Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 16:04, 19 sty 2015

Do góry
Oto plan rabaty:

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:56, 19 sty 2015

Do góry
Haniu, duzo sloneczka zycze i samych sukcesow na kolejne 100 stron ogrodkowych
Moja ulubiona rozyczka dla ciebie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:56, 19 sty 2015

Do góry

Nawet sadzawka rozmarzła całkiem
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:54, 19 sty 2015

Do góry
No i ogólnie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:52, 19 sty 2015

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 15:51, 19 sty 2015

Do góry
Jeszcze raz ogłaszam wszem i wobec że na sabat
ZAPRASZAM CHĘTNYCH 28 LUTEGO.

Teraz troszkę ogrodu
W górach śnieg jeszcze i dobrze niech będzie przez całe ferie

Niestety druty muszą być i widok psuć
A na dole czuć wiosnę
Kosolkowa Pasja 15:30, 19 sty 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
W poniedzialkowy ranek kilka domowych widoczków

Sliczna wiosna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:26, 19 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)

A może stozki z cisa po sztuce na każdą stronę.?

w ten sposób ??

Ogródek Iwony 14:58, 19 sty 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
A. A. A. Iwonko ... A kto powiedział, że aparat sam będzie fotki robił ? A Ty wiesz - mądra kobietko, że im lepszy sprzęt - tym lepiej wykazuje błędy fotografującego ? Hmmm... Tak se myślę... Czyżby pojawił się problem z flarą ?

Dziewczyny, mój nabytek nie umie gotować, piec, sprzątać ... nic z tych rzeczy i nawet niemal sam robi fotki. O wiele łatwiej robi się nim, niż cyfrówką, chodzi o osiągnięcie odpowiedniego efektu zdjęcia.
Ale jak doświadczeni piszą "Musisz się zdecydować, co nim chcesz robić" to człowiek nie słucha, ma klapki na uszach, oczach i myśli tylko o jednym: Muszę go mieć. Sygnały były oczywiste: kolega z pracy marzy o obiektywie o ogniskowej do 300, ma obecnie do 55. Pan w sklepie mówił to samo.
Ja, pamiętając, że kolega zachwala swój aparat, popytałam się i moje chciejstwa musiałam zweryfikować z możliwościami. Stąd cieszę się, że Ewa (Ewo dziękuję jeszcze raz za dobre rady) radziła kupić jeden obiektyw, bo szybko mogę przestawiać ogniskową, tak było właśnie wczoraj. A po wczorajszych fotkach zrozumiałam, że w przyszłości kupię jeszcze obiektyw o większej ogniskowe (właściwie zrozumiał to mój mąż, który głośno tę myśl wypowiedział ) Obecnie mam obiektyw z ogniskową 18 - 105.
Otóż pojawiły się wczoraj ptaszki w karmniku. Po ostatnich wichurach karmnik był zerwany z drzewa, wiec stał sobie na tarasie, ale ptaszki nie chciały podlatywać tak blisko domu, a właściwie wyjadły z karmnika smakołyki i zostawiły pszenicę. Chyba dla nich zbyt twarda.
Karmnik wyniosłam w głąb ogrodu, dosypałam słonecznika i za chwilę e-M woła mnie do okna, bym przyszła z aparatem. Tyle ich na raz jeszcze nie widziałam. Odległość spora, wiec z okna udało mi się zrobić na największej ogniskowej tylko tyle:

Po wykadrowaniu w komputerze:

Poprosiłam więc e-Musia, by spróbował drugim aparatem, ja tymczasem kończyłam obiad.
Cyfrówką 26x Zoom zrobił tak:

Przy okazji zdjęcie cyfrowe przepuściłam w kompie przez autokorektę, aby wyostrzyć kolory.
Zatem nadal uwielbiam moją lustrzankę, ale muszę pamiętać, ze zbliżenia mają swoją granicę
Przy okazji, musiałam sobie wygooglować, o co chodzi z tą flarą
Pod Laskiem 14:49, 19 sty 2015

Do góry
Monia, lawendę trzeba koniecznie ciąć, inaczej staje się brzydka i słabo kwitnie.
Zobacz, jak swoją tnie Magnolia, specjalistka:

Obawiam się, że Twoja jest już za mocno zdrewniała, może już nie wypuścić nowych łodyżek z tych zdrewnianych łodyg.
Tym bardziej zrób z niej sadzonki.
Ogrodowa zachciewajka :) 14:47, 19 sty 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

A co się stało z piernikami?

Hiehiehie pierniki dawno pochłonięte. Na choince było kilka (bo mała choina), reszta poszły do natychmiastowego spożycia i na prezenty.
Robiłam w tym roku megacienkie, musiałam dorabiać podwójną porcję, bo szły na potęgę
Aż się pośliniłam jak sobie o nich przypomniałam
Pod Laskiem 14:40, 19 sty 2015

Do góry
monia napisał(a)
Macie jaki pomysł na wjazd ? Może zrobić to w kształcie trójkąta w kierunku do drogi ? z brzozą będziemy musieli się pożegnać trochę nam przeszkadza jak jakiś ciągnik albo większe auto ma wjechać

Trójkąt z tej rabatki w kamieniach, tak?

No nie wiem. Mnie się nasunęło od razu, żeby po obu stronach wjazdu
była symetria. Zrobiłabym żywopłot, jak po drugiej stronie. I zasłoniłoby parking.

Pod Laskiem 14:36, 19 sty 2015

Do góry
Tak wygląda moja kilku letnia której zawsze mi było szkoda ściąć krócej. Łacznie 26 krzaków

Ogród w Tarnowie 14:21, 19 sty 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Pokarzesz mi u siebie choinę jeddloch?

Kasiu mam ich 6 po 2 w różnych zacienionych miejscach.

Ogród w cieniu brzozy 14:08, 19 sty 2015

Do góry
Czekamy na takie widoki

Już tak niebiesko nie będzie, irysy wykopane.

Pod Laskiem 14:04, 19 sty 2015

Do góry
andziurex napisał(a)
Hej,
dokopałam się do kompa, więc przesyłam duńskie inspiracje lawendowo-różano-hortensjowe. Klimat łagodny, więc niektóre okazy hortensji wręcz powalały rozmiarami.

Aniu, dzięki wielkie za zdjęcia murek z różami będę musiała odagapić Hortensje widzę ogrodowa u mnie ten gatunek nie za bardzo chce kwitnąć mamy blisko gór ( świeradów Zdrój - 40km ) więc chyba klimat nie sprzyja. Na wiosnę spróbuję je przekopać w inne miejsce po raz 3. Z różami będę próbować i z lawendą chcę moje krzaki stare rozmnożyć, tylko nie wiem czy tak można ze starych krzaczków kupiłam też nasiona czekają w lodówce z piaskiem 40 dni zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. A ty Aniu masz jakiś kawałek ziemi do grzebania ? Pozdrawiam serdecznie
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 13:51, 19 sty 2015

Do góry
I jeszcze jedno dla ZABAEWY i wszystkich wyczekujących wiosny
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 13:48, 19 sty 2015

Do góry
Nie mogłam się oprzeć w sklepie)
Tak troszkę wiosennie się zrobiło
W cieniu - zacieniona 13:36, 19 sty 2015

Do góry
JoannaP napisał(a)
Witam cie Bogusiu znalazłam twój ogród bo czytałam o twoich wysiewach ostnicy ładnie u ciebie Gdynia to moje rodzime miasto
Miło Cię widzieć...serdecznie pozdrawiam.
Pod Laskiem 13:11, 19 sty 2015

Do góry
Hej,
dokopałam się do kompa, więc przesyłam duńskie inspiracje lawendowo-różano-hortensjowe. Klimat łagodny, więc niektóre okazy hortensji wręcz powalały rozmiarami.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies