Właśnie przeczytałam art o opuchlakach i też się zastanawiam - ten tu jest już podduszony bo był w słoiku i się rozłożył w glebie byly rogaliki jeśniejsze niż na
zdjeciu
a te moje kulki to może też opuchlaki jajka
wygląda jak osmocote ale to nie jest
Łukasz, skusiły mnie dziś żurawki, wykopałam tylko jedną na podział. To te żelazne, palace purple, co tak dobrze wyglądają po zimie.
Tak swoją drogą szybki jesteś. Ledwo zalinkowałam wizytówkę, ty już ją skomentowałeś. Fotek miałam dość, problem był z wyborem tych 50 zdjęć. Nie liczyłam, ale chyba trochę przekroczyłam limit tak, jak wszyscy.
Na szczęście u mnie wiosną 2014 roku nie było jeszcze tulipanów, to fotek wiosennych było mniej
Gosiu, teraz już pozamęczam zdjeciami krokusów, bo coraz wiecej się pokazuje
Słonko świeciło tylko przez chwilę i nie pootwierały się całkiem, ale i tak są cudne
pierwsze pszczółki
karmnik wydrapany przez psa
Dzisiaj w mojej mokrej części ogrodu wykopałam moja młodą piwonię a pod karpą było jakby gniazdo takich kulek które jak w palcach zgniatałam wypryskiwały jakiś płyn.
Co to może być? mam to w pojemniku i nie wiem co zrobić i co z tym miejscem. PIwonię wysadziłam na razie do donicy bo i tak pójdzie gdzie indziej.
Sroki budują gniazdo - codziennie znoszą kolejne patyczki. Spryciarze - niemal na czubku kilkunastometrowego modrzewia ;:224
Będzie więcej szkodników ;:173
W oknie górnego tarasu moczą się w słoikach patyczki hortensji Ciekawe, czy uda się im zapuścić korzonki?
To chyba nie opuchlak, chociaż nie za dobrze go widać, ja też miałam takie kuleczki żółte ale znalazłam w donicach i to co dałam radę to pozgniatałam ale trzeba znowu zrobić nalot na te donice