Aniu a gdzie taki karmnik można zakupić? Ja co roku miłam patyczki z karma lub kulki, to dopiero śmiecenie było... Jutro obejrzę co si pod kulami dzieje....
Czy pisałaś u mnie o Prince de Monako? Double Delight pachnie, a Prince nie, moja Double de Light też takie kwiatki miała na jesieni jak te 2 ostatnie zdjęcia
Kasiu może być kartka a bloku, ale nie technicznego (za sztywna), nie musi być śliska bo i tak owijasz folią (spożywczą przezroczystą). Jak już zrobisz stożek to do środka napchaj gazet żeby się nie zaginał.
Jedną choinkę robiłam troszkę inaczej, stożek owinęłam folią metaliczną i na to owijałam nici już bez kleju.
To ta.
Dzidka świerk Brewera dla mnie zbyt wolno rośnie bo jego cała uroda dopiero w wieku dojrzałem czekam jednak cierpliwie
ten okaz jest z arboretum Wirty trochę zniekształcony ale i tak piekny
wybrazić sobie te warkocze długie na 1m albo i wiecej
Dzidko, nie masz już tej rabaty trawiastej?
Pozwoliłam sobie wkleić u Ciebie moje zdjęcie ale to jest Twój aster
Pamietasz były bez nazwy Proszę Cię podaj jego nazwę, bo lubię wiedzieć co mam. Wysoki, ponad 1,50
Nie widziałam, bo bym zwróciła uwagę trudno go ominąć jest piękny Fantin-Latour'a pachnie tak słodko różano kiedyś u kogoś wąchałam ale krótko kwitnie i nie powtarza buziolki
Ziemia w ogrodzie odmarznięta wsadzałam jeszcze dzisiaj zapomniane cebule lilii do ziemi i podsypałam ciemierniki, budleją, bergenię wiśnie,powojniki, goryczki, budleję, lilaki, lawendę wapnem dolomitowym ale po troszeczkuma padać deszcz to będzie w sam raz
A wczoraj o 23.00 naszła mnie ochota na racuchy drożdżowe z jabłkami to sobie je zrobiłam i sałatkę jarzynową ale zjadłam tylko 2 reszta była na rano