Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój jesienny ogród 04:28, 18 lis 2014

Do góry
Będąc w Parku obserwowałem wiewióry, było ich tam bardzo dużo, pokaże kilka z nich. Teraz mają żniwo, żołędzi jeszcze sporo na ziemi.
Aniu, resztką liści jeszcze oko można ucieszyć a trawy na razie ładne ale tu bardzo często pada mokry i obfity śnieg i je przygniata. Nie cieszą oka całą zimę jak u nas. Parada naprawdę fajna, coś innego, to zawsze bardziej zaciekawi.
Mira, dziś jeszcze trochę liści będzie ale to już naprawdę końcówka, może w niedzielę jeszcze coś uda mi się znaleźć. Dziś ma być -8ºC w nocy, to może być ciężko ze znalezieniem ładnych liści na drzewach. Schab jak na pierwszy raz wyszedł całkiem nieźle. Ja zrobiłem normalnie, czosnek, sól, pieprz i majeranek. Może Twój sposób jest dobry ale ja swoich nawyków smakowych nie zmieniam, już nie raz mówili mi zrób sobie to tak, czy owak, a ja zawsze robię tak jak mi smakuje. Placki ziemniaczane, mówią mi zjedz ze śmietaną, są dobre a ja wolę z cukrem i nie ruszę ze śmietaną. Powiem że na mnie też zrobiło nie małe wrażenie. gdy zobaczyłem tych czekających pod kołdrami. Jeszcze muszę zaliczyć latem Karibanę to też jest piękna parada jak w Rio, tylko na mniejszą skalę. Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny.

Mój jesienny ogród 03:49, 18 lis 2014

Do góry
Witajcie. Dziękuje za odwiedziny. Niby wczorajszy dzień był ponury i smętny, to udało mi się zrobić kilkanaście ładnych zdjęć. Jeszcze liści jest na drzewach ale to już końcówka tej jesieni. Dziś cały dzień sypał drobny śnieg i jest 2 cm. Nie wiele ale zrobiło się jakoś świątecznie. Dziś pokaże dalsze fotki z Queen's Parku.
Haniu, ja też wolę mrozek jak taką pluchę. Podobno ten tydzień ma być taki zimny a później ma być ciepło.
Mariusz, ja tam o każdej porze coś wynajdę do focenia. Te zimowe fotki, choć bije z nich chłodem, to są bardzo ładne. Zimą też wychodzą przepiękne fotki, tylko mi straszliwie marzną ręce i mam kłopot z robieniem zdjęć. O zgrabiarce napiszę u ciebie, mam kilka zwierzaczków to je przy okazji wkleje.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:26, 18 lis 2014

Do góry
Madżen u Cie była i łapie klimat.. jak mówi, że nie pasi to nie pasi...

Kamasje to cebulowe lub kłącza... nie pamiętam.... są białe i błękitne
Kwitną w maju, a potem zamierają.. liście by trochę wzmocniły roślinę przygnieciesz do ziemi i spokój. Kto mi pokazywał i gdzie liście zaplatane w warkocz... super czadowy pomysł... leży na ziemi, nie przeszkadza, a nawet zaschnięte fajne..
To moja, potem jak krzaki zarosły, to słabo kwitła i nawet nie wiem czy jeszcze tam jest .. dla mnie git.. lepsze niż wiązówka Zapomniałam o kamasji.. kwitnie dość długo.

Do werbeny możę być fajna jeżówka.. ale nie chcesz mieszać.. kwitną razem.

Lilii nie sadź w tym miejscu, będą cie wnerwiać badyle.. można przyciąć, ale zza obwódki będziesz je widzieć, a badyle jak zdrowe to i do zimy zielone. Wiesz, żę kocham lilie, ale nie tu i nie dla Ciebie. Sorki Łukasz..
Ogródek Iwony 00:25, 18 lis 2014

Do góry
Na tej różowej rabatce w sierpniu królowały floksy cudnie pachnące, razem z różami i jeżówkami. Rabata powstała w tym roku, w lipcu i sierpniu. Wcześniej w tym miejscu był trawnik:

Tak było jeszcze w czerwcu:

A tak we wrześniu, po rewolucji:
Co się stało kwiatom ... 00:13, 18 lis 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Agnieszko, wszystkie chwyty dozwolone
Agrowłoknina to bardzo dobry pomysł też tak okrywałam i zdawała egzamin, możesz zabezpieczyć przed mrozem zwykłym kartonem (mało efektowny), worki jutowe, chochoły słomiane(jak w Rydlówce), dodatkowo kopczyki z ziemi.

