Będę zgłębiać z tobą. Danusia mi kiedyś na jednym zdjęciu narysowała kilka grabów, cały czas się zastanawiam, ile muszę mieć tam miejsca, aby zrealizować jej pomysł zasłonięcia się od sąsiadów i ulicy:
Problem w tym, że tam jest podmurowana z cegły i kamienia donica, która dochodzi do muru. Muszę sprawdzić, co z tym można zrobić, ile bysię tam grabów zmieściło, gdyby miałyby być wysokim ekranem. To zimą zrobię.
Po fotkach widzę, że zdecydowanie moja hidcotowa najlepiej wygląda w maju-czerwcu, na jesień w ogóle nie raczą zakwitnąć świecznice, a zajmuja tyle miejsca co hortensje.. wywalam
W końcu udało mi się uporządkować jeden z ostatnich dzikich zakątków. Na wiosnę mniej pracy, z czego bardzo się cieszę. Na razie służy jako przechowalnia
I kolejna radość: znikła kupa kamyczków,za to dróżki żwirowe na ukończeniu. No, nieco jeszcze zostało
Jabłoń Malinowa, pigwowiec i 2 porzeczki krzaczaste już też wkopane, ale już za ciemno było, jeszcze świerka pospolitego Will's Zwerga posadziliśmy, już przy lampie, ale fotkę jakąś udało mi się cyknąć
Ciąg dalszy
Wspomniana wcześniej nowa rabatka tzn horti Silver Dollar, w przyszłości przed nimi będą rozchodniki i żurawki, podobnie, jak u Any
Przymiarka
Pielenie
I już rosną
Pierwsze miejsce w kategorii Mój ogród 2014 "działkowiec" cieszy ogromnie .To również nowe wyzwanie do tworzenia i poszukiwania nowych inspiracji i bardziej wytężonej pracy.