Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:33, 26 mar 2015

Do góry
Deszcz a w zasadzie kropidło wygoniło mnie z ogrodu.

Wypatrzyłam dzisiaj, że barwinek zaczął kwitnąć

miniaturowe narcyzy rozwinęły pączki

Kwitnące skarpy 13:31, 26 mar 2015

Do góry
Skrzynkowo

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:29, 26 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Renia, wyskoczyłam i cyknęłam zdjęcia tej kaliny. Sorry za jakość (telefon). Może w weekend wrzucę z okresu kwitnienia

Rzeczywiście ładnie krzew daje sobie radę od północnej strony. Wpisany na listę chciejstw.
Kwitnące skarpy 13:26, 26 mar 2015

Do góry
Wiosennie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:20, 26 mar 2015

Do góry
Hiacynty po wczorajszym podlewaniu i dzisiejszym deszczu coraz dorodniejsze

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:18, 26 mar 2015

Do góry
Dzisiaj małe sprawozdanie z rewolucji w odwrotnym kierunku

Było 2014r.

Jest

Tutaj ostatnie dwa tygodnie buczka w tym miejscu Rabata przygotowana na graba i trawy

Kwitnące skarpy 13:17, 26 mar 2015

Do góry
Kwitnące skarpy 13:11, 26 mar 2015

Do góry
Nowe foteczki jeszcze ciepłe,zostawiam pozdrowienia WIOSENNE dla odwiedzających

Co i jak? Nowicjuszka 13:02, 26 mar 2015

Do góry
Och Ewcia mieszasz mi w głowie- w pozytywnym znaczeniu.
Działka jest pusta, więc można szaleć. W skarpach przy płocie są posadzone tuje co 60 cm, ponieważ z każdej strony mam sąsiedztwo, a co za tym idzie to drogi dojazdowe dlatego żywopłot z tui obowiązkowo.
Skarpa przy tarasie marzy mi się w stylu śródziemnomorskim- lawendy, trawy, szałwie, przetacznik pagórkowaty. Ziemię już tam częściowo wymieniłam na piasek wymieszany z obornikiem i torfem.
Moja działka jest słoneczna strona tarasu to południe, przód domu to północ, wiata- zachód.
jeśli chodzi o zagospodarowanie terenu nie chcę działki od tzw. linijki uwielbiam wszelkie fale
Co do bluszczu ja na necie taki znalazłam wpisz w google i zobaczysz ( Bluszcz wyprostowany 'Erecta') on rośnie do 1 m wysokości.

Wrzucam plan działki na żółto zaznaczyłam teren którym chcę się zająć w tym roku

oraz przestrzeń do zagospodarowania kolor zielony

koło studni z jednej strony chciałabym grządkę z ziołami i truskawki, a z 2 strony grządka z nowalijkami, myślę aby w to wkomponować jakieś drzewo może brzozy?? [ uwielbiam te drzewa], albo zasłonić grządki bukszpanem [mały żywopłocik] pomyślę.

Ewcia, a co myślisz żeby zamiast migdałka dać magnolię?
a przy brzozie trawy?

Kurczę na tej ścianie nie mogą być za wysokie drzewa, bo jest tam linia wysokiego napięcia
Pod Laskiem 13:01, 26 mar 2015

Do góry
Do raju daleko - u Ewy 12:57, 26 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Moje koguciki Kurki jeszcze nie gotowe Dotarłam do domu i zaraz się za nie zabieram

Niestety pomyliłam przesyłki i przyszły roslinki, ale same kłącza - funkie, konwalie, ciemierniki i kosmosy. Nie ma co focić - same korzonki i ziemia

zdolna bestia z Ciebie śliczne te koguciki
Pod Laskiem 12:56, 26 mar 2015

Do góry
mam już wymiary
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:52, 26 mar 2015

Do góry
Projekt oczywiście przejdzie małe poprawki, ale ogólnie zastosowałem się do niego w stu procentach

Dzisiaj zrobiłem małe zakupy - w samochodzie czeka azofoska i kompost w worku Niby takie drobnostki, a banan mi z twarzy nie schodzi Czekam jeszcze na przesyłkę z polnixu, jeszcze się nie odezwali...

Zostawiam pozdrowienia dla zaglądających i pękające forsycje rosnące pod moim sklepikiem osiedlowym

"W kolorze blue" 12:46, 26 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

O jeżuniu która? Chodzi Ci o ciurkadełko?
Jeśli tak, to oczywiście, że cieknie

Tylko nie wiem w jakim celu tak to pytanie skoro planujesz duży element wodny Inspiracji na Pinterest znajdziesz mnóstwo
ścianę wodną planuję na betonowym murze, na wprost okna z jadalni A ciurkadełko chce z przodu.
Działeczka z widokiem na Góry Słonne 12:42, 26 mar 2015

Do góry

Jak rozsadzać aksamitkę rozpierzchłą? Czy opakowania po jajkach będą ok? Czy wykorzystać jednak wielodoniczkę? Po jednym czy więcej sztuk w polu? Z góry dzięki za odpowiedź.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:39, 26 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Już?! Co jest? U mnie ledwo pąki pękają...

To magnolia gwiaździsta.. stelata.. jest miesiąc wcześniejsza od innych. Kwitnie pod koniec krokusów wielkokwiatowych, a pozostałe kwitną razem z tulipanami Reszta nawet nie zaczęła pękać w pąkach..

Miłego dnia zaglądającym..

Acha, te krokusy słońca nie widzą wcale.. nawet przez 5 minut nie dociera, tylko światło rozproszone.. i dają radę

A te maja ok. 30 minut maksymalnie, krzewy je skutecznie cieniują... a mam krokusy które zarosły krzewami na amen.. nawet rozproszonego światła nie widzą tylko noc.. i też kwitną. Muszę je w końcu poprzesadzać. Są gorsze niż te na słoneczku, ale żyją

Borówcowy raj 12:37, 26 mar 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Zuzanko - zapraszam przy czasie.
Moje kulki Danica wreszcie przycięte. Tak wyglądały:

I obcięte:

Borbetko wpadam z rewizytą - pięknie u Ciebie. A czy Booling Bowl też można i należy przycinać?
Jodła koreańska - Abies koreana 12:36, 26 mar 2015

Do góry
Popsuła mi się jodła. Zaczęła na jesieni usychać, opryskałam topsinem i jakby się zatrzymała. Widać na zdjęciach jej ogołocony stożek wzrostu i górne gałązki. Jodła wypuściła, ale paskudnie wyglądają te pousychane gałązki.
Czy obcinać, zostawić, poczekać?
Opryskam może jeszcze raz profilaktycznie.
Roślina tej wysokosci została u mnie posadzona w zeszłym roku.
Ziemię ma dobrą- do iglaków, ściółkowana tylko korą.

Czy można ją jakoś przyciąć żeby się zagęściła w środkowych partiach?
"W kolorze blue" 12:32, 26 mar 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Sebek, pięknie to u Ciebie jest, wzdech. Powiedz ta srebrna kula, to z wodą jest?

O jeżuniu która? Chodzi Ci o ciurkadełko?
Jeśli tak, to oczywiście, że cieknie

Tylko nie wiem w jakim celu tak to pytanie skoro planujesz duży element wodny Inspiracji na Pinterest znajdziesz mnóstwo
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:32, 26 mar 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
Ślimaków nie znoszę, brrrr....znowu będziemy walczyć
Pozdrowienia zostawiam słoneczne

Oj słoneczko dziś cudowne.. aż szkoda siedzieć w pracy.. i szkoda patrzeć na krokusy co już poległy One z takich temperatur się nie cieszą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies