Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:14, 05 lut 2015

Do góry
Lilaki staram się sadzić w miejscach nie eksponowanych, bo ładne jak kwitną, a potem to już takie krzaczorki. Oznaczone na żółto

Te są rok wcześniej przesadzane, więc zmaltretowane bardzo... są w głębi rabaty

Tu są w szpalerze z innymi krzewami
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:10, 05 lut 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Jejku, ale mi głupio. Doczytałam się, że kupowałaś u nich, weszłam na ich stronę, znalazłam dzięgiel, cenę, ale z tej radości nie doczytałam, że to tylko info handlowe i nie wysyłają. Przepraszam Agnieszko za zamieszanie.

Nie ma za co przepraszać. Ja też kiedyś myślałam, że wysyłają, bo strona jest i ceny... Spoko
Pozdrawiam. Przeglądam od wczorajszego wieczoru po kawałku Twój wątek. Może wkrótce coś napiszę, jak już się lepiej zorientuję.
Ogród prawie romantyczny 10:10, 05 lut 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Mniam

Oj jak mi już tęskno za takimi smakołykami
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 10:05, 05 lut 2015

Do góry
no to mamy zimę....

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:03, 05 lut 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, masz gdzies w ogrodzie bzy ?

Nie wiem czy to dobry pomysl zostawiac je na rabatce, w sumie nie wiem jak je zagospodarowac a bardzo lubię bez

Kasiu mam bzy, bo też je lubię I też bujam się z nimi tu i tam.. one najlepiej wyglądają razem z innymi krzewami.. szczególnie, że potrafią rozrastać się rozłogami.

Jedynie Krasawica Moskwy nie rozłazi się, ale posadziłam ją idiotycznie i zastanawiam się jakby takie wielkie drzewo zniosło przeprowadzkę. To piękny lilak, a rośnie z cieniu i się meczy.

Nie rozłazi się też lilak Miss Kim, jest kompaktowy i zwarty.. ale kolor ma taki nijaki... i niezbyt podoba mi się..

Mam fioletowe od mamy i pełne białe od szwarierki.. takie nasze zwykłe, ale za to jakie pachnące Rośnie sadzonka od Bogdzi

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:55, 05 lut 2015

Do góry
Laurowiśnia - odpowiedz u Ciebie

Agata - u mnie też prószyło .. ale to zima i tak ma być.

Agania - trening na sankach to za rok.. a ty patrz i się ucz.. bo najpierw wesele, a potem już rychło możesz zostać babcią

Madżen -

Anka diabełek - zobaczymy co mi wyjdzie z tego.. dziś dosiałam nasion werbeny, bo przy sałacie jest pusty przebieg w doniczkach..
A sałata na pampersie jeszcze żyje.. jak mi znów nie dopadnie zaraza nóżek jak w zeszłym roku..to będę jeść sałatę 10 razy dziennie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:46, 05 lut 2015

Do góry
yolka napisał(a)

Sanki kosmiczne, jeszcze takich nie widziałam , fajnie, że można popychać widzi sie wtedy pasażera, a jak sie ciągnie za sobą to mozna niezauważyć jak pasażer spadnie Super

Pasażer ogólnie nie lubi sanek i nie lubi tej ilości ubrań zimą.. zamach na swobody obywatelskie.. jeszcze jest za mały na takie zabawy.
Zdecydowanie bardziej lubi w domu ruszać patyczaki Są w zasięgu ręki, bo parapet 20cm nad podłogą
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:44, 05 lut 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Fajnie Muminkowo się zrobiło Czytam, że zajęta jesteś, to pozdrowienia tylko zoatawiam

Nie ma co pokazywać z ogrodu to moje dzisiejsze patyczakowo..
Na drugim oknie była katastrofa... spadły doniczki i się trochę potłukło

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:43, 05 lut 2015

Do góry
rozark napisał(a)
Aniu,

zajęta jesteś!, czyżbym wywróżyła że ten rok będzie lepszy?
koniunktura idzie ! wreszcie

Szkoda tylko, że kasa dużo mniejsza Ale to nie o tym na forum... wiec mój Sabotek sportretowany.. elegancki bucik na urodziny Tylko eM sięśmieje że co t oza buciki jak jest tylko jeden

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:40, 05 lut 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)

Rzekłaś. Lepiej narzekać na nadmiar pracy niż na jej brak, ot co.
U mnie dzisiaj mniej biurka, więcej samochodu i latania, ale to też praca.

Ja wczoraj po południu latałam.. ale nie służbowo..też czasami trzeba.. i kupiłam w imieniu eMusia sobie na urodziny prezent Urodziny za kilka dni, co się chłop będzie męczył co mi kupić A okazja jest ku temu nie byle jaka... pół wieku... boziu..... aż się wierzyć nie chce.. Urodzin nie obchodzę, ale pretekst do kupna nowych do kolekcji ....

Piękny i ogromny Pantoflik oraz miniaturka Felka

Upss poprawiam się z nazewnictwem.. Sabotek, pantofelek Wenus (Paphiopedilum) i miniaturowy Falenopsis (Phalaenopsis)

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:32, 05 lut 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
"werbeny przeniosłam już do ciepłego pomieszczenia.. niech zaczną rosnąć, będę robić sadzonki "

Na tę informację czekałam, dzięki
Ewa

Przeniesione do pelasiek
Prawie - jak ogród 09:29, 05 lut 2015

Do góry
I już od dobrego miesiąca wytykające cebulowe. Chyba czosnki Albo narcyzy ?

Byle do wiosny...
Prawie - jak ogród 09:26, 05 lut 2015

Do góry
U mnie znów troche wiosny, trochę śnieg prószy...
Zrobiłam obchód ogrodu i przy rozchodnikach dojrzałam taki "kapuściane" główki. CZy tp normale zimą, czy mam je jakoś specjalnie przykrywać, coby nie zmarzły? Jednak śniegu u mnie jak na lekarstwo...

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:21, 05 lut 2015

Do góry
I miejsce na hortensjowo trawiastą rabatę. Nie mogę patrzeć już na te poczochrane końce żywopłotu brrr, ale jeszcze chwilę z cięciem trzeba czekać.
Generalnie hortki na tle ściany zielonej to chyba dobry pomysł? I przed nimi trawki jak u Oli oczywiście To co tam rośnie idzie precz. Rabata zajmowałaby ten odcinek co widać.

I z dalszej perspektywy.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:17, 05 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosia, jak ty będziesz z Juzią i Agą takie tempo trzymać, to ja za tym pendolino na zakrętach nie wyrobię i wpadnę przez przypadek na nadjeżdżające z przeciwka. I kto mnie z torów będzie zbierał, he ?

Zwolnijcie tempo dziewczyny, do wiosny jeszcze trochę jest czasu.
Jak byłam na 74 stronie, to pomyślałam, ze z przodu ładnie by wyglądał świerk serbski, a jak dojechałam do końca, to odpaliłam laptopa (wcześniej czytałam na tablecie) specjalnie po to, by o 6.50 rano wkleić ci projekt mojej rabaty, abyś zobaczyła, jak ten świerk może wyglądać. U mnie jest to rabata na wprost wejścia. Zrobiła mi ją Basia (Ogród Ogrodniczki) i nie mam żadnych wątpliwości, żeby tak zrobić

Początek rabaty:

ciąg dalszy:

Tam, gdzie ta tuja przed hortkami jest wejście na moją posesję.

Iwonko ślicznie to wyszło u Ciebie
Pendolino zwolni przez kilka dni, bo mam napięty weekend

Ppoukłada się trochę w główce

A od poniedziałku znowu przyspieszę

Piękna ta rabata
Dziękuję.

Masz świerki, kule bukszpanowe i trawki. dla mnie bomba
Grab - Carpinus 09:10, 05 lut 2015

Do góry
Mam takie trzy graby które nigdy nie były cięte. Nie wiem jak się za to zabrać, czy wystarczy im ogołocić pień czy górę przycinać w stożek? Dziękuję za ew. sugestie

b
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:10, 05 lut 2015

Do góry
Dzisiaj -4 i ślicznie Mimo mrozu słońce piękne i tak jakoś wiosennie. Może to w głowie tylko wiosennie

Moja codzienność - ogród Oli 08:53, 05 lut 2015

Do góry
Cześć Olu przyłączam się do ochów i achów nad tą rabatą. Piękna jest.
Miejsko & sielsko 08:37, 05 lut 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

łapcie to po naszemu kapcie
ładne masz bo ja dziś w kotki...

Ha! Kapcie czad! W świętokrzyskim też je nazywamy kapciami albo trepkami.
A mówiłam że łapcie czyli rączki zacieram
A kapciochy sama robiłaś? Pewnie tak!

Wodotryski świetne! Ale aż na całą szerokość chces zrobić? nie fajniej miec węższą strukturę zatopioną w tej zieleni co chcesz a nie tej pożyczonej od sąsiada?
tak z boku to wygląda na trochę upchany, na końcu z kolei odciąga uwagę od super placyku z grillem.... sama nie wiem. Ale na pewno coś super wymyślisz!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:10, 05 lut 2015

Do góry
Przypomnę moją rabatkę kwiatową

Lista roślin:
Róże Chopin (białe) 2 szt.
przetacznik (fioletowy) 5 szt.
liliowce (pomarańczowe) 10 szt.
szałwia ( fioletowa) 5 szt.
pęcherznica (bordowa) 3 szt.
bergenia ( zimozielona) 5 szt.
Machonia ( zimozielona) 1 szt.

Rabatka będzie prostokątna Budynek gospodarczy murowany, na ścianę jako tło posadzę bluszcz.

Wymyśliłam takie coś

Dla mochonii nic nie wymyśliłam i pójdzie do doniczki...

Myślicie, że będzie to jakoś wyglądać?

Rabata będzie w części gospodarczej i mało kto tam ma prawo wejścia ale jakiś ład muszę mieć zachowany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies