Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dwa ogrody 07:38, 15 mar 2015

Do góry
Aniu, wiosna mokra i zimna, ale ptaki śpiewają, a w domu też jest co robić, bo nowe siewki do pikowania dorastają.
Kindziu, nasiona dalii do ziemi, razem z bulwami
Alinko, do ogrodów staram się podchodzić bez stresu, co ma rosnąć, to będzie
W starym już rewolucji nie robię, raczej pielęgnacja podstawowa tego, co jest plus jednoroczne i warzywnik. Więcej czasu spędzam w nowym, ale generalnie do wakacji to już na forum i inne przyjemności tegoż czasu jest malutko. Wczoraj dostrzegłam, że ładnie pokazują się bodziszki, a martwiłam się, że mogły wypaść.

To fotka dla Kuklika, zrobiona z góry, bo inaczej się nie da, siewki host wolno rosną, ale największa ma prawie centymetr

kupiłam nasionka groszku wieloletniego, miałam biały i zawsze świeże bukieciki, niestety, wymarzł ostatniej mroźnej zimy, różowy rośnie w pracy, ale sadzonki za nic nie chcą się przyjąć, spróbuję z nasionami, a jednoroczny na bukiety, może być ładny

i wczoraj zapikowana szałwia tricolor i jednoroczna omszona
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 07:26, 15 mar 2015

Do góry
Ta hortensja miała ewidentnie zbyt mało światła, ale czy nie była też zbyt obficie podlana? Hortensje w okresie zimowym gdy są przechowywane w pomieszczeniu powinny miec tylko lekko wilgotną glebę, a skoro nie mają liści to i nie potrzebują dużo wody, bardzo łatwo zagniwają im korzenie, jeżeli ziemia bedzie mokra.

Ja w styczniu postanowiłem podpędzić kilka młodych sadzonek na okiennym parapecie. Dziś cieszę się już ich kwiatami

ALTONA

COCO

SPIKE

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:38, 15 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Były kolezanki i ptaszki a zdjecia ani jednego choc pewnie super było. Pozdrawiam.

Bogdziu nie mogłyśmy sie nagadać, a w takich chwilach szkoda czasu na zdjęcia. A i tak mało mi było Byłyśmy w 6..... nawet ustaliłyśmy, kolejność która opowiada o swoich planach ogrodowych, a wszystko mało
Pozdrawiam Cie również i wysyłam ptaszka

Moja codzienność - ogród Oli 02:06, 15 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Limkowe przynudzanie

Olu, wpadłam z rewizytą i cofnęłam się jakieś 300 stron i trafiłam na takie piękne widoki.
iękne są te Twoje limki, a pa iętasz może w jakiej odległości od siebie je sadziłas?
Ranczo Edy 00:47, 15 mar 2015

Do góry
eda napisał(a)
...

Kolejny do kolekcji Ślicznieeeee
Widzę w wiadome ulubione miejsce towarzysz Cię odprowadził hahaha
Pogoda nas oszczędza, żebyśmy sobie ogrodowe przyjemności dozowały i w jeden weekend nie zrobiły wszyyyyyystkiego Słonecznej niedzieli życzę
Ogród przydomowy - Hosty 00:37, 15 mar 2015

Do góry
Mój mały skrawek ziemi 00:21, 15 mar 2015

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Domek dla owadów pożytecznych ukończony, tylko nóżka została do zamontowania. myślę , że owadom się spodoba

Zdolniacha z Ciebie....
Co się stało kwiatom ... 00:02, 15 mar 2015

Do góry
Mirella napisał(a)
Agnieszka, Iwonka, Renia, Karolinka, jakiś chochlik opanował moje konto i nie otwierały się strony kilka dni.

Ale profeska, a moja werbena nie kiełkuje.
Skąpana w słońcu 00:00, 15 mar 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Tak ćwiczyłam chciejstwo, że nie kupiłam sobie tej róży, a bardzo mi się podoba i bardzo żałuję.

O matko,dobrze że u nas nie ma takich kuszących centrów.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:43, 14 mar 2015

Do góry
Pamiętacie moją wielką zakamienioną donicę ?

(Tych wrzosów z przodu już ie ma)

Miałam na nią wiele pomysłów i kilka propozycji od Alinki i Ani. Wszystkie świetne ale doszłam do wniosku, ze chyba najbardziej chciałabym by była minimalistyczna tzn niewiele gatunków roślin.
Środkiem za namową Alinki posadzić chcę 3 róże The Fairy.
Bardzo podoba mi się selseria skalna, którą podziwiam u Madzi70 i kusiło mnie całość obsadzić właśnie nią ale czy nie pasowałby to bardziej do betonowych donic ?? Nie byłoby za "surowo" ?
Nie wiem jak to określić ale chciałabym żeby było trochę nowocześnie z zachowaniem charakteru śródziemnomorskiego.
Stąd pomysł by na całości dać lawendę z kilkoma stipami między różyczkami lub carexami Frosted Curls. Co o tym myślicie ?
Komendówka 23:11, 14 mar 2015

Do góry

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły
W moim niebie będę znowu głaskać
moje wszystkie pożegnane psy
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 22:55, 14 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
ciekawi mnie co ma być na froncie

na froncie jest busz traw i bylin.

dzieje się dużo, bardzo dużo. lista roślin innym razem.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:53, 14 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

hej kochana oczywiście ja za brzozami jestem. Nie dawałabym brzóz w jednej lini a bardziej w 'zygzaku'
zobacz

na granicy red barona i traw można dać jakieś fajne kwiatuszki typu krwawnik w kolorze wina, jrzmiankę

Fajnie jest
Też myślałam o tym, żeby nie dawać brzóz w jednej linii i trochę je pogrupować (2szt większa przerwa potem 2 i większa odległość i 3szt).
Masz to we krwi planowanie rabat w moim guście
Dziękuję bardzo
Mój wymarzony ogród 22:51, 14 mar 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
a tutaj co to za trawka na tym zdjęciu :

źródło:http://gardendrum.com/2013/03/05/northwest-flower-garden-show-gold/

Wiesz co, wg mnie jest to turzyca elata golden bowles, choć światło tak pada, że z całą pewnością nie powiem. Ta trawka jest cudowna..
Lawenda - Lavandula 22:50, 14 mar 2015
Do góry
U mnie piaszczysta do potęgi z nawożeniem też nie za bogato ale jednak rosną. Te widoczne mają wystawę południową ale wietrzną. Nawet tydzień temu musiałem jedną starą kępkę przesadzić, jest chłodno i mokro więc mam nadzieję że się przyjmie.

Tylko problem bo się pokłada zacieniając obok rosnące rośliny.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:48, 14 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Witajcie
Rabata brzozowa w miarę ogarnięta
Czas na tę przy garażu

Coś takiego wymyśliłam:

* zielone kulki po lewo to kosodrzewina
* między nimi jakaś najmniejsza jasnozielona trawka?
* paski bordowe i zielone po prawo to wrzosy i wrzośce
* 3 stożki po prawo to Aurea nana a przed nimi planuję jeszcze coś bordowego (? żurawki)
* całkiem po lewo rozchodnik okazały bordowy i dalej hortensje bordowe

Pomóżcie kochani, proszę

jodły były by nie głupie w miejscu tych choinek po prawej i rozumiem, że po lewej byłoby powtórzone to samo by nie wprowadzać haosu, na tle jałowcy jednak dałabym inną trawę nie ML, bardziej zieloną, np gracilimsa lub variegatus, on ma taki biały pasek wzdłuż liścia, jest troszkę niższy od gracka
Działka wkoło Lubczyka :) 22:40, 14 mar 2015

Do góry
Kasiek napisał(a)
Nie pamietam, kupilam kilka i juz pomieszalam

i kwiatuch na 500

dziękuję za kwiatka śliczny jest
Działka wkoło Lubczyka :) 22:38, 14 mar 2015

Do góry
Nie pamietam, kupilam kilka i juz pomieszalam

i kwiatuch na 500

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 14 mar 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Tak wyobrażam sobie mój zagajniczek brzozowy (rabata 17m x 3m)

Co o tym myślicie?

Każda uwaga mile widziana

hej kochana oczywiście ja za brzozami jestem. Nie dawałabym brzóz w jednej lini a bardziej w 'zygzaku'
zobacz

na granicy red barona i traw można dać jakieś fajne kwiatuszki typu krwawnik w kolorze wina, jrzmiankę
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:33, 14 mar 2015

Do góry
Coś z dziś było brzydko ale foty są z deszczowego ogrodu dobranoc
dzis było paskudnie na polu oby do wiosny tylko tego oczekuję ja i pewnie też Wy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies