Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

elaela 12:42, 10 mar 2015

Witaj Ana, powiedz mi proszę, jaka jest u Ciebie szerokość tej rabaty w tle, gdzie posadziłaś tuje, hortensje i żurawki (od ogrodzenia do trawnika)? Pryskałaś już promanalem? Jestem z Białegostoku, więc pogodę mamy podobną i zastanawiam się czy powinnam już opryskać swoje krzaczusie
nicol21 12:48, 10 mar 2015

ana_art napisał(a)
Nieśmiało...

Nieśmiało, ale jak pięknie. Rzeczywiście dopiero po chwili widać te krokusiki... ale tak czy innaczej super że Ty je widzisz o wiele lepiej niż pewnie na zdjęciu je widać. Wiosenny wysyp kwiatów tuż, tuż!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
horcia 12:55, 10 mar 2015

Przepiękne te krokuski ( a czy runianki nie można przyciąć jesienią, bo myślę że za rok to już ich nie będzie widać a szkoda)
lindsay80 13:51, 10 mar 2015

no to się zaczęło! Piękne masz krokuski!
A przy okazji opóźnione gratulacje za wygraną w Działkowcu i ukłony za przedpłocie doprowadzone do tak pięknego stanu, też mam podobnie jak u Ciebie, ale zdecyduję się na trawkę, psy sąsiadów raczej nie oszczędziły by roślinek, choć oglądając zdjęcia, korci, żeby zrobić tam tak pięknie jak u Ciebie.
justajusta 15:56, 10 mar 2015

Cudnie wyglądają te krokusy w runiance, u mnie jeszcze nic nie kwitnie
ana_art 17:03, 10 mar 2015

Malgosik napisał(a)

podoba mi się ta żółta tonacja
rozumiem że nie wykopujesz krokusów z ziemi?
właśnie zaobserwowałam, że niewykopany jest malutki i karłowaty, a wykopane, posadzone na nowo jesienią duże i ładne jak u Ciebie
nie zauważyłaś takiego karłowacenia?
nawet bym się nie porywała na wykopywanie, musiałabym co roku cały ogród przekopać Nie widzę takiej zależności, w tulipanach i owszem ale w krokusach raczej nie.
Malgosik 17:06, 10 mar 2015

ana_art napisał(a)
nawet bym się nie porywała na wykopywanie, musiałabym co roku cały ogród przekopać Nie widzę takiej zależności, w tulipanach i owszem ale w krokusach raczej nie.

czyli to może zależeć od odmiany w takim razie
ana_art 17:07, 10 mar 2015

elaela napisał(a)

Witaj Ana, powiedz mi proszę, jaka jest u Ciebie szerokość tej rabaty w tle, gdzie posadziłaś tuje, hortensje i żurawki (od ogrodzenia do trawnika)? Pryskałaś już promanalem? Jestem z Białegostoku, więc pogodę mamy podobną i zastanawiam się czy powinnam już opryskać swoje krzaczusie

Witaj podlasianką
myślę ze tam jest około 1,6-2 metry.
Promanalem jeszcze nie, pierwszy oprysk to miedzian, może jutro zrobię jak mi się uda popołudniu, za 2-3 dni promanalem jak pogoda na to pozwoli
ana_art 17:09, 10 mar 2015

horcia napisał(a)
Przepiękne te krokuski ( a czy runianki nie można przyciąć jesienią, bo myślę że za rok to już ich nie będzie widać a szkoda)
w życiu!!! gdybym wpadła na taki pomysł to należałoby mnie ewakuować z ogrodu Sadząc trzy dwa lata tem te krokusy liczyłam się z tym że z czasem nie będzie ich widać, one kwitną 2tygodnie maks, runianka zdobi cały rok
ana_art 17:11, 10 mar 2015

lindsay80 napisał(a)
no to się zaczęło! Piękne masz krokuski!
A przy okazji opóźnione gratulacje za wygraną w Działkowcu i ukłony za przedpłocie doprowadzone do tak pięknego stanu, też mam podobnie jak u Ciebie, ale zdecyduję się na trawkę, psy sąsiadów raczej nie oszczędziły by roślinek, choć oglądając zdjęcia, korci, żeby zrobić tam tak pięknie jak u Ciebie.
a dziękuję, to miłe Z przedpłociem jak i z ogrodem trzeba dopasować do warunków jakie panują w okolicy. U mnie póki co spokojnie jest