Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrody inspirowane naturą 09:22, 04 gru 2014

Do góry
Ostrogowce, ruta, szałwie wylewające się na ścieżkę

Kompozycja z łubinami, dziewannami, wilczomleczami, trawami, ciekawa bo żółto-zielona

Ogrody inspirowane naturą 09:18, 04 gru 2014

Do góry
W tym wątku będę prezentowała pomysły i inspiracje na tworzenie ogrodów i kompozycji w stylu dzikiej łąki. Czasem wkleję także zdjęcia prawdziwej natury, a czasem własne realizacje w tym stylu.

Kula z bukszpanu wśród "dzikich kwiatów"

Chabry w roli głównej (czarne) w ogrodzie żwirowym

Moja bajka 09:17, 04 gru 2014

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:16, 04 gru 2014

Do góry
Inspirowane naturą

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 09:11, 04 gru 2014

Do góry
Tylko świerki kup śliczne, modelowe, cięte i gęste, nie obgryzione bo zepsujesz cały efekt.

Po obu stronach świerków cisy strzyżone. Powiększ łuk rabaty. Jest za mała.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 09:10, 04 gru 2014

Do góry
Aniu...dlaczego Twoje fotki nie są dla mnie zaskoczeniem?Jak zwykle pięknie uchwycona przyroda,cudowny pejzaż...Masz to "oko" ...fotografia Ciebie kocha.Na przekór moim przyzwyczajeniom pejzażowym wybieram tym razem fotkę jabłoniową z sadu utrzymanego z wielką starannością -ukłony dla m...
Moja bajka 09:09, 04 gru 2014

Do góry
O poranku
Rosiczka 08:58, 04 gru 2014

Do góry
Rosiczka w uprawie domowej zakwitła

Kolorowy ogród na piasku 08:45, 04 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)

Violu, to samo miejsce w zbliżeniu

Gratki na czwartą setkę Vivo, jak Ty to robisz, to naprawdę wielka sztuka tak dobierać kolory i gatunki roślin. Czuję pod palcami fakturę tej rabaty jakby była materiałem - nie potrafię tego opisać. Te amarantowe róże po prawej to co za cudo? I podaj przy okazji pozostałe odmiany róż i gatunki tych innych bylin. PROSZĘ
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 08:44, 04 gru 2014

Do góry
"Pierwsza gwiazdka"....

.
Ogrodowe przygody 08:38, 04 gru 2014

Do góry
Reniu ja kupiłam takie własnie więc nie oczekuję pełnych, ale Tobie zrobiły bardzo nieładnie
Mirellko, Ewuniu, Reniu pozdrawiam
wstawiam zdjęcia dla Was dziewczyny
Ogród z widokiem na jezioro 08:32, 04 gru 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Tężnia solankowa w inowrocławskim parku - zamarznięta solanka spływajaca z darnii
Piękna fotka ja w Inowrocławiu ostatnio byłam w czasach liceum czas to zmienić
Kordylina australijska - Cordyline australis 08:10, 04 gru 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Jukki ogrodowe - nie tylko te popularne

Synowa kupiłą na targu taką jukę,jaka to moze być odmiana?

Dżdżownice kalifornijskie 07:40, 04 gru 2014

Do góry
ewa_k napisał(a)
O matko! ale to skomplikowane, i niektóre ceny również! Fajny pomysł z odbieraniem przerobionego materiału. Kiedyś miałam kocioł węglowy z ruchomym rusztem, działał na podobnej zasadzie. Fajne ale na moje ilości jak na razie widły wystarczą .
Chyba Sonka ma typ klinowy. Ciekawe czy wiedziała

Ewa czytam o nich wszystkie dostępne informację, proszę oświeć mnie bo chyba coś przeoczyłam, mianowicie o " typie klinowym".

Generalnie to się z nimi nie cackam, pilnuję by miały stale nowy pokarm i sterta była na tyle spora, by miały się gdzie schować.Hodowla jest umiejscowiona pomiędzy dwoma budynkami a to też jest dodatkową osłoną dla nich. Jakieś 10 lat temu syn, słomą, wyrzuconą ze stodoły, założył całą przestrzeń tego gnojownika, była ogromna sterta, wysoka na 1,5 metra, nawet nie wiem kiedy się z tym uporały.Miałam żal do niego z obawy, ze zginą. W miejscu wolnym obok nich sieję i sadzę warzywa, rosną jak na drożdżach tyle,ze ta ziemia jest bardzo przepuszczalna.

znalazłam jedno zdjęcie z lipca 2012 r.

Ogród prawie romantyczny 07:19, 04 gru 2014

Do góry
Ogród prawie romantyczny 07:18, 04 gru 2014

Do góry
Bukiecik na dzień dobry

Przyjazny ogród 07:12, 04 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mariusz, to ja dziękuję. Zasyłam liliowca z bratnich Wojsławic.

Dziękuję, liliowiec cudny, jak i same Wojsławice, jest coś w nich magicznego, ale sam fakt wiekowych różaneczników przyciąga jak magnez. Zapraszam raz jeszcze do Bolestraszyc, tym razem na dłuższy pobyt, musisz zobaczyć sady, warto, w stylu regionalnym, z nawiązaniem do wieku XIX. Spasane przez owce, prowadzone identycznie jak w tamtych czasach. Niestety jarząby stały się ofiarą zarazy ogniowej, która dziesiątkowała okoliczne sady w latach 90. Sad przecięty jest unikalnym szpalerem derenia jadalnego. Od wschodu i zachodu ustawiono dwie pasieki. Jest też sad miłorzębowy, liczne nasadzenia dereniowe ...
Tak więc musisz przyjechać, a ja muszę próbować zburzyć twoje myślenie co do oprawy sadu. Nie rozumiem do teraz po co przyodziewać ten sad w angielskie akcenty, bo chyba o takich myślisz, tak piękny i tak unikalny, tradycyjny i nawiązujący do kultury regionalnej. Czasem to co kochamy nie musi być wszędzie, powiem nawet zdrowiej jak nie jest wszędzie, ponadto to styl bardzo wąskiej grupy osób. Ocenisz jak będziesz, każda tak opinia jak Twoja na wagę złota.
Zostawiam link i zapraszam http://www.gazetaprzemyska.pl/artykul-majowka_pod_dereniem_i_jablonia-1174
Edytuje. To tak jeszcze do naszej dyskusji u Ciebie, nie chce przecinać ciekawej relacji w Twoim wątku, bo straci smak, to piszę u siebie i jeszcze link http://www.bolestraszyce.com/festiwal-derenia

A tak owocował dereń w moim ogrodzie, jeszcze przed przesadzeniem, teraz odchorowuje przenosiny.

Pszczelarnia 01:25, 04 gru 2014

Do góry
Ta rabata obchodziła w sierpniu 2014 r. równo rok. Powstała od zera. Ciągle następują drobne przesunięcia roślinne (wynikające głównie z wysokości roślin, żeby jedna drugiej nie zasłaniała a uzupełniała oraz żeby zachować "łanowość" nasadzeń).

Dobranoc.

Pszczelarnia 01:19, 04 gru 2014

Do góry
Zlikwidowałam połacie irgi przed domem:

Nabyłam ławkę - nerkowca małego:

Wpadła mi w ręce taka donica, którą obsadziłam w jesiennych kolorach:

Posadziłam sadzonki hortensjowe od Hortensjowej Królowej i inne jeszcze zdobyczne:

Pszczelarnia 01:11, 04 gru 2014

Do góry
Sierpień 2014.

5 szalonych kobitek wybrało się "na ogrody angielskie". Zwiedziłyśmy kilkanaście ogrodów, wśród nich wiejski ogród ks. Karola - Highgrove koło Tetbury.

Mój sierpniowy ogród - fragmenty.

Pierwszy raz w życiu zrobiłam bukiet z udziałem warzyw (podpatrzone w ogrodzie Starej Plebani nad morzem - East Ruston Old Vicarage)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies