Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:33, 18 sie 2011

Do góry
Przepięknie prezentują się teraz wrzosowiska

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:31, 18 sie 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
haha, ładny zakup i co będą jeszcze zdjęcia?

Ile chcecie - samego ogrodu mam 203
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:31, 18 sie 2011

Do góry
Niektóre zdjęcia wyszły kiepsko - słoneczko świeciło bardzo - nie żebym na nie narzekał - broń Boże
Na parkingu

Danusiu - poznajesz swoje miejsce parkingowe, hehe ?

Minus za już jesienne dekoracje - lato w końcu mamy

Ogród w Alei Lipowej... 21:28, 18 sie 2011

Do góry
Już wiem! ... moja nieznana hortensja to Tardiva. Sebek miał rację.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:27, 18 sie 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Nie cierpię natrętnych bab!- powiedział dziadek ,siedząc w parku na ławeczce z wnusiem.....

No ale naprawdę - chyba na tyle pytań na ogrodowisku nie odpowiedziałem, co im dzisiaj....
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:26, 18 sie 2011

Do góry
A teraz ogrody pokazowe
Stary ogród wita pięknymi kompozycjami i dodatkami

Żywopłoty iście angielskie

Nad stawem

W tym zakątku w maju nie byłem

Wiszące dekoracje - jest tam też księga gości

Myślałem, że sfotografuję wpis Danusi, a tu nowa książka...
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:21, 18 sie 2011

Do góry
Najpierw zakup
W szkółce mieli tylko jedną odmianę hortensji bukietowej - Unique, limelight się skoczyły Dla mnie krzewy nie są zadowalające, bo miały po dwa badyle - i tyle. Ale znalazłem coś takiego

Spróbuję ją spleść w warkocz i może uda mi się ją dochować jako hortensję na pniu

A teraz opowieść
Otóż jak chodziłem po szkółce to były tam dwie baby i strasznie męczyły jednego ze sprzedawców o te hortensje - gdzieś z 15 minut - wypytywały się dosłownie o bzdury i wybrały po dwa krzaki. Lecz jak już stałem w kolejce i one podeszły to zacząłem się już o moją hortensję bać. "o, jaka ładna:ale to nie jest to samo co my mamy:ciekawe za ile" No normalnie myślałem, że już wyjdę bez tej hortensji - tak ją macały. Wypytały się też mnie o wszystko co możliwe - kilka razy im odpowiedziałem, że to jest ta sama co one kupiły, bo przecież jest tylko w szkółce jedna odmiana A jak powiedziałem, że będę ją próbować formować na pienną, to już w ogóle kosmos z pytaniami Jakby nie tak tania cena (14,10) to bym im ją zostawił
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:51, 18 sie 2011

Do góry
Nooo - wróciłem
Ogrodami jestem po prostu zachwycony - wyglądają świetnie - w większości, bo idealnie nie jest.
Za chwilę zdjęcia z ogrodów - i mojego zakupu - pokażę JĄ na początku, tylko się odkopię, bo zrobiłem ponad 200 zdjęć
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:28, 18 sie 2011

Do góry
Sebek wróciłeś?
Eksperyment ogrodowy Beaty 16:49, 18 sie 2011

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Ale które Sebuś?? Któreee

Te okrągłe

błachahah ale się uśmiałam. Beatko kuleczki cudne, ja przekopałam allegro i nigdzie takich nie widziałam....
Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 16:31, 18 sie 2011

Do góry
Dziękuję Sebek, że zajrzałeś. Mogę wysłać Ci nasiona tych orlików, bo zebrałam. Mam mieszankę białe pełne i czerwone pełne.
Agnieszkowy ogródek 14:25, 18 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Krótko - założycielami wsi była rodzina Byrskich - a książka pisze, że byli to potomkowie po sławetnym rodzie - rodzina hrabiowska(chyba dobrze odmieniłem). Moi pradziadkowie i Babcia także mieli na nazwisko Byrski - także płynie we mnie szlachecka krew Dlatego nie wiem czemu mi pokłonów nie bijecie, hehe

Sebek, dokop się swych korzeni. Zrób drzewo geneologiczne. Jest trochę pracy, bo i niejednokrotnie trzeba szukac daleko. Trochę kosztów trzeba ponieść. Ale dla pewności własnego pochodzenia i dla potomnych warto Mój wujek opracował takie drzewo, niestety hrabianką nie jestem, ale nie jest mi przykro z tego powodu
Ogród profanki 13:50, 18 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Oj - nie tak wszystko naraz, hehe
Kule są zrobione z cisa i bukszpanu, stożki z cisa, ale odmiany nie podam.

Kordylina to co innego, heuchera(żurawka )to co innego - na zdjęciu jest żurawka "citronelle", czarne trawnki to ophiopogon plantiscapus "niegrascens"

Świerki serbskie nie rosną szeroko - dlatego Danusia sadziła ja tak gęsto, bo chciała ścianę. Nie wiem ile ma ten płot, ale posadź je w podobnych odległościach, bo dwa na pewno nie zasłonią tego widoku.

Na takim obszarze zmieścisz bardzo dużo, bo to nie są małe powierzchnie - tylko musisz najpierw usunąć to co jest do usunięcia.

Dziękuję bardzo z sprostowania i informacje. Zaraz pójdę do innych wątków pocztac sobie o sadzeniu i uprawie tych roślin
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 13:41, 18 sie 2011

Do góry
No to jadę do tych Goczałkowic - bajo
I nie rozrabiać mi tu - dopiero jak ja będę to można
Agnieszkowy ogródek 13:40, 18 sie 2011

Do góry
Krótko - założycielami wsi była rodzina Byrskich - a książka pisze, że byli to potomkowie po sławetnym rodzie - rodzina hrabiowska(chyba dobrze odmieniłem). Moi pradziadkowie i Babcia także mieli na nazwisko Byrski - także płynie we mnie szlachecka krew Dlatego nie wiem czemu mi pokłonów nie bijecie, hehe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:30, 18 sie 2011

Do góry
Sebek, możesz pokazać jeszcze raz zdjęcie swojej żurawki Georgia peach(chyba taką masz, jak się nie mylę?)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:24, 18 sie 2011

Do góry
Wszystkie wersje mi się podobają. Jednak chyba wybrałbym tą pierwszą - bo wydaje mi się, że miłorzęba zakryje te miskant ....
Ogród Sylwii od początku :) 13:21, 18 sie 2011

Do góry
Traktorek rulez, hahaha
WAKACYJNY KONKURS FINKI 13:19, 18 sie 2011

Do góry
Gratuluję wszystkim wygranym - bo konkurs był nie łatwy....

No ale chyba sobie nie podaruję tego 11 miejsca - bez nagrody, hehehe
Uśmieszki są takie bo nie wiem czy się śmiać czy płakać
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 13:14, 18 sie 2011

Do góry
Lena napisał(a)

Ależ Ci zazdroszczę
Byłam tam dwa razy:raz jesienią,kiedy kwitły wrzosy-zjawiskowo; a drugi raz w maju na Dniach otwartych-cudnie było.
Szkoda ,że wtedy nie znałam "Ogrodowiska"..
Jesienią kupiłam tam piękną hortensję na pniu za grosze

A my w maju przecież mieliśmy tam zjazd....

Do szkółki zajrzę na pewno
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies