W sumie miałem już o konkursie nie wspominać, ale w końcu ogród przechodzi metamorfozę dzięki Ogrodowisku, ogromne wsparcie mam z Ogrodowiska i dzięki Ogrodowisku chce mi się cokolwiek zmieniać i robić.
Wręczenie nagród jednak się odbyło, na które niestety nie mogłem się wybrać w sumie dobrze bo dziwna sytuacja miała miejsce

Mianowicie pewna Pani zaczęła się burzyć, że projektanci nie powinni startować w konkursie

jak mama mi to opowiadała myślałem, że pęknę ze śmiechu. Wszystko było ok gdyby burmistrz nie zrobił sobie wywiadu dlaczego mnie nie ma i przy okazji dowiedział się kilka szczegółów na temat mojej osoby co wykorzystał sobie w przemowie zaprzeczającej 'oskarżeniom' Nie napiszę już co naopowiadał, ale chyba zapadłbym się pod ziemię. Chociaż z drugiej strony patrząc zarzutye tej Pani była nawet miłe i podziękowałbym za nie

Miałem zrobić jeszcze zdjęcia nagród, ale jak to u mnie w domu bywa, wszystko co jest ponadprogramowe w pokojach przeszkadza i nagrody zostały wyniesione. Dostałem dyży czarny lampion i zestaw łądnych narzędzi (sekator, łopatka itd) byłem miło zaskoczony.
Dyplom na pamiątkę też dostałem.
Z innych spraw. Mam do pokazania drugą choinke brzozową, ale nie miała jeszcze 'sesji' będzie jeszcze jeden stroik i coś na ściane.
Niestety nadal jestem chory, kilka spraw mnie przerosło i humoru ogólnie brak, ale idą święta, więc jakoś się zapomni.
Mam ogromne zaległości na forum, coś na pewno uda się nadrobić.