Mirelko jestes winna popularyzacji Edenki.

A porady pewnie wykorzystam,choc w wersji light jako,ze u nas cieplej.
Ogródek Iwony 00:11, 18 lis 2014

Do góry
Bonica:

NN przesadzana w upały z zapomnianej rabaty, mimo, że goły korzeń miała, to i tak zakwitła we wrześniu

Ogródek Iwony 00:10, 18 lis 2014

Do góry
Rano będę w pracy, więc na dzień dobry następną rabatkę różaną zostawiam
Na niej Bonica, New Dawn i NN gości obok floksów i jeżówek (przegląd lata):
New Dawn:

A miało być tak pięknie.... 00:04, 18 lis 2014

Do góry
Aniu- mój młody Baron był śliczny,mimo iż miał tylko kilka kwiatków.
Rośnie sobie w towarzystwie Myriam. Drugie tłoczenie w sierpniu było super,po kilka kwiatów na pędzie, z trzecim nie zdązył,pączki ścięłam,ale sie nie rozwinęły.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:57, 17 lis 2014

Do góry
a te jeszcze szaleja polowa listopada wygwizdowie:

Znowu na wsi 23:44, 17 lis 2014

Do góry
Joku napisał(a)
Haniu, widziałam już 2 razy, co prawda częściowo, bo przyleciał zaprzyjaźniony zwierzyniec i trzeba było się zrewanżować za wizytę .
Dla odwiedzających zostawiam ostatnie kwitnące jeszcze róże.

Dziękujemy miło popatrzeć Jolu, pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:40, 17 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu, dziękuję. Dobrej nocy.

Haniu ślicznie dziękuję za to zdjęcie z Ostrej Bramy buziolki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:38, 17 lis 2014

Do góry
Danusiu, nie smutaj się...
Dla Ciebie (i od Ciebie ) wspaniała róża 'Nina Renaissance', z jesiennym słoneczkiem padającym na "plecki"

I jesiennie przytulające się do siebie 'Crocus Rose' z 'The Lady Gardener'

Dobre fluidy śle też dereń kwiecisty 'Rainbow' - jego wiosenne liście i kwiaty są w Twojej kolorystyce.

Puszcza również mocno energetyzujące, jesienne "perskie oko"

Spokojnej nocy! Każdy kolejny dzień przybliża nas do wiosny
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:37, 17 lis 2014

Do góry
Aniu, dziękuję. Dobrej nocy.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:27, 17 lis 2014

Do góry
Głosowanie zakończone, bawiłam się świetnie, szaliczek pojedzie do sportowca wyczynowca, i dobrze,jemu bardziej się nada.Ale Wam wszystkim chciałam podziękować, za chęci i wsparcie. Niech Was Ostrobramska ma w swej opiece.

Prawdziwi Wilniucy wchodzą do Wilna przez Ostrą bramę,a po jej przekroczeniu, mus głowę schylić przed Mateczką.

Spokojnych snów,kochani.
Michael my Garden 23:16, 17 lis 2014

Do góry
Witajcie kochani
Wiem wiem zaniedbałem swój wątek masakrycznie od stóp do głów...
Ale mam teraz taki życiowy pociąg z zakrętami, że nie wiem w co ręce włożyć...
Jak mam być szczery ten rok niestety nie należał za bardzo do roku ogrodniczego dlatego też nie za wiele fotek z mojego ogrodu.
Ale może na pocieszenie coś wyskrobię
to zdjęcia z lata na poprawę humoru gdy za oknem już coraz zimniej

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:15, 17 lis 2014

Do góry
A to tam muszę Spokojnej nocki kochana

Ogród z widokiem na jezioro 23:12, 17 lis 2014

Do góry
przyleciałam i ja z ostatkiem sił ...moc życzeń zostawiam i ogrodowi najlepszego by cieszył Cię kochana od rana do nocy hej

Ogródek Iwony 23:08, 17 lis 2014

Do góry
Iwonko dobrej nocki padam ;( Tak fajnie się z Wami piszę cieszę się że Was mam buziaki

Ogrodowe przygody 23:06, 17 lis 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
ja najbardziej kocham wygląd róż nostalgicznych, angielskie
są takie słodkie, aż chce się zjeść

A co to za śliczota ?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:02, 17 lis 2014

Do góry
Buziaki na noc macham pachnąco

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies