Polinko, wrzucam zdjęcie trawki do identyfikacji. Ponieważ raczej nie jest to "silver sceptre", to może Ty będziesz wiedziała co to? Do cienia, rozchodzi się rozłogami dużo mocniej niż "Ice Dance" i na pewno nie jest to Ice D. - ma bardziej miękki, wąski i jaśniejszy liść.
Aga, bez rewelacji niestety "szkółka", to raczej zbyt duże słowo...
Bukszpany kule wcale nie są kulami, tylko krzakami.
Cisy owszem, ogromne krzaki, ale nigdy nieformowane... Kupiłam kilka sztuk mniejszych (ok.50-60cm wys.), a i tak o połowę trzeba je będzie ściąć, żeby nadać im kształt.
Mój nowy nabytek przyjechał dla mnie z Gardenii z Enyą helleborus orientalis red spotted piękny prawda ?? Na bank będzie gwiazdą i ten mało spotykany czas kwitnienia mniammmm
A tu druga gwiazda skimmia japonica magic marlot .. Te jej sztywne listeczki z białymi brzegami ..no i te kuliste kwiatuszki , które już mnie cieszą od jakiś 3 tygodni
To jest widok , który mnie zawsze cieszy..pierwsze rozetki rozchodnika
A niektórzy..to się niczym nie przejmują oni maja pusty brzuch i juszzzz smacznego pasibrzuchy
Kasia,
obiecana fotka kiścienia - jeśli to ten to mogę Ci nawet sprezentować, bo ja kupiłam bez pomyślunku, pewnie teraz będę się zastanawiać, gdzie mu znaleźć właściwe miejsce
Witam. Jestem nowym forumowiczem. Mam wielka prośbę do Państwa o fachowa podpowiedź dot. pielęgnowania tuji. Chcę aby tuje stanowiły szczelny pas w około mojej posesji.
Czy wymagają one w obecnym stanie przycięcia górnych wyrostów ?
Czym nawozić tuje ? Jakie stosować preparaty na choroby ?
tego dnia, popołudniowe słoneczko "kazało mi" skoczyć po aparat a na tym zdjęciu widać piękne bazie na mojej malutkiej wierzbie szwajcarskiej...i potwierdzenie sporego jeszcze bałaganu na rabatach