Krótko - założycielami wsi była rodzina Byrskich - a książka pisze, że byli to potomkowie po sławetnym rodzie - rodzina hrabiowska(chyba dobrze odmieniłem). Moi pradziadkowie i Babcia także mieli na nazwisko Byrski - także płynie we mnie szlachecka krew Dlatego nie wiem czemu mi pokłonów nie bijecie, hehe
Sebek, dokop się swych korzeni. Zrób drzewo geneologiczne. Jest trochę pracy, bo i niejednokrotnie trzeba szukac daleko. Trochę kosztów trzeba ponieść. Ale dla pewności własnego pochodzenia i dla potomnych warto Mój wujek opracował takie drzewo, niestety hrabianką nie jestem, ale nie jest mi przykro z tego powodu
A wiesz, że ciocia robiła takie drzewo genealogiczne - dopytam się jej
Dziękuję. Gdzies wyczytałam ze zaopatrujesz się w Broniszach i ewentualnie u Tomaszewskiego?
Na szybko weszłam na stronę giełdy w Broniszach, ale tam nie zauwazyłam informacji o godzinach otwarcia. Czy w niedzielę mozna/ma sens tam jechać? I w jakich godzinach?
Ja z racji finansowych będę musiała radzic sobie sama i nie zlece nikomu wykonania ogrodu, w tym zakupu roślin. Do roboty będę musiała zagonic męża.
A Chorwacja to już w ogóle - jak byłem to były jedne z najgorszych wczasów w moim życiu!!!
Pomijając wszystkie niedogodności ze strony biura to nie było czym oddychać i plaża z kamienia - okropność.
Ja jeżdżę już od 10 lat na Chorwację i bardzo mi się tam podoba, kamienie też tam w przeciwieństwie do Włoch można znaleźć mnóstwo zakątków gdzie będzie się całkiem samemu nad turkusowym morzem i za darmo, bo we Włoszech chyba wszystkie plaże ogrodzone i płatne