Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Iwony 13:13, 23 mar 2015

Do góry
Pokażę plan i zdjęcie rabaty, nad którą kombinuję. Chodzi o pole ze znakiem zapytania:

Tutaj na zdjęciu, fotka zrobiona po skosie, więc wymiary trochę zakłamane i trawnika nie ma, bo to jeszcze teren budowy (w tym tygodniu rozpoczynamy przebudowę budynków gospodarczych):

Na bylinowej jest kilka gatunków kwiatów, z założenia będzie to misz-masz kolorów w odcieniach czerwieni i żółtego, więc ta przy wejściu gospodarczym do domu chciałabym, aby była bardziej uporządkowana. Skorzystałam z kilku waszych sugestii i zamieniłam kolory.
Zielone pole - obwódka bukszpanowa z dwóch stron i dla przeciwwagi kostka
czerwone pole - żurawka
koło kostki bukszpanowej stipa z czerwonymi jeżówkami albo krokosmią
Żółte - trzmielina pod bukiem kolumnowym dawyck purple, chyba, ze dać kulki miriam. Mam w ogrodzie malutkie i pięknie wyglądały zimą:
Początki w Kruklandii 13:06, 23 mar 2015

Do góry
Gierczusiowe lustro...postarzone trochu... znajdzie miejsce gdzieś w ogrodzie

Eluś dziękuję jeszcze raz! Buziak!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:05, 23 mar 2015

Do góry
Słońce świeciło dzisiaj od rana, ale mrozik był w nocy, nie da się ukryć widać to po oczkach, powierzchnię rochę zlodziło

mam nadzieję, że to pąkom magnolii nie zaszkodzi.
Tu ma być ogród :) 13:01, 23 mar 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Tak na szybko moja minimalistyczna propozycja. Można dodać tu werbeny np. I jakieś cebule. I z tego zestawu tylko umbra i skarpeta idzie na rabatę przed wejscie a resztę można dodać swobodnie inna Narysowałem prostokąt bo koła jakoś trudno mi wpisać w prostokątny pas rabaty a zaoblenia na froncie można wykończyć inna roślina. Umbra na froncie i tak nie będzie rosła centralnie. Juz nie będę sie wymądrzać więcej bo mnie przegonisz
.

ale ładnie!!!!! widze to widze i się slinię
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:58, 23 mar 2015

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Kolanko, niech szybko się wyleczy. Krokusy w trawie wyglądają najbardziej naturalnie. Wszyscy pokazują wiosenne kwiatki i fajne bo wiosenne kwiecie cieszy najbardziej. U nas dzisiaj pięnie.

Dzięki Bożenko...krokusy i stokrotki cieszą mnie najbardziej, stokrotki dlatego, bo nigdy wcześniej ich nie spotkałam, a to jeszcze prezent od eM

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:57, 23 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wpisujcie się każdy kto zagląda
Marzy mi się zmierzyć siłę i zasięg posta

Byłam
Tu ma być ogród :) 12:55, 23 mar 2015

Do góry
Tak na szybko moja minimalistyczna propozycja. Można dodać tu werbeny np. I jakieś cebule. I z tego zestawu tylko umbra i skarpeta idzie na rabatę przed wejscie a resztę można dodać swobodnie inna Narysowałem prostokąt bo koła jakoś trudno mi wpisać w prostokątny pas rabaty a zaoblenia na froncie można wykończyć inna roślina. Umbra na froncie i tak nie będzie rosła centralnie. Juz nie będę sie wymądrzać więcej bo mnie przegonisz
.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:49, 23 mar 2015

Do góry
Cieplutko bardzo , ale ja jeszcze grypy całkiem nie przegoniłam, więc do łóżeczka z powrotem Pozdrawiam wiosennie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:46, 23 mar 2015

Do góry
Aniu czy mozesz mi powiedziec co to jest takie ladne brazowe w tej donicy i jak to sie przechowuje zimą
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:37, 23 mar 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Agaciu, wiem że cierpisz z nózią i życze Ci duuuzo zdrówka, ale fotek Ci nie odpuszczę. Czekam na wiosenne fotki...z Tobą Na kocyku, na leżaku, z kawką w ręce, z drinkiem i duuuzym błogim uśmiechem na twarzy

Kasieńko dziękuję za słowa otuchy, mam czas na kawkę, szczęśliwa i radosna witam wiosnę na tarasie, bo eM po wizycie u ortopedy kupił mi stokrotki i bratki, pomógł posadzić, drinka nie mogę, bo sporo medykamentów muszę zażywać, ale cieszę się, bo kolanko po ćwiczeniach już bardziej zginam
Leżakuję na tarasie i mam babnana na widok stokrotek i krokusów

Ogród z perspektywą na przyszłość 12:29, 23 mar 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Mech w kostce. Cięzki temat, choć z bliska wygląda bardzo ciekawie

Piękna wiosna, piękne fotki wszystkie! Tylko czemu niektóre takie miniaturki? No nie katuj nas Monia
W tych misach na tarasie nawet zwykłe bratki prezentują się tak nowocześnie! Mech - super! Ja bym go nie usuwała
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:26, 23 mar 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
U cb taka wiosna ehh a ja jeszcze mam tyle pracy że chyba nie wydołam
Dzis posadziłem bratki do donic

Na bratki mam zawsze wielką ochotę i zawsze są w moich tarasowych donicach, niech się ta wiosna u nas rozgości na dobre
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:25, 23 mar 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Będą zmiany. Zadanie wykonane.

No i jak dziewczynki? Wygodna ta ławeczka?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:23, 23 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Obejrzałam całe Dolomity jeszcze raz...

Aniu, ja tam już naszą wiosnę wolę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:17, 23 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mistrzostwo!!!
Pozdrawiam Danusiu
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:16, 23 mar 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)

Aniu, pokaż jeszcze kwiaty, bo chyba ona też mi się podobawszy

Ogrodowe przygody 12:16, 23 mar 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

po pikuj zobaczymy co wyrośnie

nareszcie jesteś brakuje Twoich cennych rad
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:14, 23 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wpisujcie się każdy kto zagląda
Marzy mi się zmierzyć siłę i zasięg posta

Danusiu toż to oczywiste ...zasięg...nieskończony ,pozdrawiam
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 12:14, 23 mar 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
Cisy po strzyżeniu

Czy w miejsca, gdzie są prześwity albo ogołocone gałązki (na drugim zdjęciu widać) powinnam dosadzić małe sadzonki, czy jest szansa, że z czasem same się zabudują?

To TE cisy? Po 5zł??? Te czy inne - w każdym razie - wielkie są i efekt po przycięciu natychmiastowy Chociaż ja bym pewnie jeszcze mocniej przycięła
Frontowa rabatka idealnie obsadzona Będziesz dawać ekobord między korę a żwirek, czy jakieś inne obrzeże?
Ogrodowe przygody 12:14, 23 mar 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Iwonko, Twoja stipa taka już rasowa, ja mam zaledwie małe niteczki. I czekam na werbenę, nieustannie

I róże cudne

Ta werbena to taka leniwa, na moją też długo czekałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies