Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:12, 10 mar 2015

Do góry
justajusta napisał(a)
Cudnie wyglądają te krokusy w runiance, u mnie jeszcze nic nie kwitnie
poczekaj jeszcze chwilkę, zobacz u mnie na jednej rabacie te same krokusy kwitną a inne dopiero wyłażą z ziemi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:11, 10 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
no to się zaczęło! Piękne masz krokuski!
A przy okazji opóźnione gratulacje za wygraną w Działkowcu i ukłony za przedpłocie doprowadzone do tak pięknego stanu, też mam podobnie jak u Ciebie, ale zdecyduję się na trawkę, psy sąsiadów raczej nie oszczędziły by roślinek, choć oglądając zdjęcia, korci, żeby zrobić tam tak pięknie jak u Ciebie.
a dziękuję, to miłe Z przedpłociem jak i z ogrodem trzeba dopasować do warunków jakie panują w okolicy. U mnie póki co spokojnie jest
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:09, 10 mar 2015

Do góry
horcia napisał(a)
Przepiękne te krokuski ( a czy runianki nie można przyciąć jesienią, bo myślę że za rok to już ich nie będzie widać a szkoda)
w życiu!!! gdybym wpadła na taki pomysł to należałoby mnie ewakuować z ogrodu Sadząc trzy dwa lata tem te krokusy liczyłam się z tym że z czasem nie będzie ich widać, one kwitną 2tygodnie maks, runianka zdobi cały rok
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:07, 10 mar 2015

Do góry
elaela napisał(a)

Witaj Ana, powiedz mi proszę, jaka jest u Ciebie szerokość tej rabaty w tle, gdzie posadziłaś tuje, hortensje i żurawki (od ogrodzenia do trawnika)? Pryskałaś już promanalem? Jestem z Białegostoku, więc pogodę mamy podobną i zastanawiam się czy powinnam już opryskać swoje krzaczusie

Witaj podlasianką
myślę ze tam jest około 1,6-2 metry.
Promanalem jeszcze nie, pierwszy oprysk to miedzian, może jutro zrobię jak mi się uda popołudniu, za 2-3 dni promanalem jak pogoda na to pozwoli
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:06, 10 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
nawet bym się nie porywała na wykopywanie, musiałabym co roku cały ogród przekopać Nie widzę takiej zależności, w tulipanach i owszem ale w krokusach raczej nie.

czyli to może zależeć od odmiany w takim razie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:03, 10 mar 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

podoba mi się ta żółta tonacja
rozumiem że nie wykopujesz krokusów z ziemi?
właśnie zaobserwowałam, że niewykopany jest malutki i karłowaty, a wykopane, posadzone na nowo jesienią duże i ładne jak u Ciebie
nie zauważyłaś takiego karłowacenia?
nawet bym się nie porywała na wykopywanie, musiałabym co roku cały ogród przekopać Nie widzę takiej zależności, w tulipanach i owszem ale w krokusach raczej nie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:48, 10 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Nieśmiało...

Nieśmiało, ale jak pięknie. Rzeczywiście dopiero po chwili widać te krokusiki... ale tak czy innaczej super że Ty je widzisz o wiele lepiej niż pewnie na zdjęciu je widać. Wiosenny wysyp kwiatów tuż, tuż!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:36, 10 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Nieśmiało...

podoba mi się ta żółta tonacja
rozumiem że nie wykopujesz krokusów z ziemi?
właśnie zaobserwowałam, że niewykopany jest malutki i karłowaty, a wykopane, posadzone na nowo jesienią duże i ładne jak u Ciebie
nie zauważyłaś takiego karłowacenia?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:20, 10 mar 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:17, 10 mar 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:15, 10 mar 2015

Do góry
Nieśmiało...

Czasem słońce czasem deszcz 09:05, 10 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Długa ale jakże miła Zobacz ile już zrobiłaś. Powolutku, rabatka po rabacie będzie rewelacja!!!
Wielkie dzięki-takie słowa działają jak balsam
Czasem słońce czasem deszcz 08:58, 10 mar 2015

Do góry
Długa ale jakże miła Zobacz ile już zrobiłaś. Powolutku, rabatka po rabacie będzie rewelacja!!!
Moja codzienność - ogród Oli 08:54, 10 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Agatko bo ja wiem, trawa zaczyna się zielenić a reszta to w słońcu nabiera barw

Juzia niby zimozielone nudne przez cały rok takie same ale o tej porze roku je doceniam zwłaszcza te żółte pająki

Poli, Ewa dziękuję !

no tak, tylko jak w ogrodzie są same zimozielone, jak są zgrabnie połączone z innymi cudami to wtedy nie wieje nudo No bo u Ciebie nudy nie widać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:52, 10 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

myślę, że takie same
Czasem słońce czasem deszcz 08:48, 10 mar 2015

Do góry
Trafiłam przez przypadek, chociaz przyznaję że nie raz mi się rzucił w oczy awatarek Kuby, który okazał się Ewo
Fajny ogród się zapowiada!!! już jest ciekawy zaczątek, a co to będzie za rok czy dwa... Po tym co zobaczyłam na tych kilku fotkach widać że działasz cudnie.
Fajnie, zaznaczam i będę podpatrywać.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:33, 10 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
I dzisiaj się wydarzył cud... piekna pogoda zmusiła mnie do wyjścia z pracy o 17:12 i przed zmrokiem popracowałam nawet 30 min w ogrodzie. Zrobiłam zdjecia

Krokusy wielkokwiatowe dają czadu

kolorystycznie i wyglądowo to one przypominają moje z runianki przed domem piękne!!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:49, 09 mar 2015

Do góry
Wyciełam werbene i zrobiło sie czysto i przejrzyscie, widać tez grujecznika, chyba sie z nią pożegnam (z werbeną) w tym miejscu....

Z tylu domu zakwitły krokusy, niestety prawie ich nie widać w tej runiance, kremowe małe to zły pomysł w tym miejscu...
Rododendronowy ogród II. 21:36, 09 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko myślisz, że można zrobić już oprysk z florowitu i żelaza na rh?

widzę, że nie tylko ja zadałam takie pytanie doczytałam.Rozumiem, że piząc najpierw podlej miałaś na myśli wodę?

teraz przez kilka dni nadają opady, myślisz, że przed nimi oprysk odżywczy będzie ok?

Ja juz swoje opryskałam , ale jak maja byc opady to moze po nich lepiej bedzie.
Rododendronowy ogród II. 21:28, 09 mar 2015

Do góry
Bożenko myślisz, że można zrobić już oprysk z florowitu i żelaza na rh?

widzę, że nie tylko ja zadałam takie pytanie doczytałam.Rozumiem, że piząc najpierw podlej miałaś na myśli wodę?

teraz przez kilka dni nadają opady, myślisz, że przed nimi oprysk odżywczy będzie ok?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies