Agapanty na które od dawna chorowałem posadzone Udało mi się tylko dostać w kolorze niebieskim Na białe wciąż poluję Ciekaw jestem czy w tym roku zakwitną .... ?
Ostnica mocna posiana ... Po 5 dniach zaczęła się zielenić W środę będzie mieć 2 tygodnie Mam też drugą partię wysianą trochę później
A to moje ubiegłoroczne sadzonki które dzieliłem na jesień Zimę spędziły w pomieszczeniu gospodarczym Jeśli ktoś ma takie warunki do przechowywania polecam Nawet nie straciła zielonego koloru
Agatko dziękuję
Bohaterski krokus .. jedyny, reszta nawet pąków nie ma... widocznie jemu się chce
Wezmę przykład z niego... nie dam się .. Żółte pierwsze w ogrodzie Najodważniejszy kolor
Dobrze, że napisałaś o tych jarzmiankach, a ja już chciałam do róż je dodać w dużej ilości Błagam Alinko, napisz co to za rośliny na tych dwóch zdjęciach: te różowe i te jasno zielone takie żarówiaste i te niziutkie białe i fioletowe. Proszę . Cudności
Pojawiły się też nowe nabytki w ogrodzie które czekają na obsadzenie
Marzy mi się już wiosenna kompozycja złożona z białych ciemierników, prymul i turzyc Co z tego wyjdzie ... najbliższy czas pokaże
Ale ja przylazłam w innym celu
Wydaje mi się,że u ciebie była mowa o szkółce Bylinowy Raj
Obczajam właśnie w internetowym ich sklepie różne cudeńka.
Czy kupowałyście już tam kiedyś,ładne mają sadzonki?
Trochę mnie tu ostatnio mało ale widzę że o mnie pamiętacie Serdecznie dziękuję za odwiedziny stałych bywalców i nowych gości Z relacji pogodowych coraz więcej u mnie słońca, choć śnieg nie odpuszcza i jeszcze miejscami zalega w ogrodzie w powietrzu czuć wiosnę
W tygodniu przyszły do mnie zamówione trawki i trawopodobne od Pana Tadeusza z Trawki.pl Patrząc na tą zieleń oczy mi się śmieją Zresztą sami oceńcie ...
Witam mam Cykasa od okolo 3 miesiecy...
nic Mu nie bylo az tu nagle zaczely Mu żołknac liscie jeden po drugim...
czesto nie podlewalem Stoi w jasnym miejscu ale nie bezposrednio naslonecznionym blisko kaloryfera rowniez nie stoi
Kolejna porcja hiacyntów w domu... były już niebieskie, potem różowe a teraz czas na białe
Lwy kanapowe zapraszam na herbatkę i ciacho
W tym roku wreszcie wybieramy sie do Keukenhof - luby nie oponuje ale nie mogę powiedzieć żeby on miał ten genialny pomysł! Jeśli będzie ładna pogoda to pojedizemy tam w 2gi dzień Wielkiej nocy - oczywiście w zależności od temperaur poprzedzających święta. Chce żeby tulipy były piękne i żeby mozna było swobodnie pospacerować
Ola u mnie strasznie mokro a jak nie to śnieg,
więc prace ogrodowe jeszcze odłożone na kolejny tydzień może ...
jak wkroczę na rabatki to już będzie porządek na całego wychodzą cebulowe jak szalone, mogłabym je zdeptać...jedynie powyrywałam chwasty tam gdzie mogłam, bo mnie strasznie drażniły, ciepło było to rosły