Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pszczelarnia 00:45, 14 lis 2014

Do góry
kamienne stoły - jest ich kilka w ogrodzie ...

jest ten duży przy, którym biesiadnicy z powodzeniem ulokują siem i na którym jest wystarczająco duzo miejsca na smakołyki

jest mniejszy schowany w rodendronach i trawie przy, którym można samotnie delektować się kawką

Do góry

Do góry
o tym, że jestem zachwycona ogrodem Ewy i Ta ... ich domem i nimi samymi to już wiemy od dawna ...

onegdaj gdy po dobie podróżowania z fantazją dotarłam mocno zmęczona do Pszczelarni już za progiem stał się cud i o całym zmęczeniu mój organizm zapomniał ... w tę sobotę ów ... mój znaczy organizm przekroczył ten sam próg i znów zapomniał ... tym razem o tym, że jakby ciut chory wyjechał z domu ... jak ręką odjął ... no i jak ja mam nie mieć fioła na punkcie tego domu i jego dobrych fluidów ...

dobrze, że Adamo wziął karty o dużej pojemności bo ja nie umiałam przestać pstrykać ... nie umiałam albowiem trafilismy w kulminacyjny moment jesieni ... jeszcze ciepłej ... słonecznej i szalejącej kolorem ... a w ogrodzie Ewy i Ta mocni przedstawiciele barw walczyli o pierwsze pudło ... ja nie umiałam wybrać ... może Wy wybierzecie

nie wiem od czego zacząć ...

no dobra chyba strumień bo uwielbiam jego szum ... tak w ciągu dnia ... jak i przed zaśnięciem ... szum trudno uchwycić w kadr ale rwącą wodę i oplatające go kolory próbowałam ...

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:40, 14 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

O, bo ja właśnie planuje na wiosnę je (laurowisnie) posadzić Czy u Ciebie one przemarzaja gołe? Musisz je okrywac na zimę?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:43, 13 lis 2014

Do góry
Marzenko, zgodnie z zapowiedzią analizuję twój pierwszy wątek i proszę mnie nie bij, ale muszę to tutaj wkleić, bo ja się zawsze martwiłam, ze moje rabaty takie puste, a u ciebie też wszystko wymagało czasu, gdzieś 3 lata trzeba, aby rabatki się rozrosły. Uff, jak dobrze. Czas robi swoje
Marzena2007 napisał(a)

A przed róże okrywowe (puste pole przed magnolią - bo ich na tle kory jeszcze nie widać) dosadziłam bergenie. Właściwie ta rabta jest skończona, muszę tylko żurawek dosadzić bo mi zniknęły.
Ogród, gospodarstwo i winnica w Wyken Hall (Suffolk - Anglia) 23:40, 13 lis 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Faktycznie pięknie a w sklepie tylko wino sprzedają?

Rękodzieło, książki, pamiątki, przed sklepem rośliny.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:33, 13 lis 2014

Do góry
Witam,
Przed domem mam taki oto klombik posadzony przez dewelopera.

Nie podam dokładnie jakie rośliny tu rosną. Na pewno oprócz lawendy i jałowców rośnie tu różowo kwitnąca azalia, a z tyłu jakiś aster krzaczasty czy coś w ten deseń. Była też jodła koreańska, niestety pozostał po niej tylko pieniek. Planuję coś posadzić zamiast niej, bo chyba nie ma co się porywać na kolejną jodłe skoro jej poprzedniczka padła. Chciałabym, żeby te drzewko czy drzewka współgrały jakoś z całym klombem i abym ja miała z niego pożytek siedząc w swoim ogrodzie, czyli, żeby wystawało poza linię żywopłotu ( a z czego ten żywopłot będzie też zależy od tych nasadzeń na klombiku, wiadomo, że mus by szczelny do wysokości około 2 metrów) Ten klombik skierowany jest na zachód, jego wymiary to 6 metrów na 2,30 w najszerszym miejscu.
Wrzucam jeszcze jedną fotkę, aby lepiej zobrazować otoczenie.

Bardzo liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam ciepło
Ogród, gospodarstwo i winnica w Wyken Hall (Suffolk - Anglia) 23:31, 13 lis 2014

Do góry
Drzewa owocowe wszędzie.
Klasycznie w sadzie.

Grusze rozpięte na murze, co się wymknęły spod kontroli sekatora.

Jabłonie jako sznury poziome.

Osobno czereśnie i wiśnie (zauważyłam, że w ogrodach angielskich bardzo często drzewa pestkowe sadzi się w zupełnie osobnych kwaterach/przestrzeniach ogrodowych.)

Na łukach w ogrodzie ozdobnym:

Rododendronowy ogród II. 23:28, 13 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Niesamowicie energetyzujacy kolor, przepięknie !
Chyba wymienie moje ginnale
Ogród, gospodarstwo i winnica w Wyken Hall (Suffolk - Anglia) 23:18, 13 lis 2014

Do góry
W każdym ogrodzie użytkowym znajdzie się coś, co chcemy zamknąć, przesłonić i wysłonić

Zakątek z fioletową ławeczką 23:14, 13 lis 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
I jeszcze jesiennie

Fajnie kolorki się układają przy wejściu, tam cały rok jest ładnie
A na drugim zdjęciu co ma czerwone owoce? Ognik może?
Ogród, gospodarstwo i winnica w Wyken Hall (Suffolk - Anglia) 23:13, 13 lis 2014

Do góry
I specjalny kącik w skrzyniach na uprawę kwiatów ciętych i na nasiona:

Ogród pod trzema dębami 23:06, 13 lis 2014

Do góry
Sporo narobiłam się przez ostatnie tygodnie, pieląc, wycinając byliny i grabiąc liście. W końcu mogę więc pokazać carexy na przodzie. Na razie jedna rabata bo druga jeszcze w trakcie pielenia.

I moje ulubione miejsce w ogrodzie w listopadowej odsłonie.

Przy okazji widać pierwsze bukszpanowe kulki w moim ogrodzie. Ciekawe czy będą kolejne.
Mój mały skrawek ziemi 22:58, 13 lis 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Spóźnione zdjęcia pocukrowane.....

To sa fotki z tego roku ? U mnie tak nie było pięknie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:54, 13 lis 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
tak dla relaksu kilka widoczków (pamiętamy o znakach zapytania ) ...

miskant mój najulubieńszy ... malapantus ... malepantus ... jakoś tak ... upierdutany w sierpniu (prawda jak prawidłowo dla trawek ??? ) ostrą i dużą łopatą Małej ...

wiosną przejdzie podział by mnie osłonić od Wiernych ... tło za pierwszą od furtki brzozą ... z niego będzie

szalejąca pod nim The Fairy ...

i Phantomy z ML w tle ... ML będzie eksmitowany za dobre sparawowanie ... pieknie rośnie w cieniu ... nie narzekam ale dam go na słoneczko a tu poszukam czegoś cieniolubnego ... są cieniolubne trawki ??? ... wysokie cieniolubne trawki ...

Te oto cudne obrazki na oczy mi się rzuciły i stwierdziłam, że tu zostaję Tak tu ciepło i kolorowo, ach
Masz posadzoną lawendę przed różyczką The Fairy i widzę, że to śliczne połączenie. Podobne planowałam (za radą znawczyń ) ale dopiero tu mogę zobaczyć jak pięknie się komponują i postanowione, będę miała róże
Malepartusa też mam ale nie wygląda tak imponująco jak Twój. Może na efekt muszę poczekać do przyszłego roku
Pozdrawiam i zaznaczam sobie Ciebie
Ogród, gospodarstwo i winnica w Wyken Hall (Suffolk - Anglia) 22:52, 13 lis 2014

Do góry
Szklarenka (było ich chyba nawet więcej?) nieco pusta o tej porze roku (sierpień):

Co się stało kwiatom ... 22:47, 13 lis 2014

Do góry

Kropelki śliczne
U nas nie pada niestety, trzeba podlewać niedawno posadzone róże i rh
Widoki górskie cudne Zagapiłam się
Ogród niby nowoczesny ale... 22:47, 13 lis 2014

Do góry
Zielona napisał(a)

Cieszę się, że się przydałam
Pokażesz?

poszlam w ten styl...
Zdjęcia robilam sama...na urlopie Kolega z drukarni wykadrowal i są w pionie.
Co Ty na to?

Ogród, gospodarstwo i winnica w Wyken Hall (Suffolk - Anglia) 22:39, 13 lis 2014

Do góry
Są gołębie:

I budki dla ptaszków?

I takie coś NN?
Co się stało kwiatom ... 22:38, 13 lis 2014

Do góry
Mirella żeby było do pary wprawdzie nie taki świeży ale też widok na Czarny Staw od strony Przełęczy pod Chłopkiem na pierwszym planie Kazalnica

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies