Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 00:33, 01 mar 2015

Rench napisał(a)
Pomarańczowych bratków masz dość,a ja kupiłam je pierwszy raz i jestem zachwycona tym energetycznym kolorem
W tamtym roku miałam też miniaturki białe, kilka mi się wysiało i już kwitną,ale maleńkie.
Śliczny ten bordowy

Renia pomarańczowe to byłu w ub roku w tym jeszcze nie kupowałam.
A w zasadzie kupiłam 4 doniczki dzisiaj ale jeszcze nie ma bratków- pierwsze takie mizeroty. Pan mi powiedział, że za 2 tygodnie będzie full.

W tym roku idę w ciemne

moje zakupy z dzisiaj

mira 00:42, 01 mar 2015

Richie napisał(a)
Mira gratuluję wyboru Wysowej Zdroju do odpoczynku. Te widoki i mikroklimat a takżę wody zródlane na pewno przypadną Ci do gustu i poprawią zdrowie. Pozdrawiam wiosennie

Ryśku widoki znam i wody i klimat dlatego tak wybrałam ale czy ja to nerwowo wytrzymam to nie wiem
wszak wiosna w ogrodach i sianie które lubię muszę jakoś ograniczyć, no i przegapię kwitnienie i zapach machoni, hiacyntów, pierwiosnków i co najgorsze szachownic - już sprawdzałam na zdjęciach
no ale zakładam, że jednak wrócę z napędem atomowym i prosto wpadam do ogrodu nadgonić

a póki co muszę gonić z porządkami wiosennymi - ogród po zimie wyoglądany na wszystkie strony i cięcie sanitarne

suchodrzew, kotek miał fajnego drapaka i sumak czego bardzo żałuję

u nasady się zniszczył i m wyciął ręką bez kopania

mira 00:49, 01 mar 2015

Żal mi sumaka bo bardzo go lubiłam i w lecie i na jesieni i zimą - niestety

za to zrobił sie więcej miejsca, rośliny się rozrosły więc na jego miejsce nic nie przewiduję

do sprzątania jest wiele miejsc a z każdym dniem widzę że coś się dzieje w ogrodzie - tu bodziszek jakby się otrzepał po zimie

co roku sobie obecuję że znajdę jakieś fajne miejsce dla przebiśniegów i je skumuluję żeby był efekt - ale stale mi to nie wychodzi choć jeszcze mam w tym roku szansę

żarcie się marnuje

róże historyczne bardzo ladnie przezimowały i mają piękne zielone łodygi

mira 00:59, 01 mar 2015

Sprawdzam stale prognozę pogody bo na 1-szą dekadę marca zapowiadają ochłodzenie i śnieg, a teraz znów widzę zmiana i wyższe temperatury.
To że przymrozek to nie dziwne.
Ja nie mogę marnować czasu więc działam. Jutro posadzę bulwy begonii i dziś kupiony
w woreczku !! ach skusiłam się łubin biały i floks biały - reklama robi jednak swoje.

No i czekam na krokusy te wielkie!!

10 marca 2014 czyli jakby co za 10 dni!

viva 01:14, 01 mar 2015

Miro, widać, że ostro wzięłaś za prace i gonisz wiosnę
Ogród im starszy tym coraz częściej potrzebne przecinki i wycinki. Sumaka też lubię całym rokiem no ale jak już mu nie było dane u Ciebie mieszkać to trudno
Ja też zauważyłam, że prognozach pojawiają się wyższe temperatury , może to ochłodzenie będzie mniejsze niż zapowiadali.
Brateczki śliczne, ja jeszcze nic nie kupowałam.
mira 19:43, 01 mar 2015

viva napisał(a)
Miro, widać, że ostro wzięłaś za prace i gonisz wiosnę
Ogród im starszy tym coraz częściej potrzebne przecinki i wycinki. Sumaka też lubię całym rokiem no ale jak już mu nie było dane u Ciebie mieszkać to trudno
Ja też zauważyłam, że prognozach pojawiają się wyższe temperatury , może to ochłodzenie będzie mniejsze niż zapowiadali.
Brateczki śliczne, ja jeszcze nic nie kupowałam.

Moje plany i tempo prac reguluje teraz pogoda i inne priorytety co normalne.
Na sprzątanie potrzebuję jeszcze sporo dni a i na kanciki mam wielką ochotę.
Dziś tylko kawa na tarasie w słonku, fotki i spory spacer po ogrodzie no i posadziłam te 4 bratki i to jak się za coś zabrać to lawina

Więc poczyściłam w 5 donicach i zdjęłam osłony - jutro jednak będę zastanawiać się jak przykrć hmm dość ujemnie w prognozie.
mira 19:49, 01 mar 2015

No to mamy 1 marca !

To jest już z pewnością miesiąc przedwiosenny co prawda okraszony przymrozkami.

No ale drobne radości się pojawiają

bardzo lubię przebiśniegi jak wszystkie dzwonki

a tu dowód na to jak ładnie się rozrastają, w ub roku były słownie cztery !
a w tym co najmniej się ilość powiększyła

drobne krokuski już przekwitają, bardzo delikatne te kwiateczki

ale idzie nowe

Gabriela 19:52, 01 mar 2015

No tak, skoro rehabilitacja tyle ma trwać, to musisz teraz nadgonić. To ochłodzenie ma trwać podobno tydzień.
Ja też wyszłam dzisiaj z herbatą do ogrodu i... uciekłam, zimno było, brrr.
mira 19:55, 01 mar 2015

Skimia japońska pięknie przezimowała i ładnie kwitnie

to fajny akcent zimozielony z pewnością dobry do japońskich ogrodów - u mnie jak większość z przypadku

pierwsze listeczki tawliny jarzębolistnej - na razie pstrokate ale jak kwitnie to lubię i wcale się nie rozłazi

a taki dostałam prezent na imieniny i zastanawiam się czy iśc tu w zioła czy w rozchodniki

nie wiem czy na zioła te kieszenie nie są za małe

mira 19:57, 01 mar 2015

Gabriela napisał(a)
No tak, skoro rehabilitacja tyle ma trwać, to musisz teraz nadgonić. To ochłodzenie ma trwać podobno tydzień.
Ja też wyszłam dzisiaj z herbatą do ogrodu i... uciekłam, zimno było, brrr.

będę miała dodatkowe powody muszę wyprzedzić trochę czas albo chcę.
Ja mam taras osłonięty 2 ścianami więc w narożniku w słonku było fajnie.