Twoje realizacje, to TWOJE ogrody. W wielu wątkach trwa przegląd sezonu. U Ciebie powinien tez się odbywać, ale nie tylko z Komorowa, bo... masz na koncie znaaaacznie więcej niż "Nie tylko bukszpanowy"
Co na dobranoc?
Nowoczesność w Twoim wydaniu. Mieni się odcieniami zieleni.
Są tam też rododendrony, więc wiosną musi być obłędnie
Marzena już koniec pościanałam wszystkie końcówki bo szara pleśń zajęła , szkoda pędów zainfekować , bo zima przed nimi . to fotki z tamtego wtorku .
tydzień i wszystko się zmieniło . liście opadły , mgła , siąp . takiej jesieni NIE LUBIĘ ..
dlatego na przekór LETNIE RÓŻE . dzisiaj QUEEN OF SWEDEN
O wow
Widzę tu krajobrazy zimowe.
U mnie też, ale nie do końca ogrodowe
Kamilka jeszcze ich nie chciała,
bo kozaków nie powyciągała.
A ja się wierszem od Hanusi zaraziłam
Jakaś w nim magiczna pojawiła się siła.
Pozdrawiam Bogdziu pięknie
Oglądam bardzo chętnie
dziś dokończyłam wkopywanie
teraz wystarczy zrobić kopczyki jak się troszkę ochłodzi
i czekać na efekty.
Nie wiem czy nie przedobrzyłam dodałam bo dodałam na spód troszkę guana od gołębi
leżało już z pół roku w wiaderku
wymieszałam z kompostem i ziemią
Kto mnie woła do boleści duszy?
Sama mam obolałą, ale już się ruszam,
Do świąt dni czterdziesci zostało,
a potem już tylko 2 miesiące do wiosny!
Prawda,że już mało?
Nie kwękaj, kobieto, nie lej łez,
Wiesz,że do Ciebie zawsze zajrzę,
reperować siły.
A hortensja na tym zdjęciu,
wygląda jak bez!
Mam rozplenice Moudry a dokupilam Hameln i doczytać się nie mogę czym się różnią - jedynie że Hameln wcześniej kwitnie - wczoraj wsadzona zobaczę jak będzie wiosną
traw stale mam za mało - ogranicza mnie i miejsce ale strach że trzeba je odmładzać co 3 lata muszę ograniczyć ciękie kopanie
skimia urosła mocno przez ten sezon i ładnie kwitnie
na koniec małe limki z których jestem bardzo zadowolona
Na to liczę że wspomożecie dobrą radą ,nasadzenia częściowo są zrobione podzieliłam ogród na część rekreacyjną przy tarasie taką tylko dla nas, która wiosna zostanie odgrodzona pergolami i na tą "oficjalną " ale jescze dużo pracy przedemną ,ponieważ miałam mało czasu niektóre nasadzenia sa trochę chaotyczne,będę musiiała to poprawić ,no a na myślenie mam całą zimę
U mnie w ogrodzie powoli kolory giną ale ogród nie śpi - harce ptaków wprawiają w ruch moją ogrodową przestrzeń, a wczoraj widziałam dzięcioła i cieszyłam się jak dziecko - niestety fotki niet
a to na koniec jeszcze kilka ostatnich fotek
werbena się sprawdziła więc pewnie zagości u mnie w kolejnym roku, ma przerwy w kwitnieniu i nie lubię je skubać po kwitnieniu bo nigdy nie wiem które pąki a które przekwitły za to dłuuuugo kwitną
pokazujecie fajne zdjęcia zawilców więc i ja poszłam zobaczyć na nie ale puszków nie ma - jakieś opóźnione
aspiryna w donicy pyszni się do słonka a teraz we flakoniku spoziera na mnie