w piórka czyli rzeżuszkę
Żywopłotki cisowe. 13:56, 26 mar 2015

Do góry
Anabell napisał(a)
To dla Iwonki do porównania werbena, co nigdy nie weszła w fazę całkowitego rozwinięcia kwiatostanów, tak wyglądały do końca sezonu.

To jest ogrodowiskowa

Haniu ta inna werbeną w masie też ładnie wygląda wysiałam ją w tym roku także
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:52, 26 mar 2015

Do góry

potrzebuje pomocy w organizacji rabaty, posadziliśmy tuje wzdłuż płotu, dodatkowo na razie jest jedna koreańska silberlocke no i stare to jakaś choinka karłowata i duży cis kula i nie wiem jak to wszystko poukładać?

dorzucam też rys. całej działki, czy takie skromne zagospodarowanie rabaty wyglądałoby dobrze?

w rogu 4,5, 6 posadziłabym choinki a przed nimi jakieś pasy wrzosów i może jeszcze coś

pomoże ktoś ?
Widowiskowe trawy 13:51, 26 mar 2015

Do góry
anetta napisał(a)

Anetko napisz co to sa za trawki
Kwitnące skarpy 13:49, 26 mar 2015

Do góry
Posadzone rododendrony są zbyt ciasno posadzone lecz jak urosną będą przesadzane Masło maślane

I foteczki klonów Piękna kora

Kwitnące skarpy 13:37, 26 mar 2015

Do góry
Reszta fotek
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:37, 26 mar 2015

Do góry
trzmielina ruszyła

i wiciokrzew

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:35, 26 mar 2015

Do góry
hortensję ogrodową rozsadziłam na 3 szt, ależ ona ma korzenie, nie mogłam się przez nie przebić

liczę, że się ładnie przyjmą i rozkrzewią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies