Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:57, 04 mar 2015

Do góry
viva napisał(a)

Aniu, a nie myślałaś żeby ten język z magnoilą troszkę złagodzić.

W dzisiejszym dniu Hansestadt Rostock przesyłam

Viva - złagodzimy
Hansestadt Rostock - z fotki wynika, że zrobiłam dobry zakup I do Grahamka podejdzie kolorem Kapryśna jest czy nie ???
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:56, 04 mar 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Puk, puk! Jest tu jakiś Kazimierz?
Jak jest, Aniu, to pewnie już nie strzymiesz, i nie będziesz taka, w moim imieniu też mu dasz buziaka!

Wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim zdrowia wszelakiego!

Zdrowie towar deficytowy, wiec bardzo dziękujemy za życzenia. Róza teżw kolorze idealnym na nową rabatę
Twoje ranniki tak zachwycają że dokupiłam jeszcze kilka Zrobiłam sobie poletko widoczne z mieszkania To te z namiaru Karoli... Twoich nie rozsadzam, niech sie mnożą tam gdzie są.. tam im chyba dobrze
Trochę zmizerowane, ale się podniosą

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:55, 04 mar 2015

Do góry
patrząc z tej strony, miejsce do zmiany za ogrodzeniem od ulicy
Działka wkoło Lubczyka :) 16:52, 04 mar 2015

Do góry
Ilonko, kochana doszły potyczki hortek pięknie i profesjonalnie były zapakowane, wody sporo, koperta nie przesiąkła

Dziekuje raz jeszcze
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:51, 04 mar 2015

Do góry
Agata - opowiesz kiedy co Ci się kojarzy z przebiśniegami, za życzenia zdrówka dziękuję i dla mnie i dla M. Przyda się.. dalej mam antybiotyk .... prace ogrodowe muszą poczekać nie tylko z powodu pracy ale i zdrówka.. nawet dobrze, bo do ogrodu nie niesie.. Dziś padał śnieg i to całkiem ostro.. było biało. Asfalt był też biały...

Malkul - wystraszyła się i uciekła, a miała mnie zastępować.. dobrymi chęciami piekło wybrukowane.

Wiunia - już Ci napisałam. u Ciebie.. ja tego nie widzę.

Jola - tyle dobrego w tej chorobie, że muszę pracować, idzie jak krew z nosa i już nie starcza czasu na forum. To co robię w godzinę zajmuje mi 2... dlatego chociaż siedzę przy komputerze, zaglądam tu tylko 3 razy i tylko do siebie.. Namiar na ranniki dała Popcarola..... wystarczyło kliknąć i kupić... 2 minuty. Po drodze rzut oka na przebiśniegi.. kolejne 2 minuty. Dłużej piszę tego posta niż zajęło mi wyszperanie kfiotków.

Iwonka - Przebiśniegi były wcześniej, tylko nikt na nie nie rzucił okiem.. albo już rzucił, bo zabrałam końcówkę.

Madżen - u Ciebie i tak będzie szybsza wiosna i bez moich przebiśniegów

Dziś się ładnie po transporcie podniosły i stoją na baczność

Pod Laskiem 16:50, 04 mar 2015

Do góry
Oj Renia a ty myślisz że ja się znam na tym rozchodniku różowy do 30cm coś jak na tym zdjęciu. Zastanawiam się czy nie poczekać z tą rabatą jak mi okrywowe róże przyjdą fairy i czy z nią nie dać tylko że na rabacie rozsiało się mnóstwo firletki albo czyśca nie wiem bo rosnie duże i to i to a małe to wyglądają prawie identycznie przesle zdjęcie wypielonej rabaty jak skończę z nią za około 30min
Zielono mi! 16:41, 04 mar 2015

Do góry
Przedwiośnie!
Przebiśniegi i wielkie cięcie.
Piękne czerwone pędy dereni. Aż żal rębakować.
Hortensje już w blokach startowych.
A piękna trzmielina japońska już w prawie letniej zieleni.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:38, 04 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Moje turzyce prawie wszystkie tak po zimie wyglądają. Jak czytam, że fachowcy każą im wyskubywać suche liście, to zgrzytam zębami Czy Ty też upierdutasz je (o jak ja lubię to słowo ) przy ziemi?
A co robisz brzozie, że ma aż tak snieżnobiały pień? Obskubujesz korę? Ja próbowałam w zeszłym roku, ale przy cienkich pniach 5szt. zeszło mi cały dzień
Kamasje nie wyłażą (stan z soboty), więc dziś idę z latarką poszukać, bo po ciemku wrócę.
Iryski - zachwycające!

Nie wiem co zrobię z trawami.. wiem jedno, że po listku nie będę się bawić.. nie jestem ogrodowy Kopciuszek.... na księcia nie mam co liczyć.

Brzoza ma taki pień z zasady .. to Doorenbos. Jest inna od zwykłej brzozy i z liści i z pnia. Ze 2 lata temu synowa poobdzierała łuszczącą się korę...bo tak fajnie schodzi Dostała po łapkach i dała spokój drzewku... ale dłubała przy niej może 30 sekund... schodzą z niej takie ogromne płaty, a pod spodem jest gładziutka. Biała, gładka kora to jej atuty. Inne brzozy maja bardziej chropowatą korę.
Przed drapaniem tak wygląda.. czyli tak samo jak po .. tylko nie ma spadających białych arkuszy..

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:35, 04 mar 2015

Do góry
zaraz za bramą jest taka rabatka
Moje ukochane miejsce na ziemi 16:29, 04 mar 2015

Do góry
wiosną nie jest jeszcze tak tragicznie pocieszam się...
lewa strona i prawa

najlepsze byłyby zimozielone rośliny
iglaki odpadają dlatego, że okoliczne psy podchodzą pod bramę i znaczą teren, bo mam pieska ....
posadziłam tam berberysy, które na tle świerków ładnie wyglądają ze względu na kolor,

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:27, 04 mar 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)

Dokładnie tak samo myślę i już Ci pisałam o tym, jeszcze na początku, jak chciałaś wstawić w rabatę ten dziób z magnolią.

Gabrysiu to perspektywa powoduje ten dziób.. wszystko wyjdzie w praniu

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:25, 04 mar 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Wypad celem sprawdzenia cen kul i stożków zaskutkował ciemiernikami. Były dość tanie [ok 18pln] i mają ładne liście. Cudaczek ma imię Lividus
Stożki są chyba ok cenowo, ale niektóre są bardzo ładne i gęste, choć szczupłe. Wosokośc 1m ok 370 pln - drogo?

Piękniutki
Ogród bez retuszu 16:25, 04 mar 2015

Do góry
A że w dłoni miałam sekator to podcięłam powojnik "Kardynał Wyszyński" i moją młodą wisterię nad drugim oczkiem jak czytałam

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:19, 04 mar 2015

Do góry
tzw. przedpłocie do zmiany......
strasznie tu smutno
mam na myśli prawą stronę, dla lepszej orientacji pokażę też lewą stronę

widok obecny......

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 16:18, 04 mar 2015

Do góry
ale macie, jeszcze "cieplutkie"
ogród

taras

przedogródek

i co, zadowoleni?
miłego wieczorku
Ogród bez retuszu 16:18, 04 mar 2015

Do góry
U mnie już czuć wiosnę, więc tawuły były u fryzjera, chyba się im podobało, bo po cięciu zaraz ładnie zaświeciło słoneczko

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:05, 04 mar 2015

Do góry
wczoraj podsypałam wszystkie cebulowe roślinki azofoską
jest mokro, wilgotno i fajnie nawóz się rozpuszcza
z roku na rok przybywa nowych roslinek ładnie przyrastają

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:02, 04 mar 2015

Do góry
znalazłam takie maleństwo sztuki ...1...a była cała kępka,
po robieniu elewacji moje rabatki przeszły katusze ...
chyba zostały mocno wdeptane w ziemię

Moje ukochane miejsce na ziemi 15:59, 04 mar 2015

Do góry
bidulki pod śniegiem

Moje ukochane miejsce na ziemi 15:54, 04 mar 2015

Do góry
na bramie wiosenny wianek w zimowej odsłonie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies