To nie zanudzanie! Masz racje muszę przelać wszystko to co mam w głowie na papier. Bardzo chciałabym zacząć od przedogródka i najbliższego otoczenia domu, tam spędzamy najwięcej czasu, ale... mój M. ciągle ma inne plany

ważne oczywiscie, bo bez tego ani rusz. Na wiosne budowa garażu, odwodniwenie wokół domu. Także znowu pojawi sie ciężki sprzęt i tony piasku

nie ma wyjścia trzeba zacząć od tej głębi
I zastanawiam się nad tymi tyjami na pewno będzie dobrze jak będzie ich tak dużo z każdej strony? Bo siatka do urokliwych nie należy, chciałam ją zakryć i stworzyć tło, w mijającym roku próbowałam roślinami jednorocznymi np.: groszkiem pachnącym, był też winobluszcz, ale mam nieco kłopotliwą sąsiadkę- KOZĘ !!! Wszystko zjadła!
Z tujami byłam ostrożna dlatego tylko kilka przy domu - do miejsca gdzie ma stanąć altanka. Póżniej są na samym dole wzdłuż siatki - mają schować zabudowania sąsiadów - też do najpiękniejszych nie należą.
Jak to na wsi z jednej strony koza z drugiej te zabudowania, a z trzeciej... kurnik sąsiadów i truskawkowe pole

tylko że tam wzdłuż siatki rozną małe dęby nie wiem czy ich jakoś nie wykorzystać.
Pokaże zdjęcia tej mojej głębi ( ni to park ni sad ) juz było nie najgorzej, ale jesienią przez sam środek przetoczyła sie koparka i... jest jak jest