Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:47, 04 lis 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Joasiu...mam tego pierwszego w prawym dolnym rogu.Poznaję po liściach i kłosach.Wiesz jak się nazywa?

Bogusiu,
na tej fotce to miskant Herman Mussel. Pierwsza trawa jaka zamieszkała w moim ogrodzie. Bardzo szybko przyrasta i wiosną będę go dzieliła i przesadzała bo zżera mi anabelki.
W cieniu - zacieniona 16:40, 04 lis 2014

Do góry
...różyczka z patyczka...pienna,nn...
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:38, 04 lis 2014

Do góry
Joasiu...mam tego pierwszego w prawym dolnym rogu.Poznaję po liściach i kłosach.Wiesz jak się nazywa?
Ogród na glinie 16:26, 04 lis 2014

Do góry
bardzo mi się podobają te subtelne odcienie zieleni, żółci i pomarańczu, nic tylko czerpać inspiracje z natury...

Kwiatowy ogródek Monteverde 16:25, 04 lis 2014

Do góry
Przypomniało mi się, że 31 października minęło 4 lata jak jestem z Wami, za co chcę wszystkim serdecznie podziękować Danusi naszej kochanej, że przyjęła mnie do tego wspaniałego portalu, służyła nie raz dobrym słowem i radą, jeszcze 2 dni temu wspominałam nasze spotkanie w Rajskim, no i Wam wszystkim za wiele serdeczności jakich od Was wszystkich doznaję, pocieszenia w ostatnich tak dla mnie trudnych dniach, za możliwość spotykań w realu i w ogóle za to, że jesteście Buziolki przesyłam wszystkim Monteverde
Ogród na glinie 16:24, 04 lis 2014

Do góry
berberysy erecta pięknie się w tym roku wybarwiły, rażą po oczach pomarańczem

Ogród na glinie 16:23, 04 lis 2014

Do góry
kwiatostany miskanta ML rozczapirzyły się

Ogród na glinie 16:22, 04 lis 2014

Do góry
Melduję że lekarz mnie naprawił.
Miałam wykręcone żebro i od tego powstały w różnych miejscach napięcia.
Teraz kilka dni trzeba się oszczędzać.

mój ognisty ambro nadal trzyma liście, żarzy się w promieniach zachodzącego słońca
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:13, 04 lis 2014

Do góry
eda napisał(a)
Aniu dopiero wpadłam i przykro mi bardzo ....trzymaj się kochana i zdrówka duuużo życzę nie martw się roślinki poczekają dbaj o siebie wiem coś o tym przeziębienie niewyleczone to zgroza buziaki i dużo ciepełka przesyłam

Edytko, fajnie, że wpadłaś, dzięki
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:02, 04 lis 2014

Do góry
Pierwszy raz od tygodnia byłam na ogródku ścięłam jeszcze różyczek do 2 wazonów ale jak nie przymrozi to jeszcze będą, wykorzystałam moment, że byłam ubrana bo właśnie wróciłam od lekarza a właściwie z rejestracji, pojechałam na 8.00 a już byłam 51 w kolejce i uzyskałam rejestrację dopiero na 12 stycznia najbliższy termin do kardiologa, a co do 12..? można się wykończyć no ale trudno na ogrodzie było cieplutko pogadałam z roślinkami, zobaczyłam, że kocury mi wytłukły jedną rozplenicę Hammeln robiąc w niej gniazdo, pozbierałam połamane kłosy i przyniosłam do domu, no i różyczki

bardzo ładnie jeszcze kwitnie jeden krzak New Dawn, może jutro wyjdę to zrobię zdjęcie, ma sporokwiatków i pączków tak samo jak Louise Odier
Ogródek Ewy 15:58, 04 lis 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Takie tam....

Pięknie jeszcze wszystko kwitnie i owocuje. Jesieni nie widać
Jak duży jest kwiat mahonii - na zdjęciu wygląda na olbrzymi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:58, 04 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Oby gmina mnie tylko karą nie obłozyła
tu tez będzie nieźle, po roku już je widać
też już uciekam

Irenko obejrzałam Twoje azalie co masz sadzić i piękne wybrałaś ciekawa jestem czy kupowałaś ze zdjęć czy jak kwitły - piękny wybór

jak zobaczylam tego posta przyszlam się poskarżyć
dzisiaj ni stąd ni zowąd na mojej swojsko-wiejsko-lajtowej drodze pojawiła się kopareczka i dwóch panów co to kabelek pod płotkiem na u,licy kaładą bo będzie oświetlenie lampy znaczy choć pod moim płotem ani jedna nie wypada.
Ale to oznacza, że po uprzejmym poproszeniu wykopali mi z maleńką bryłą /podcięte korzeni/ moje ukochane klony,berberysa, różę, derenia itd.
Cała Polska robi przedpłocia a ja tak już od kilku lat coś tam dosadzam więc spore to mam a tu masz doszła do mnie infrstruktura której się nie spodziewałam - miasto nie może sprzedać działek po cenie jaką chce więc pewnie upiększa teren - no pozalilam się
o jakiej karze piszesz

i jeszcze jedno jak to worotyczem coś lejesz bo też chyba będę musiała

pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 15:46, 04 lis 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Ogród prawie romantyczny 15:38, 04 lis 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Fajna fotka z kaliną i uroczy masz domek

pytałaś u mnie o magnolie odpisałam, ale może nie znalazłaś, to napisze u ciebie też

Agnieszko, jeśli Susan Ci chorowała, to liście spal, na opryski o tej porze roku trochę za późno, ale w taką pogodę kiedy mamy słońce i temperaturę w ciągu dnia 18 stopni na plusie, to można spróbować. Dziwę się, że miała mączniaka, magnolia susan rośnie mi chyba najzdrowiej ze wszystkich, ja staram się prowadzić ogród bez chemii, ale całkowicie się nie da. Najskuteczniejsze są wczesnowiosenne opryski, ja stosuję miedzian i promanal na cały ogród, ale co tygodniowe opryski, to za dużo i za często, rośliny się osłabiają, ja stosuję jak zdążę kurację konieczną 2 razy do roku.

Pozdrawiam

Agatko, dziękuję odpisałam u Ciebie wiem niestety, że zbyt częste opryski powodują osłabienie rośliny, ale z drugiej strony grzyb też je osłabia. Spróbuję jeszcze rozwodnionym mlekiem, jak radziła Bogdzia, a na wiosnę potraktuję magnolię i glebę wokół niej miedzianem. I jeszcze za radą Toszki sprawdzę ph ziemi.

Za pomoc bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 15:28, 04 lis 2014

Do góry
Marzyłam zawsze o takim zielonym widoku z okna ....

Już nie ma liści miłorzębu

Ławeczka jesienią

Niesamowicie podobają mi sie liście miodunki rosnącej w cieniu

Zakątek z fioletową ławeczką 15:27, 04 lis 2014

Do góry
Fotek z ogrodu nie maBędą później

A tu takie jesienne widoczki

Kiedyś będzie tu ogród 15:24, 04 lis 2014

Do góry
Małgosiu witaj serdecznie. Grill niestety niedokończony, musi poczekać do wiosny. Staw już wykopany. Teraz tylko rozplantowanie ziemi z wykopu i ogarnięcie terenu.

Witaj Dorotko. Wycieczka do Arkadii to było moje marzenie od dawna. Niby nie tak daleko, ale jakoś nigdy nie było po drodze. Wspaniale wyglądały te przebarwiające się drzewa i purpurowe winobluszcze pnące się po murach.
No to może jeszcze jedna fotka- wspaniale wyglądający mur z cegły i rudy darniowej.

Niestety kiepski mam aparat i fotki w niewielkim procencie oddają piękno tego miejsca.

Staw wykopany. Trzeba tylko zamówić most. No i w przyszłym tygodniu ma przyjechać sprzęt do rozplantowania ziemi. Później tylko zaorać, wyrównać, wytyczyć ścieżki i można sadzić. A trochę drzewek czeka. No i dzisiaj przyszło kilkanaście brzóz papierowych.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:03, 04 lis 2014

Do góry
Agania napisał(a)
U mnie przegorzany nie chcą rosnąć, podchodziłam do nich dwa razy, więcej nie będę......w bukiecie wyglądają prześlicznie, wianki też urocze......wiankowanie wciągnęło cię na całego.

Pomysł z tajemniczą ścieżką popieram, podziwiam pracę, bo widok masz boski, a ścieżka zapowiada dużo bodźców

Trzymam kciuki za Aleksandrinę i jej pierwsze kwitnienie u ciebie, zaszalałaś różanie, gdzie fotki

Z iglaków masz Inwersę i śliczną wejmutkę, brakuje Ci cyprysika nutkańskiego, jodły kaukaskiej i metasekwoji....to moje propozycje, ale odpowiedziałam Ci szerzej u mnie obrazkowo

Wianki i ozdóbki cieszą
Nie wiadomo jak długo będziemy mieć taki widok, bo dokładnie przez środek tych pół (lub co gorsza na granicy z naszą działką, bo dwa warianty są) ma biec Beskidzka Droga Integracyjna Ale że za budowę tej drogi zabierają się już kilkadziesiąt lat, więc nie wiadomo czy zdążą za mojego życia.
Właśnie z tego powodu w drugiej części działki planuje matasekwoje, mam ją pierwszy sezon i 0,5 metra ją przybyło, ale w miejsce docelowe trafi pewnie w przyszłym roku.

Ostatnio naszła mnie refleksja, że muszę jakieś szybkorosnące iglaki posadzić na moje półokrągłe rabaty, bo na razie mam tam oprócz tej jodełki i wejmutki same karłowe -świerk conika, jodła górska kompacta, jodła koreańska silberlocke - a to miejsce zazwyczaj jest z daleka oglądane. Dzięki za rady
Przeraża mnie ogrom pracy, a zniechęcają mizerne efekty
Może te róże chociaż w przyszłym roku mnie trochę pocieszą
Ogródek Ewy 15:02, 04 lis 2014

Do góry
Takie tam....

Ogródek Ewy 14:57, 04 lis 2014

Do góry
Tu jesień nie dotarła.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies