Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:06, 17 lis 2014

Do góry
Chopin
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:03, 17 lis 2014

Do góry
Dalszy ciąg róż Bonika
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:46, 17 lis 2014

Do góry
Marzenko przyszłam poszukać żywopłociku i pomarzyć o moim w takiej wysokości

Wczoraj z Konstancją na żywo o nim debatowałyśmy
Kiedy go sadziłaś?

Pozdrawiam
Mój jesienny ogród 04:23, 17 lis 2014

Do góry
Naszykowałem jeszcze kilka, to wyślę wam dziś, bo w tygodniu to nie wiem jak będzie z czasem. Teraz i tak czekam żeby mój krupnik wystygł. Dzisiejsze foty całkiem surowe prosto z aparatu. Fot oczywiście mam jeszcze dużo tylko z czasem kłopot Pozdrawiam zimowo

Mój jesienny ogród 04:12, 17 lis 2014

Do góry
Po paradzie poleciałem przez Dawntawn do Queen Parku. Sypał drobny śnieg i będą już dzisiaj jesienno zimowe fotki. Powoli zima zaczyna pokazywać zęby. Dobrze że mam ciepłą skórę, to się zimy nie boje ale już wyglądam jej końca Jeszcze zrobiłem kilka fajnych fot , pokazuje jeszcze ciepłe, choć ciepło z nich nie bije.
Bogdziu, Naprawdę jesień jest tu przepiękna do samego końca. Teraz jedyny problem to brak światła i fotek nie ma kiedy robić. Po zmianie czasu, to już prawie jest ciemno, gdy wychodzę z pracy. Teraz człowiek spowolniony to ciężko wybrać się na dwór. Jeśli znajdziecie z Hanią linki będę bardzo wdzięczny a teraz trochę dzisiejszej przyrody. Trzymajcie się ciepło, tymi fotkami się nie rozgrzejecie

Te dwie ostatnie fotki to klon strzępiastokory.
Mój jesienny ogród 03:19, 17 lis 2014

Do góry
Byłem na paradzie Santa Claus, super było. Najbardziej podobały mi się orkiestry, oj było ich, ładnie grali, aż łza w oku się kręciła. Trochę zimno 1ºC ale nawet nie zmarzłem. Jak przyjechałem to już maszerowali, nie wiem o której się zaczęło, nie mogłem się dowiedzieć od nikogo. Dobrze że choć te półgodziny obejrzałem. Ludzi było, pokaże Wam zdjęcie tych co czekali na paradę.
Haniu, dzięki za linki nie ma pośpiechu, nie stresuj się. Całe zimno do nas idzie, to u Was będzie ciepło a ja będę miał przegwizdane.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:41, 17 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Agnieszko...piękny widok, oczu nie mogę oderwać...
Buziaki...

Tyle propozycji co do rabaty...że ja wymiękam.

Doczytałam jeszcze u Ciebie, że klony niby szybko liście zrzucają...?!
To ja nie wiem co mam za klony, że dopiero w tym tygodniu zrzuciły u mnie...
a wszystko wokół juz daaaawno goluśkie.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 00:11, 17 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

No niby to chryzantema jest taki krzaczor wielki nijaki był, myślałam, że już nie da rady, a tu bach liście masakra, a kwiatków nagle moc się zrobiła

No i piękna jest i panią cieszy i mnie teżz
Dobrej nocki

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:09, 17 lis 2014

Do góry
jazzy napisał(a)

Mi wystarczy jak na Wasze się napatrzę tylko szkoda, że niuchac się nie da

Jest sposób mogę płatki wysłać ha ha

Zapachy do spania słodkich snów....

Ranczo Edy 00:07, 17 lis 2014

Do góry
na dobranoc bukiecik dzisiejszy...słodkiego chrapania rrrrr

Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 23:59, 16 lis 2014

Do góry
aage napisał(a)
Historia pewnego pięknego popołudnia w ogrodzie...takich chwil mogłoby być jak najwięcej, kiedy można prowadzić szeptem konwersację z jesienią patrząc jej prosto w oczy.

