Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 15:44, 17 lut 2015

Jak ja uwielbiam wiosenne kwiaty
andziurex 17:32, 17 lut 2015

MirellaB napisał(a)
Ty chyba czytasz w moich myślach . Właśnie kombinuję jak zrobić dwupoziomową tą rabatę i chyba da rade . Ale mnie podbudowałaś pomysłami Faktycznie górną część odgrodzić,a z dolnej wybrać ziemię, wyrównać i obsadzić U Ciebie ten uskok ładnie się prezentuje. Sami to zrobiliście czy ekipa?
Jeże chodzi o rabatę z hortensjami to jest im tam super dobrze. Trochę słońca rano i trochę więcej po południu. Nie są na pełnym słońcu. Skoro nie chcesz zakładać jeszcze swojego wątku to zaglądaj często do mojego Zapraszam A czy masz rabatę z wrzosami?

Dziękuję, będę zaglądać i wspierać
Projekt kostki rozrysowałam sama, a układała ekipa, ale nie byłam z niej zadowolona. W pewnym momencie nadmiar promili i brak elementarnej wiedzy matematycznej pogrążył panów. Kazałam im wszystko rozebrać, wzięłam te ich wszystkie sprzęty, sama powyznaczałam linie kostki a potem stałam nad nimi i palcem pokazywałam co gdzie kłaść. Jak poszli to i tak część musiałam sama poprawić. Wiosną jeszcze schody wejściowe są do zrobienia. W wakacje postawiliśmy na podwórku altanę i tam podłogę ułożyłam z tej samej kostki sama i wyszło mi super. Kolega tylko mi pomógł przygotować podłoże, a mąż kostkę dowoził, bo ciężka jak pierun.
Rabatę z wrzosami mam tylko tą jedną, której zdjęcie tu wkleiłam. Niestety wrzosy kupowałam w pączkach i jeden kolor jest nietrafiony, do wymiany jesienią na ciemniejszy. Na tym wrzosowiska mam 3 gatunki wrzosa po 12 szt. z każdego,Stipę, 2 kosodrzewiny. Pomiędzy wsadziłam jesienią dużo krokusów, już wychodzą. Planuje jeszcze jedną rabatę wrzosową z boku domu. Tam będą tylko wrzosy i karłowowate świerki, a co jeszcze to zobaczę.
polinka 17:52, 17 lut 2015

Proszę

http://www.swiatlo-lampy.pl/bush-3401-reflektorek-ogrodowy.html
MirellaB 20:49, 17 lut 2015

Z tymi ekipami niestety różnie bywa.Gratuluję odwagi układania kostki .
Tą rabatę z uskokiem chciałam poprawiać na końcu, ale chyba jednak zacznę od niej i rabaty z hortensjami. Ty pewnie sama byś tą moją rabatę zdołała zrobić

Mysza 13:17, 18 lut 2015

MirellaB napisał(a)
Jak ja uwielbiam wiosenne kwiaty

Moje po mału przekwitaja i nie wiem co dalej z nimi zrobić?
Wsadzasz swoje potem do gruntu??

MirellaB 14:25, 18 lut 2015

Mysza napisał(a)

Moje po mału przekwitaja i nie wiem co dalej z nimi zrobić?
Wsadzasz swoje potem do gruntu??

Tak. Wsadzam wszystkie cebulowe wiosenne co mam w domu po przekwitnięciu do gruntu
MirellaB 14:28, 18 lut 2015

polinka napisał(a)
Proszę

http://www.swiatlo-lampy.pl/bush-3401-reflektorek-ogrodowy.html

Dziękuję
Podobają mi się tę reflektorów. Warto je kupić? Sprawdziły się u kogoś?
MirellaB 15:31, 18 lut 2015

Uffff. Skończyłam. Efekt mojej styczniowo-lutowej pracy w ogrodzie.

MirellaB 15:32, 18 lut 2015

Zostało jeszcze półtora razy tyle
polinka 16:12, 18 lut 2015

MirellaB napisał(a)

Dziękuję
Podobają mi się tę reflektorów. Warto je kupić? Sprawdziły się u kogoś?

Tak. Dziewczyny mają i są zadowolone