Podlewasz już ogród? a może nie masz sucho, bo u mnie makabryczna susza a w warzywniku bardzo, nocami przymrozki, kolejny tydzień lampa i po 20 stopni, nie wiem czekac do poniedziałku czy nie przez te małe minusy nocą
Posadź irgę Mooncreeper, tylko to i koniec, strzyc w poduchę i będzie po sprawie
Na takiej stromiźnie bym nie ryzykowała pierdółek, pionowo w glinie runianka padnie, wypłynie na wierzch.
Pod żywopłotem hortensje Bobo albo inne jakieś mniejsze, będą się kłaniały irdze.
Nie ma takiej potrzeby, zainstaluj system nawadniający i kup Hydrocomplex, naucz się właściwie rozsypywać nawóz i we właściwej dawce, lej wodę, a trawa urośnie piękna.
Jest sens lub nie ma sensu, są dwa wyjścia. Kto nie spróbuje ten nie wie. Pod folią będzie plus 50 stopni nie plus 19- więc na pewno jest sens. Ja o tym sposobie wiem, bo ktoś znajomy stosował, ja nie stosowałam. To jedyna znana mi możliwość i taką ci podpowiadam.
Jak długo musi leżeć? Tyle ile potrzeba. Zaglądaj to będzie wiadomo.
Nic nie kosić.
Jak będzie trawa sucha radzę przejechać glebogryzarką i wybrać grabiami te plączące się w ziemi tzw "kotyry" czyli kępy trawy.
Tak właśnie myślałam żeby nieco wysunąć drzewa. Co jest warte uwagi o pokroju kolumnowym lub ładnie formowane drzewo? Ważne żeby nie było zbyt wysokie.
Po przejrzeniu kilku okazów postawię na katalpa nana
Za Bogusią - Szafka nieco w lewo, lustro poziomo nad szafkę. Ładne pierdoły poustawiać na szafce. Tylko wtedy kinkiety będą źle wyglądały, bo niesymetrycznie