Oooo...tutaj czuję się wyśmienicie....
Piękne kolorki...
i tu ta kawa...kiedyś...
Czas szybko leci...ani się obrócimy i będzie wiosna
A póki co...wiankuj...
Mój faworyt...ten w niebieskim
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:50, 16 lis 2014

Do góry
Borbetka - rozumiem Cię doskonale... w niedzielę rano śmierć budzikom

Madżen - ja większego ogrodu już nie chcę.. ale z gumy mógłby być

Babka - za buziaki i pochwały dziękuję.. i za fajny cytat co masz w stopce też ... jakie to prawdziwe. Iryski sadziłam wiosną Ale w pierwszym sezonie nie kwitły.. poszły w liście, ale za to w kolejnym roku nie mogłam uwierzyć, że posadziłam 5 mikro kłączy, co się mieściły w kopertę.

Gabrysiu - nie przesadzaj... byłaś u mnie wiec wiesz, że są pikniejsze ogrody.. ale miły komplement. Eskimo ma jedną wadę... nie pachnie. Chociaż na niektórych stronach podają, że pachnie ale to ściema.

Kasiek - ja się nigdzie nie pomyliłam.. to montażyści.... nazwy szyły do kajeciku redaktora, operator kamery kręcił... i coś się nie zgrało Jakbym nazwy nie znała to bym powiedziała, że nie wiem.. lub sprawdziła w moim katalogu. Nie wolno ludziom sprzedawać kitu.. potem pójdą kupić i będzie ZONG jak urośnie i zakwitnie.

Grażynko - dziękuję.. i przyspieszam, bo faktycznie do rana zejdzie.

Asiu K_Z - okno teraz byłoby większe... jak i byłaby piwniczka... ale na etapie budowy jeszcze nie byłam ogrodniczka Dziękujemy za pozdrowienia.

Agnieszko - a jaka ja będę dumna jak pokażą Twój ogród Pierś od razu kilka rozmiarów więcej osiągnie... i to wcale nie od Snikersów

Aniu Tre - bo Ty i ja lubimy takie kolorowe rabaty... wszystkie kolory tęczy..

Toszka - jadę po kolei od tyłu i dziękuję za kibicowanie, po raz pierwszy stwierdzam 1000%, że te kibicowanie Wasze bardzo mi pomaga przełamać stresa i doła.. patent z drabiną obiecuję pokażę jutro.. a raczej opiszę.. pamiętam..

Sebek - a w paczce od Mikołaja będzie rózga.... ale jesteś grzeczny to może tka źle nie będzie

Gocha - lotos przepiękny, zgadam się w zupełności i nie zaprzeczam.. dlatego robię dla niego wyjątek i szarpię się z nim zimą.. nie mam gdzie przechowywać..

Joku - już napisałam i powtarzam, bo w natłoku postów może zaginać.. niskie iryski zostają.. dumam jak ich dać więcej.. tzn co wyciepać by zrobić miejsce

Dla Babki foto.... iryski sadzone w 2011 .. 5 mikro kłączy... w tym jedno zgniło... a tak w 2012.. teraz też byłoby ich więcej, ale nie mam czasu by je przesadzić .. irysy tego potrzebują by ładnie kwitnąć.

Lecę w kulki... 23:43, 16 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, pozdrawiam jesiennie. Twój talent zachwyca. Choć ciągle chciałoby się więcej, więcej kulek i więcej Twojej obecności.

Dziękuję Ewo...
Też bym chciała więcej...więcej...
Tęsknię za Wami...

Mam coś dla PSZCZÓŁKI...
Niezły domek dla pszczółek trafiłam w Francji...

Lecę w kulki... 23:27, 16 lis 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Malowałaś te dynie ta?? Bo się wpatruje i myślę, ze białej odmiany to ja nie widziałam
Cudnie kulkowo...

Madziu...
Masz rację...
i się mylisz...

Te malowane...nie udało mi się dostać dwóch białych i dużych.
Trzy lata temu...upolowałam ogromną białą...
Są białe duże...ale trudno o nie...
Dowód...fotka robiona telefonem...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:18, 16 lis 2014

Do góry
i taka jeszcze fauna i flora

Lecę w kulki... 23:12, 16 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Som zdjęcia I jam zwykle zakochałem się we wszystkich i w każdym z osobna A zamiana kulek liściastych i szybko się czochrających na nowe bardzo udana Mi też się marzyła wymiana wierzb na coś innego, ale chyba musiałyby się złamać by to było możliwe... Choć w sumie to da się załatwić

Sebku...nie ukrywam, że ta zmiana nie była mi na rękę...
Sadząc wierzby...wiedziałam, że będą miały różne warunki wzrostu, ale liczyłam, że się uda...
Na pięć wierzb...dwie rosły w pełnym słońcu, jedna w półcieniu, dwie w cieniu.To spowodowało, że zaczęły się dysproporcje...Te w słońcu rosły pięknie i nie chorowały...te w cieniu wolniej i chorowały.
W końcu wypadła mi środkowa...i cały zamysł wziął w łeb.
One mi się bardzo podobały w tym miejscu...no ale nie zawsze można mieć to co się chce...Naprzeciwko wierzb mam posadzone właśnie szmaragdy na pniu, mimo różnic w nasłonecznieniu, nie ma takich problemów. Ułatwiłam sobie życie...
Tęsknię za nimi...ale się szybko pocieszyłam...

Tej jesieni obchodzą roczek

A dawno temu....było tak......

Za to zimą teraz nie już tu tak pusto...
i rzadsze cięcie...

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 16 lis 2014

Do góry
Ciociu Gosiu - ja jędza a Ty siostra .. prawdziwa siostra... zawsze z miłym słowem do każdego... od Ciebie nawet zastrzyki mogą być przyjemnością

Mariola - zdarza mi się zapomnieć języka w gębie... mało prawdopodobne, ale tak czasem bywa... i tak było po Twoim wpisie...
Dziękuje Twoim ulubionym Kolorem (moim też .. chociaż kocham wszystkie) le ten odcień niebieskiego mnie zawsze zachwyca

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:23, 16 lis 2014

Do góry
Luty

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:23, 16 lis 2014

Do góry
A teraz wracam do wpisów moich stałych bywalców ... tych co się wpisują mniej lub więcej... Może do rana mi się uda

Zbyszek - jak na Krupówkach.. tylko ja Krupówek nie lubię, a forum kocham Ja mam Morskie Oko.. ale tego też już nie puścili.. bo do kamery nie powiem, że moje oczko jest zwane Kałużą I nie nazwałam Wsiowej - Wsiową .... .. Mała J ze mnie. A za Litworowy dziękuję .. kocham Taty, kocham skały wapienne i nic na to nie poradzę

Beti - nie ma takiej opcji.. Nie bojaj się.. stres przechodzi.. wracam na stare tory Zrelaksowałam się nad prawdziwym stawem.. dzięki Zbyszkowi

Ewkakonewka - już Ci pisali, ale masz super Nicka .. i dobrze (dla Ciebie), że tylko wirtualnie spacerowałaś, bo inaczej bym Cie zanudziła gadaniem gdzie co jest i co jeszcze bym przerzuciła ..

Hanuś - jest dobrze i dobrze... ale dobrze, że przeminęło z wiatrem...

Wilczyco - Twój ogród też bym zwiedziła wirtualnie... chyba mus gdzieś zakablować, że jest taki piękny ogród i ogrodniczka z pasją.. i jeszcze cudne fotki robi

Olaw - co się odwlecze to nie uciecze... ja też dopiero o 20 obejrzałam na spokojnie I żyję..

Krysiu - Wszystkich to nie pamiętam, bo niektóre nazwy są wymyślane złośliwe, a ja antytalent językowy... ale większość mam na pewno zapisaną Póki dysku nie wetnie, to mam... no właśnie miałam kopię zrobić po doświadczeniach Sebka..

Wiunia - może to raj nie jest, ale miło się wypada do ogrodu na spacerek I coś podłubać ... przy okazji spacerku.

Weronika - pierwsze emocje opadły i już jest OK.. na lilie, liliowce i floksy przyjechali o 1-2 tygodnie za późno... wcześniej do tego wszystkiego byłyby jeszcze wymienione gatunki.. lilii miałam ponad 90 gatunków, piszę miałam, bo coś łopatą ostatnio uszczupliłam.
Tej już nie ma.. a nazwy nie zapisałam.. buuu będę szukać co za jedna.. wysoka na 2 metry..

I specjalne wydanie programu.... z wisteriami, bo są dwie różne.. nie wiem czemu nie pokazali, akurat kwitły.. Dla Ciebie i innych symaptyków mojego misz-maszu

I Ludwiczek Lawin

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:18, 16 lis 2014

Do góry
Rododendrony tylko żurawkami podsadziłam a jaka różnica

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies