Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:36, 22 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Cudne fotki zacmienia, uciekajace krokusy piekne! Fajowy pomysl jak to robisz ze te w trawniku takie zdrowe, duze i ladne? Moje co rok to brzydsze i mniejsze, w tym w ogole sie nie zameldowaly:/

pozdrawiam, Aniu!!!

Karola, nawet mój eM wczoraj stwierdził, że te same krokusy na rabacie są 3 razy większe niż te w trawniku. Niestety konkrecja z trawą o składniki pokarmowe jest wielka. Nie kosimy trawnika minimum do czerwca. Dzięki temu jeszcze są. Ale trawnik do czerwca i potem przez miesiąc póki się nie pozbiera jest wnerwiający. Dlatego już nie dbam o krokusy w trawniku.. niech zanikną. To nie miejsce dla nich. Chyba, że ktoś ma łąkę kwietną. Miejsce krokusów jest na rabacie.
Sadzone w 2010 roku, jeszcze w 2012 były ładne

A teraz niedobitki

Rododendronowy ogród II. 10:21, 22 mar 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Takiego widoku to zazdroszcze Ci bardzo () pieknie

Lubię wszystkie krokusy ale te najbardziej.Pozdrawiam.
Makowo na Kociewiu 10:17, 22 mar 2015

Do góry
takie niesamowite słońce dzisiaj
borówkowa = bez borówek
tak było jesienią

tak jest na dzień dzisiejszy różaneczniki przesadzone prawie 2 tygodnie temu mają się dobrze- oczywiście ta rabata będzie dalej zmieniana - znikną kulki (nie wszystkie -dojdą turzyce ) zawilce zostaną.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:15, 22 mar 2015

Do góry
Czosnki, hiacynty i szafirki w końcu widoczne znad ziemi

Pod Laskiem 10:12, 22 mar 2015

Do góry

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:11, 22 mar 2015

Do góry

A to obraz naszych wczorajszych rewolucji
Było tak:

A jest tak:

M musi jeszcze wykonać w miejscu głębokiego wykopu podłączenie wodne, potem trzeba wyrównać teren, dosadzić 2 świerki i może kosodrzewinę i niższe piętro roślin.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:08, 22 mar 2015

Do góry
Iryski jako pierwsze u mnie zaczęły kwitnąć. Mimo tego że kwitną one tak krótko to muszę jesienią kupić i posadzić inne kolory bo bardzo mi się one podobają.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:03, 22 mar 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Kolejny meldunek z werbeny: uszczknięte sadzonki pięknie sie rozkrzewiły - rosły normalnie w oczach (to co odcielam puściło już małe korzonki) a i siewki nawet niezłe bo nie rosna na szczęście za szybko w gore tylko w liście. Mam nadzieje ze coś z ich będzie.pozdrawiam niedzielne z niestety zaśnieżonych ogrodu

Jak korzonki będą miały z 1,5-2 cm to posadź do ziemi. Jak za długo stoją w wodzie to też je potrafi trafić.
Posiałam kolejną werbenę, ale do pudełek plastykowych jak na ciasto, zostawiłam lekko uchylone pokrycie.. siałam 14 marca, a już 20 marca się zazieleniło. Jednak podstawa to chyba ciepło i wilgotno. Te siane w lutym wyniosłam do szklarnii... bo rosły w jednym z sałatą.. powinne dać radę pomimo spadku temperatury. Zluzowałam kawałek parapetu, można znów coś posiać.
Po tygodniu od wysiania werbena w szklarenkach od pudełek po kupnych ciastach wygląda tak.

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 09:59, 22 mar 2015

Do góry
Witam serdecznie
Nigdy nie miałam bukszpanów, wbiłam sobie do głowy, ot słodka naiwności, że to łatwe, ładne rośliny. Teraz zachorował mi jeden, dopóki nie obejrzałam wątku, to myślałam, że zle przycięty i trzeba nawieżć, nawiozłam, florovitem. A tu masz babo, grzyba! Pytanie zasadnicze wywalić? inne są zdrowe, czy męczyć się z leczeniem? Doczytałam, że środki zlikwidowali. jak Wasze doświadczenia, jest sens narażać inne, zdrowe?
"W kolorze blue" 09:56, 22 mar 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Na szybko zrobiłam jedną donicę, dojdzie druga, ale większa. Na tarasie jeszcze artystyczny bałagan.

Z zadowoleniem popatrzyłam na trawnik. Muszę Wam powiedzieć, że z całego serca nie lubię trawników. Uważam, że to najbardziej czasochłonna, "pieniądzechłonna" roślina. Dlatego teraz, mam tylko mały kawałek, ot taki na kocyk

Kupiłam nóż do wycinania brzegów, czekam na przesyłkę i będę opracowywała boczki

fakt że pracochłonna ale zadbany trawnik - duży to jest efekt (moim zdaniem) nie zastąpią go żadne badyle ale co tam - rzecz upodobań

ps fajna figurka za donicą z bukszpanami to osiołek ?
Mały ogród, ale duuużo radości 09:56, 22 mar 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
A co myślicie o tym?:

Danusiu,
A jakie są wymiary tej rabaty?
Bo nie wygląda mi ona na bardzo dużą. Nie wiem czy to wszystko co zaplanowałaś zmieści się tam.
Drzewa są ok. Jedynie hortensje dałabym pod żywopłot a kule z przodu.
Rododendronowy ogród II. 09:55, 22 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Wszystkim zyczę miłego pierwszego dnia wiosny.

Taki pierwszy dzień wiosny, to ja rozumiem.
Też najbardziej lubię niebieskie krokusy.
Ciągle dosadzasz, czy tak się rozmnażają?
"W kolorze blue" 09:53, 22 mar 2015

Do góry
Na szybko zrobiłam jedną donicę, dojdzie druga, ale większa. Na tarasie jeszcze artystyczny bałagan.

Z zadowoleniem popatrzyłam na trawnik. Muszę Wam powiedzieć, że z całego serca nie lubię trawników. Uważam, że to najbardziej czasochłonna, "pieniądzechłonna" roślina. Dlatego teraz, mam tylko mały kawałek, ot taki na kocyk

Kupiłam nóż do wycinania brzegów, czekam na przesyłkę i będę opracowywała boczki
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:53, 22 mar 2015

Do góry
No cóż.. u mnie też już pada śnieg... ale w marcu jak w garncu... ostatnie podrygi Pani Zimy... szkód nie narobi, bo dzień długi, a w dzień temperatury mimo wszytko na plusie.

Ogrodowo u mnie spokój.. nic się nie dzieje, ale na giełdzie kupiłam dekoracje świąteczną Nie wytrzymałam i kupiłam.. zapomniałam tylko jak ta roślinka się nazywa.. ważne, by nie podlewać od góry. Jak się wysypie to kurę można zawsze będzie posadzić w rzeżuchę

Rododendronowy ogród II. 09:50, 22 mar 2015

Do góry
Takiego widoku to zazdroszcze Ci bardzo () pieknie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:44, 22 mar 2015

Do góry
A brateczki na stoliku na zewnątrz się skuliły i zabrałam do domu
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:42, 22 mar 2015

Do góry
A stokrotki w domu i mają w nosie mróz
Pod Laskiem 09:41, 22 mar 2015

Do góry

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:38, 22 mar 2015

Do góry
Czy wytrzyma do świąt --rośnie jak ??????
Dwa ogrody 09:35, 22 mar 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Na poletko ciemiernikowe przybyły dziś takie, a czy dobrym pomysłem byłoby posadzenie pomiędzy nie funkii, mniejszych odmian? Miałam wcześniej przygotowane dobre podłoże, dostały skorupki, dolomit, jak będą słabo rosły to się na nie pogniewam
od białego do najciemniejszego

bzyczek pojawił się błyskawicznie

Powiem tylko "łał', bo słowo 'wyfikane' nie oddaje w tym przypadku emocji.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies