Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 22:04, 21 mar 2015

dorciabe napisał(a)
Gosia moje dwie sztuki już w ziemi reszta czeka
Buziaki, buziaki

Dorotko ja niestety nie posadziłam dzisiaj ani jednej sztuki. Miejsce jeszcze nie zrobione. Dzisiaj M, razem z Jaśkiem wsypywali piasek ten z kostki przy bramie do worków i ustawiali za garażem i część piachu rozsypywali w miejsce przyszłych rabat. Więc nie zdążyli mi jeszcze skopać tej części pod kule. A rano skusiłam się i pojechałam na targ pod Zamkiem i oczywiście skusiłam sie na bratki, wrzośce, primule i truskawki te zwisające.
Gocha 22:06, 21 mar 2015

Ewa777 napisał(a)
Gosia, ale zakupy!!! A cena bardzo atrakcyjna Dasz radę dziś sadzić? Jestem ciekawa, gdzie im znajdziesz miejsce

Ewo niestety nie daliśmy rady dzisiaj ich posadzić a boję się że ten śniegdo nas przegonisz. Pchnij go proszę w inną stronę np. w stronę morza niech idzie do Szwecji.
Gocha 22:09, 21 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Gosia 28 szt. zostawiłam na noc w samochodzie, muuuszą czekać chociaż już bym poszła sadzić, aleeee ciemnoooo buuuuu Jeszcze są, fajna babka bardzo
Dziękuję

Dorcia macham

Ewo to Ty jeszcze nawet cenę utargowałaś a miało być drożej a wyszło taniej ode mnie. Wprawdzie ja dostałam w prezencie 2 cyprysiki na pniu. Więc też nie miałam krzywdy. Cieszę się , że jesteś z nich zadowolona. Buziaki
Gocha 07:03, 22 mar 2015

Moje bukszpany w lepszym świetle

Kacha123 07:07, 22 mar 2015

Gosiulka ale piękne zakupy! Nie mogę się doczekać, aż je posadzisz. Ale będzie elegancko!
malgorzata_s 07:45, 22 mar 2015

Witam się u Ciebie i również gratuluję świetne bukszpanki.
Gocha 08:01, 22 mar 2015

Wczoraj kupiłam sobie trochę wiosennych kwiatów

Gocha 10:08, 22 mar 2015

Iryski jako pierwsze u mnie zaczęły kwitnąć. Mimo tego że kwitną one tak krótko to muszę jesienią kupić i posadzić inne kolory bo bardzo mi się one podobają.

Gocha 10:15, 22 mar 2015

Czosnki, hiacynty i szafirki w końcu widoczne znad ziemi

Gocha 10:37, 22 mar 2015

Nie wiem czy dobrze ale robiłam to pierwszy raz, przyciete Evergoldy (ale końcówki były uschnięte i takie brązowe ). Moje żurawki po zimie prawie wszystkie są brzydkie i uschnięte. Ale wszystkie już wyczyściłam- te na zdjęciu jeszcze nie oczyszczone

A to primule podobno takie pietrowe- myślałam , że gdzieś mi je wcięło ale jednak się pokazują- będą u mnie kwitły pierszy raz

I Nie mogłam się opanować i kupiłam wczoraj piwonie- 2 z nich są niskie takie do 60 cm